4 juni 2012 -- 9:00

Det måtte bare skje – jeg har blitt hekta på juice! Takk, takk, takk, takk til Wilfa for å ha laget en så herlig maskin. Har laget juice hver morgen siden torsdag, og fordelt utover ca. fire glass hver dag.

Hva man vil ha i juicen er egentlig helt opp til den som lager. Det aller meste av frukt og grønnsaker er mulig. Man trenger ikke dele dem opp i så små biter som det jeg har gjort, og mykt skall trenger man ikke ta av. Hadde jeg måttet skrelle gulrøtter, epler, kiwi, agurk, ingefær, rødbeter osv tror jeg sannelig ikke jeg hadde giddet dette. Frøene på bildet er chiafrø, som jeg har i juicen. Det trenger man selvsagt ikke, men jeg er glad i chiafrø.

Noen av juicene jeg har laget. Helse på glass?

Slik ser altså maskinen ut. Juicen renner ned i beholderen under, og det tørre fruktkjøttet kommer ut foran. Hvis du lager juice av for eksempel brokkoli, gulrot, eple og agurk, så kan du jo bare blande «avfallet» som kommer ut med kyllingkjøttdeig, og lage kjøttboller! Eller så kan du steke det med kjøttet i pannen. Eller du kan blande det inn i en salat. Eller kaste det i matavfallsposen din. Og sikkert mye mer…

Jason Vale er juicekongen, og jeg har lært mange triks fra ham. Noen av dem er:

 • Ha juiceren stående ved vasken, og før du starter juiceren fyller du vasken med varmt vann med litt såpe i. Når juicen er ferdig (la maskinen gå 15-20 sekunder ekstra, for det kommer gjerne mer juice ut selv om alle grønnsakene er most) tar du de løse delene av maskinen, skraper ut ekstra fruktkjøtt med en skje eller en finger, og så slenger du dem i vasken. Så kan du bare rise dem litt i såpevannet, og skylle dem.

 • Du skal alltid sette delene til tørk før du begynner å drikke juicen. På den måten er maskinen klar til å brukes hele tiden, og du slipper at frukt og grønt størkner, og blir vanskelige å få av. Skyll med en gang, og så drikk! Tar vel rundt ett minutt å rengjøre.
 • For mange grønne juicer kan være litt sterkt for magen. Varier med andre varianter.
 • Drikk juicen sakte, slik at kroppen får trukket til seg, og fordøyd, næringsstoffene skikkelig

Men ikke tro at dette var alt. Neida. I går kveld lagde jeg bringebærsorbet med maskinen. Ja, du leste riktig.

Frosne bringebær rett ned i maskinen, og ut kommer bringebærsorbet. 100% naturlig, og 110% god!

Kjøpes på typiske butikker for husholdning, som Elkjøp, Lefdal, Expert osv. Tor-Arne kjøpte den i hvitt på lørdag.

Av Kamilla | 18 Kommentarer »
 1. Elsker dette! Sitter på jobb nå og bare drømmer om å gå hjem å lage meg mer juice.

  Den er virkelig superbra! I dag blir det nok Sorbet på meg også.

 2. Ine sier:

  Har så utrolig lyst på en sånn!!! Elsker min godt brukte smoothiemaskin, så en juicemaster er jo PERFEKT for meg!

 3. Ingvild sier:

  Skulle veeeeldig gjerne hatt en juicer. Så mye deilig frukt og grønt.

 4. L sier:

  Såå kul! Har sett så masse juice maskiner, men har alltid trodd at de er så vanskelige å rengjøre, men det virker ikkd sånn 🙂

 5. cathrine sier:

  ååh, har lenge tenkt på å kjøpe juicepresse, men har vært usikker på hvilken. vet du hvor mange watt det er i denne? da jeg bodde i new york noen måneder kjøpte jeg ferskpresset juice nesten hveer dag. det er såå godt!!

 6. Ragnhild sier:

  Jeg er foreksket i juiceren min, og juicer hver dag- opptil flere ganger!
  Og HELT riktig!! Alltid vask juiceren før du setter deg ned og nyter. Blir sprø av skitten juicer! Eller blender!

 7. ★MK★ sier:

  dette så heeeelt fantastisk ut! Er det virkelig så raskt og enkelt kommer dette til å bli en kjempe hit=) Lettere måte å få i seg nok frukt og grønnsaker skal man lete lenge etter tror jeg. Koster den mye da? Og hva er favorittene smakene dine?

 8. Helene sier:

  Et aber med juice er at mange juicer er ‘loaded’ med kalorier. Det må da være mer hensiktsmessig å spise grønnsaker på vanlig måte framfor å drikke ‘fire glass om dagen’?

  • Kamilla K sier:

   Du får jo ikke i deg noe mindre kalorier av å spise de samme grønnsakene?! Og noe av det heldige med juice av grønnsaker fremfor frukt er nettopp det at de inneholder mindre fruktsukker 😉 Hver sin smak, tilpasset hvert sitt kosthold, til hvert sitt individ – jeg er knallfornøyd med dette. Får i meg rødbete, stangselleri osv som jeg ikke ville funnet på å spise ellers. I tillegg er alt rått, slik at vitaminer og mineraler er godt bevart 🙂

 9. Millimeter sier:

  Hvordan er den på helt vanlig appelsinjuice? Blir det bra ? 🙂

 10. Genialt 😀 En slik vil jeg jammen ha!

 11. vilde sier:

  Herregud, jeg MÅ ha en slik. 😀

 12. Å herlig:) Har selv en juicpresser, men den er ikke så god. Den her må jeg jo bare ha;) Hva ligger prisen på?
  Blir så treningsinspirert av å følge deg flinke Kamilla!
  Håper du har det fint,

  stor klem

  • Kamilla K sier:

   1500 kr for den hvite – 2000 kr for den jeg har. Ingen teknisk forskjell på dem, bare selve materialet utenpå 🙂 Kjempeglad i min, bruker den hver dag!
   Takk, fine deg. Håper alt er bra med deg òg 🙂 Klem

 13. Ida sier:

  Jeg kjøpte den samme juicemaskinen i går. Den er helt utrolig! Jeg hadde en saftsentrifuge før, men dette kan ikke sammenlignes. 🙂 Jeg lagde juice på kvelden slik at den stod klar i kjøleskapet i morges da jeg stod opp. Og enkel å rengjøre, uten tvil! Love it!

  • Kamilla K sier:

   Hurra 😀 Jeg elsker min!
   Et tips er å drikke juicen så fersk som mulig. Etter rundt 20 minutter (omtrent) begynner juicen å oksidere, så da mister den noe av ferskheten sin 😉 Men for all del, over natten er bedre enn ingen juice!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.