26 mai 2012 -- 8:00

1. Whey Gourmet Milk Chocolate. Godt, men ikke så oppsiktsvekkende som mange har fremstilt det. Litt tam på smak for min munn. Ikke det beste innholdet.

2.  Varcil R2 Belgian Chocolate. Mitt nyeste tilskudd i samlingen. Veldig fornøyd! God smak, og fint innhold.

3. 100% Whey Gold Standard Cookies And Cream. Har smakt dette merket i flere andre smaker, og det skuffer aldri. God kvalitet på alle måter. Vunnet flere priser. Ny smak av dette blir nok mitt neste proteinkjøp.

4. QNT Metapure Chocolate Coconut. Sjokolade og kokos er gull i min munn! Løser seg ikke opp like lett som mange andre, men smaken er verdt det.

5. Multipowe Formula 80 Evolution Chocolate. Mitt første proteinpulver, kjøpt på helsekosten. Totalt bomkjøp, med tanke på både pris, kvalitet og smak. Inneholder aspartam, haha!

6. QNT Metapure Fresh Raspberry. Min favoritt i sommervarmen, både som shake og i fluff.

7. Star Nutrition Whey-80 Chocolate. Mitt andre proteinpulver, derav den gamle pakningen. Godsak denne. Har generelt gode erfaringer med Star Nutrition sine produkter.

8.ChocoRite French Vanilla. Elsker å lage vaniljeproteinkaffe med denne, eller blande den med mager vaniljekesam så det blir en tykk og god vaniljekrem.

9. ChocoRite Strawberry Cream. Mitt jordbærfluff-pulver.

10. ChocoRite Chocolate Fudge Brownie. Absolutt best på smak, men dessverre ikke like godt proteininnhold (eller næringsinnhold generelt) som de «ordentlige». Likevel en gjenganger her. Har bestilt den mange, mange ganger, og har alltid en pakke ekstra på lager, slik at jeg ikke går tom. Så god i bakst!

Bringebærshake – så godt og enkelt! (Pleier å kjøpe melk fra Tine, bare så det er nevnt)

Hvorfor jeg bruker proteinpulver? To hovedgrunner. 1: Protein er med på å regulere metthetsfølelsen, noe som har vært ganske essensielt for meg som har gått ned en del i vekt. 2: Tilstrekkelig inntak av proteiner bidrar til optimale forhold for muskelvekst. For meg som trener mye styrke er det altså et poeng å få i seg nok proteiner, slik at muskelmassen blir ivaretatt.
I tillegg synes jeg er det er godt til så mye – sunnere milkshake, bær/proteinfluff, i bakst, blandet med mager kesam/skyr, blandet i kaffe.

Bør du bruke proteinpulver? Det kommer an på ditt utgangspunkt og ditt mål. Som med alt annet innen kosthold – løsningen er individuell! Hvordan ditt proteininntak er NÅ aner ikke jeg noe om. Her er en artikkel fra fitnessbloggen om det optimale proteininntaket.

Hvilket proteinpulver bør du kjøpe?Det er forskjellig kvalitet på ulike merker, både når det kommer til selve proteinet, smaken, oppløselighet osv. Jeg vil absolutt anbefale 100% Whey Gold Standard. Kommer i mange gode smaker, har god kvalitet, og fås i tre forskjellige størrelser. Det er også mulig å kjøpe proteinpulver av egg, kasein og soya, i tillegg til myseprotein, som jeg bruker.

affiliatelenker

Av Kamilla | 14 Kommentarer »
 1. Luisa sier:

  Yey, dette har jeg ventet på 🙂 Veldig fin oversikt!

 2. Trille sier:

  Flott innlegg, Kamilla! 🙂 Jeg er litt i tvil på hvem jeg skal velge når jeg først skal bestille, men det blir nok det der chocolate fudge brownie i alle fall. 😀
  Takk!

