Svar på spørsmål om kropp

hei kamilla :) lurer på noe jeg. er du fornøyd med vektnedgangen og kroppen din nå? eller vil du enda mer ned i fettprosent? lurer også på om du har lyst å skrive et innlegg om selvtilitt nå og selvtilitt for 20 kilo siden, er det blitt noe forskjell? altså det rent mentale når der kommer til hvordan du ser på deg selv og ditt utseende.

Hei!

Jeg er fornøyd med vektnedgangen, og jeg er fornøyd med kroppen min (noe jeg synes alle bør være), men jeg fortsetter sånn jeg holder på nå en stund til, så fettprosenten skal bli litt lavere. Både i oktober og januar var den greit innenfor normalen, så sånn sett er det vel ikke nødvendig. Vet ikke hva fettprosenten min er på nå, så tenker å sjekke det i løpet av sommeren. Men jeg skal uansett ha den litt lavere, noe som kommer av et resultat av slik jeg har holdt på en god stund: kvalitet på trening, og kvalitet på mat. Skal for all del ikke ned i miste-mensen-og-alt-på-kroppen-synes-fettprosent.

Det med selvtilliten synes jeg er en anelse vrient å sette ord på. Jeg vil ikke si jeg hadde veldig dårlig selvtillit før. Jeg var fornøyd med livet, jeg var stort sett blid og glad, og jeg hadde det generelt veldig fint. Men jeg visste jo at kroppen ikke hadde det optimalt, og jeg visste at jeg bar på mer fett enn det som er sunt. Å kjøpe klær var ikke alltid like gøy, og å se seg selv på bilder var heller ikke alltid det morsomste, selv om jeg ikke på noe punkt synes det var i nærheten av forferdelig. Det å sammenligne selvtilliten da og nå vil jeg ikke. Det er ikke rettferdig, rett og slett. For én ting er at jeg har gått ned en del i vekt (minus 26 kg sist jeg veide meg – noen uker siden), men jeg har vokst ganske mye som menneske de siste to årene. Tankegangen min har forandret seg en god del, med tanke på hvordan jeg ser både meg selv og andre, i tillegg til at jeg føler meg mye mer voksen nå. Noe av det kommer av at jeg har lært å ta ansvar for egen helse og vekt, og så har det selvsagt skjedd masse i livet mitt. Skole, jobb, mennesker rundt meg… (Er det nå jeg skal skrive “what doesn’t kill you makes you stronger”?)

Hadde det gått an å sette sammen den tankegangen jeg har nå, med den vekten jeg hadde før, hvem vet? Men det går ikke. Og det er jeg glad for, for jeg ville aldri (ALDRI) vært foruten den “reisen” jeg har vært gjennom. Og sånn på det helt praktiske så føles det veldig kjekt med tanke på å alt rundt det å kjøpe klær og undertøy, låne gensere av andre hvis det blir kaldt en sommerkveld, kunne bruke kondisjon og styrke for det det er verdt i hverdagen… Jeg har det bedre nå, så ærlig skal jeg være. Men det skyldes mye. Håper det var et greit svar. Jeg er så uendelig glad (og stolt) for at jeg har kommet dit jeg er. Føler nesten jeg har fått et nytt liv.

Og ikke for å drite ut meg selv, men bildene får tale for seg selv…

49 kommentarer til “Svar på spørsmål om kropp

 1. KristineS

  Tusen takk for at du deler reisen din med oss 🙂 Du er bare et fantastisk bevis på at man får til det man virkelig vil med den rette innstillingen. Path on back!! Gleder meg til å følge deg videre 🙂

  Svar
 2. L

  Du er mitt største forbilde, Kamilla! Så utrolig fint at du delte “reisen” din her med oss 🙂
  Du er utrolig sterk! OG du har virkelig drømmekroppen! Den er sterk, finnog fit, stå på 🙂

  Svar
 3. G

  Jeg blir skikkelig imponert av hva du har oppnådd og det du skriver. Du er en stor inspirasjon!

  Svar
 4. Enits

  Du er bare fantastisk Kamilla! Jeg elsker at du har fokus på å være sunn og frisk, og ikke kilo og hvilken størrelse klær du skal inn i osv.. Det er deilig med noen i denne bloggverden som har et slikt fornuftig og reflektert syn på kropp og helse. Du er en fantastisk inspirasjonskilde og en stor motivasjonsfaktor for en som er slik du var for to år siden!

  Svar
 5. Stine

  Det er neimen ikke ofte jeg finner på at jeg skal kommentere på en blogg, men nå må jeg virkelig ta av meg hatten! Har fulgt bloggen din en god stund nå, og du er virkelig enestående! Fortsett å være det gode forbildet du er, Kamilla! Det er få som klarer å formidle sunnhet på en oppriktig sunn måte, men det klarer du.

