24 september 2012 -- 8:00

Siste bildene fra Istanbul. Skulle gjerne vist dere de beste, for jeg bryter ut i latterkrampe hver gang jeg åpner dem, men for alles beste tror jeg det er greit om de bildene blir sett av så få øyne som mulig. Det er i hvert fall tegn på at det var en vellykket tur, når bare tanken på bildene får meg til å humre.

Big Chefs – vårt stamsted.

Bosporos.

Yeni Cami. Aner ikke hva den heter på norsk, men flott er den uansett! (Den nye moskeen, kanskje?)

Båttur. To timer på vannet, så vi fikk sett store deler av Istanbul. FOR en gigantisk by!

Ett av mange, mange palass.

Tittei!

Linsesuppe på Kitchenette.

Laks – kjærlighet i matform.

Turisten selv (og en som var en anelse nysgjerrig på de to jentene som bare lo).

Åh, for en fin tur det var! Så store kontraster i kultur og samfunn. Skrev notater på mobilen underveis, og kan ikke engang nevne halvparten her uten at det skal bli en roman. Klærne, mennesketettheten, bønnerop fem ganger om dagen, lave priser på alt (frisøren var billig, maten koster ca. ingenting, og da vi tok taxi i 45 min kom det på 35 TL – ca. 126 kr), mye fet mat, og trafikken er et kapittel for seg selv! Å være blond med lyse øyne gjorde ikke at jeg gled direkte inn i mengden, hehe. Og hadde jeg ikke vært med to som snakker flytende tyrkisk så vet jeg sannelig ikke hvordan det hadde gått. Har nok opplevd et ganske annet Instabul enn andre turister.

Snakket med en mann på SATS i går, og fortalte hvor jeg hadde vært. Han spurte om jeg ble overrasket over tonefallet i språket, og det er det mulig det er vanlig å bli, men jeg har hørt mye tyrkisk gjennom årene, så jeg skjønner jo noe, og tonefallet tenker jeg ikke over. Merhaba og teşekkürler får deg langt! Hei og takk.

Noe som óg er veldig spesielt er at halve byen ligger i Europa, og den andre halvdelen er i Asia. Fikk besøkt to verdensdeler på få dager! Også er det folk overalt. Det er som 17.mai i Oslo, hele tiden. Fin, fin by!

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. For en spennende tur. Gøy å reise når man får et litt annet inntrykk av en by enn de typiske turiststedene 🙂 du er forresten supersøt, smiler alltid av bildene dine.

 2. Tess sier:

  Ser ut som dere har hatt en kjempefin tur! 😀 Du stråler som alltid 😉

 3. Ser ut som en super tur 🙂 Flotte bilder <3

 4. Susanne sier:

  Åå, jeg har alltid hatt kjempelyst til å dra til Istanbul. Veldig gøy å se bilder defra. Hvor varmt var det der nå?

  • Kamilla K sier:

   Veldig fin by, og ord kan ikke beskrive hvor stort det er der, hehe.
   Det var varmt og litt klamt… Vet ikke nøyaktige grader, men leste at det var ca 25 grader i skyggen de fleste av dagene. Solen varmet ganske heftig, så svetten var på plass, hehe 😉

 5. Luisa sier:

  Så kjekt å lese litt om turen og se bilder! Nå har jeg endelig fått tittet på alle innleggene som jeg ikke hadde fått sett enda, så ut som en veldig fin tur 😀 Elsker tittei bilde av deg søta 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.