 3. Mira sier:

  Flott med litt meninger om de forskjellige typene, er en proteinjungel der ute! Jeg får sette meg ned med iHerb igjen tenker jeg 🙂

 4. Cecilie Maria/ Going Faster sier:

  Du er ikke verst! Takk for at du lager guide til oss! 😀 Min favoritt er vaniljepulveret fra Chocorite. Bruker det i sunn milkshake. Nam!

 5. Ida Talette sier:

  Woohoo, så greit, a gitt 🙂 Har vært innom treningsbutikker i Spania og kikka, men så meg litt blind på alle merkene. Får gjøre meg notater fra innlegget ditt og kikke igjen i august 🙂

 6. Julie sier:

  Herlig! Jeg er ei jente på 19 som ikke har prøvd proteinpulver før, men som absolutt ønsker å prøve! Kan du lage et lite innlegg om bruk og tips ved førstegangsbruk? Trener jevnt, og ønsker fokus på styrke, men også kondisjon:-) jeg henter så mye inspirasjon fra bloggen din!

  • Kamilla K sier:

   Julie: Hei! Kan godt svare på konkrete spørsmål her, men vet ikke helt hva du er ute etter?! 🙂 Bruk og tips ved førstegangsbruk kan være så mangt. Det vanligste er jo bare å blande med melk eller vann 😉

 7. Klara sier:

  så hvis man skal bestille ett pulver, og ønsker det sunneste (altså lite kcal og høyt proteininnhold), men samtidig noe som kan fluffes og smaker godt, hvilket velger man da? bare velg din favoritt 🙂 (og svar av typen »jeg har 14 favoritter» aksepteres IKKE) hehe 😀

  • Kamilla K sier:

   Klara: HAHA! 😆 Jeg ville gått for 100% Whey Gold Standard. 120 kcal per dosering, bra protein, kommer i mange gode smaker, har lite fett og karbohydrater (altså hovedsakelig protein), er veldig «sikkert» med tanke på popularitet og anerkjennelse. Jeg har fluffet med min flere ganger, og det har funket utmerket. Og laget shake, brukt i bakst… I det hele tatt 😉 Men SMAK må du velge selv… Er så mange gode å velge mellom. Jeg tenker å bestille meg «extreme milk chocolate». Får vann i munnen bare jeg skriver dette til deg 😛

 8. Julie sier:

  Ønsker å starte på et proteinpulver som ikke gir voldsom muskelmasse, men som hjelper meg med å dekke proteinbehovet til vanlig og til trening! Da også som mellommåltid! Har du noen pulver å Annbefale, og hvor får man tak i dem? Noen du har vært fornøyd med med tanke på vektnedgang og trening?:-)))

  • Kamilla K sier:

   Julie: Du får ikke muskler av proteiner! Proteiner bidrar til å ivareta den muskelmassen du har, de gjør ikke at den vokser. Jeg har skrevet om de jeg har erfaring med i innlegget, og linket til hvor du kan kjøpe alle, utenom det fra helsekosten – som jeg heller ikke anbefaler. Det er fullt mulig du dekker proteinbehovet gjennom kosten, det aner ikke jeg noe om. Men jeg er veldig fornøyd med 100% Whey Gold Standard sitt innhold i hvert fall.

 9. PS sier:

  Kjekt med protein guide. Smak er viktig! Jeg vil gjerne gå ned i vekt. Sånn ca 10 kilo. Har begynt på Elixia, men pga kronisk sykdom er det begrenset det jeg gjør. Er liksom på nybegynner stadiet. Kan jeg bruke protein pulver som måltid erstatning? Altså det plus litt trening….er det en god stategi til å begyne med? Hva synes du?

  • Kamilla K sier:

   Du går ikke automatisk ned i vekt av å bruke proteinpulver, hvis det er det du sikter til. Det er ingenting magisk ved det. Vil heller anbefale å få i seg nok proteiner av god kvalitet, via kosten. For vektnedgang er det viktigste å ha et kaloriunderskudd.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.