  Svar
 6. Guro

  Du er helt fantastisk og en utrolig inspirasjonskilde! Flere skulle skjønt det du har skjønt – at det handler om å være sunn innvendig, ikke bare være syltynn utvendig. Jeg er så stolt på dine vegne, du er et fantastisk forbilde!

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Takk, takk! Tenker at vekten kommer som et resultat av en sunn livsstil, og at den ikke nødvendigvis skal være målet i seg selv! 😉

   Svar
 7. Trille

  Hurra! Jeg applauderer deg og den særs sunne reisen din! Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og jeg er så glad at vi er flere som tenker sånn. La oss bare fortsette å øse på med slik tankegang, slik at kanskje flere kan gjøre det også. 🙂

  Svar
 8. Hanne

  Hei Kamilla!
  Klikket meg tilfeldigvis inn på bloggen din etter at du hadde lagt igjen en kommentar hos Fotballfrue, og nå har jeg sittet i ca en time og bladd meg bakover i innleggene dine. Jeg blir så utrolig inspirert. Jeg er i startfasen til en livsstilsendring, og det kunne ikke passet bedre å finne bloggen din nå. Jeg er herved fast leser. Gratulerer med de sinnsyke resultatene dine, og lykke til videre!
  Klem Hanne

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei!
   Oi, nesten så jeg føler jeg bør bla tilbake selv, for å forsikre meg om at jeg ikke har skrevet noe helt på trynet 😆 Masse lykke til med planene dine – det er bare å stå på! 🙂 Og takk!

   Svar
 9. Ragnhild

  Så fint innlegg!! Du er flink!
  Lykke har jo ikke med hva man veier! MEN jeg tror det har veldig mye med hvordan man behandler seg selv. Og behandler man ser selv best mulig, kommer nødvendigvis kroppen til å bli mer “opptimal” og se bedre ut!
  Stå på videre, det er superinspirende å følge deg!

  Svar
 10. Ingrid

  Kamilla, du er så flink! Det har vært veldig fint å kunne følge deg på “reisen” og det merkes at du er en annen enn du var for en stund siden. Men det er viktig som du sier, det skjer jo så mye i livet, og ikke alt er resultat av vektnedgang! Du er et godt forbilde, syns jeg, og det håper jeg du vil fortsette med 🙂 Også noe helt annet; står du alltid sånn, med den ene foten liksom “på vei”? Haha, alt man legger merke til

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Tusen takk! 😀 Slike ord setter jeg veldig pris på. Det med foten måtte jeg rett og slett undersøke, for jeg har aldri tenkt over det, men det ser ut til at det bare var for disse to bildene (nesten i hvert fall), for på bildene fra Nice står jeg ikke sånn 😆 Så ikke vet jeg 😛 Du får følge med, haha!

   Svar
 11. Maria

  åh, du er bare et såå stort forbilde Kamilla, både for meg og for andre er jeg helt sikker på. du er en av de få som har gjort det på den riktige måten, og blogger om det på en sunn om klok måte. altfor mange “slankeblogger” er utrolig ødeleggende for unge jenter, men du er bare en sunn inspirasjonskilde. du og bloggen din var det som skulle til for å hjelpe meg til en sunnere livsstil. I dag er jeg 15 kg lettere og har blitt skikkelig glad i både trening og helse. Dette er mye takket være deg. så ja, jeg ville vel bare si TAKK! 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Takk, takk, takk! Klarer ikke helt å fatte at jeg de store ordene dere kommer med faktisk er rettet til meg, men setter veldig pris på det! Gratulerer med en sunnere livsstil (og sikkert bøttevis av goder som følger med), og vektnedgangen! 🙂 Det er kjempebra jobba – ALL ære til deg! 🙂

   Svar
 12. Marit

  Du er utrolig flink og veldig beundringsverdig. Det står respekt av det du har gjort, og hva du skriver i dette innlegget. Godt jobbet 🙂

  Svar
 13. Maren M

  Du er kanonflink, Kamilla =) Og det er så vanvittig gøy å trene når man ser/merker resultater både på kroppen og kondisjonen. Nå har jeg funnet en intervalltype som tiltaler meg VELDIG og som jeg har som mål å gjennomføre minst 3 ganger i uken gjennom hele sommeren. Gleder meg =)

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   JA! Uten styrketrening tror jeg nok jeg hadde gitt opp – for det å se og merke resultater raskt har vært utrolig motiverende til å fortsette! Herlig at du har funnet en treningsform som passer deg 🙂 Bra jobba!

   Svar
 14. IdaPida

  det er utrolig inspirerende å lese om hvordan du har endret livstilen på en sunn og fin måte.
  Du deler mange gode oppskrifter, og du ser virkelig sunn og frisk ut.

  og når du skriver så mye om løping har det motivert meg til mer løping ute 🙂
  klarte 11km på under 1 1/2 time for en uke siden. 🙂 hadde jeg aldri trodd for en måned siden.. og det er fordi jeg blir så inspirert av din trening og løping.

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Takk, takk, takk! 😀
   Åh, så herlig med fremgang! Stå på videre, så skal du se at alt går i én retning! 😉

   Svar
 15. Cecilie Maria

  Du har et så herlig syn på tingene. Digger deg! 😀 Har stor sans for det du sier ang. det at du har det bedre nå ikke bare trenger å ha med vektnedgang å gjøre, – det å føle seg vel handler om så mye mer enn vekt! Det er jo egentlig mer psykisk og hvordan man velger å forholde seg til tankene sine! 😀 Samtidig som det såklart har en sammenheng med det å fungere bra fysisk, da. Stå på, som du ser på alle kommentarene gjør du en forskjell! 😀

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Bare så du vet det så satt jeg på bussen med tårer i øynene på grunn av den kommentaren der (følsom, jeg?) 😆 Du er god! Takk!

   Svar
   1. Cecilie Maria

    Haha, du er ikke alene; de fleste begynner å grine bare jeg åpner munnen! 😛

    😀

    Svar
 16. Linn Spets

  26 kg ned, pluss at du har økt muskelmasse med styrketreningen din, det er syyykt bra! Du er utrolig flink, digger deg! ;D

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Taaaaaakk, Linn! 🙂 Takk, takk, takk! Er vel nesten mer stolt over muskelmassen enn vektnedgangen. Muskler er gøy! 😀

   Svar
 17. Maria

  Du har vært (og er!) så utrolig flink, Kamilla! Du er så målrettet og flink, og måten du deler av livet ditt med oss er SÅ motiverende! Fortsett sånn, du er herlig 🙂

  Svar
 18. Elina

  Du er så flink! Imponerer i bøttevis! Og som de andre skriver, er så glad for at du skriver om å bli sunnere og sterkere. Er tusen ganger kjekkere og mer motiverende enn å lese om de som spiser et eple til dagen fordi de skal inn i den og den kjolestørrelsen… Etter den hegla da jeg bladde meg så å si gjennom hele bloggen din (der ser du hvor spennende den er!) har jeg selv begynt å spise mye mer frukt og grønnsaker, kuttet ned på karber og begynt gradvis med styrketrening. Ikke fordi jeg vil bli tynn til sommeren, men fordi jeg vil bli sunn og frisk og ha samme energi som deg. Du er ei solstråle deluxe! Stå på videre! Du er så bra! 😀 😀

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Haha 😆 At folk leser gjennom det fra arkivet som ligger ute freaker meg litt ut, for jeg gidder ikke lese alt selv, men får håpe det ikke står noe helt tragisk der! 😀 Mer frukt og grønnsaker er GULL! Fortsett sånn, så kommer kroppen din til å takke deg, og da kommer du til å takke den ved å fortsette med å gi den bra mat, og slik går den sunne sirkel 😉 Vekta kommer som et resultat av sunnhet, sånn tenker jeg. Ha tålmodighet, uansett hva du ønsker å oppnå. Og takk for så fantastisk flotte ord!<3

   Svar
 19. Ida

  Fy søren, jeg er stolt, Kamilla! Du har jo alltid vært en flott person 🙂 Det skal du vite. Du har virkelig vært flink til å stå på med helse og trening! Gøy å følge med deg og se at ting går ann bare man vil det selv – det er hva man gjør det til 🙂

  Svar
 20. A.

  Du er rå, Kamilla! En skikkelig inspirasjon 😀

  Jeg har så smått begynt en livsstilendring jeg også. Jeg har begynt å trene regelmessig, og etter å ha kommet over den kneika om at trening er kjedelig og slitsomt, er det nå fantastisk å pushe seg selv og bli skikkelig svett! Nå er trening GØY, og jeg er så glad for at jeg har kommet dit! I matveien er det så som så enda, spiser vel det jeg har lyst på som regel, men prøver å ikke ta den helt ut i hverdagen. Kunne gjerne tenkte meg å gå ned litt i vekt, men den vekta er sabla standhaftig gitt 😉 Men i bunn og grunn er det formen jeg tenker mest på, jeg kjenner jeg er i bedre form og at kroppen er sterkere. Og det er det jeg verdsetter mest 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Tusen takk 🙂
   Høres ut til at du er på god vei – lykke til videre! Fokuser på å være sunn, frisk og ha livsglede, så tilpasser vekten seg deretter! 🙂 Virker som du har bra fokus!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *