16 april 2012 -- 16:28

Satt på trikken og gråt på vei hjem fra skolen i dag. Rettssaken preger byen, og jeg klarer ikke forestille meg hvor vondt det må være for de pårørende. Har holdt meg opptatt ved å rydde kjøkkenskapene, lese (gikk dårlig), sortere iTunes-biblioteket, og bake. Også har jeg selvsagt sett på direktesendingen, sikkert alt for mye.

Bakingen får heldigvis dere også nyte, for jeg skrev ned mål! Ville ha noe saftig med banansmak, og det fungerte utmerket. Dessert før middag er helt lov, til og med på en mandag!

Jeg brukte:

 • 1 egg
 • 2 ss sukrin (22 g)
 • 1 dl skummet melk (90 g)
 • 3 ss mager kesam (100 g)
 • 1 ts bakepulver (3 g)
 • 2 ts fiberhusk (6 g)
 • 3 ss kokosmel (23 g)
 • 3 ss mandelmel (17 g)
 • 1 stor banan (150 g)
På toppen hadde jeg kanel og kardemomme.
Ingen spennende fremgangsmåte, jeg bare smalt alt sammen i KitchenAiden, og blandet alt godt. Lot det stå noen minutter så alt fiberet fikk sette i gang med å suge opp væske, og så hadde jeg røren i muffinsformer. Fikk ni stykker. Små og tunge. 190 g i 13 minutter var perfekt for å få dem saftige.

De jeg spiste med en gang tok jeg hjemmelaget peanøttsmør på. Har det på alt. Peanøttmel, litt salt, og vann.

Per muffin (uten topping) ble det ca: 53 kcal. 1,3 g fett. 3,8 g protein. 5,6 g karbo. 2,3 g fiber.

Sånn, NÅ skal jeg lage middag. Håper deres mandag har vært, og er, fin!

Av Kamilla | 25 Kommentarer »
 1. Mira sier:

  Rar dag i dag ja.. Klarer ikke helt å finne konsentrasjonen. Men muffinsene dine ser veldig gode ut – det er så mye banan i de bloggene jeg leser om dagen at jeg vurderer å kjøpe meg en. En banan altså. Tror ikke jeg har puttet en i handlekurven på i alle fall fire år. Totalt ubegrunnet og en skam, det er jo så godt!

 2. Luisa sier:

  Etter å ha prøvd de gode proteinmuffinsene så må jeg prøve disse også, det er jo så lett og så godt!

 3. Frida sier:

  Hadde tenkt til å skrive en kommentar til deg (for første gang) om hvor inspirerende du er, men når jeg leste innlegget ditt gikk luften litt ut av meg. Det føltes plutselig litt uviktig. Men jeg sier det allikevel, takk for fin inspirasjon!
  Og tusen takk for at du alltid skriver så fint om byen vår!

  Og til uviktigheten av alle uviktigheten – har samme peanøttmel som deg, hvordan mikser du det til peanøttsmør, i kitchenaid?

  • Kamilla K sier:

   Frida: <3 Tusen takk! Hyggelig av deg :) Dager som denne setter tankene i perspektiv, men samtidig må vi jo nesten leve vanlig også. Så viktig en dag, uviktig en annen dag, det er sånn det nesten må bli tror jeg. Lager det bare i en liten skål jeg, blander med skje ;) Klumper seg jo ikke, så tar ikke mange sekundene.

 4. Lene sier:

  Nam! Disse skal jeg lage senere i dag tror jeg, som belønning for å ha skrevet oppgave! Må bare skrive oppgaven først…!

  Takk for oppskriften! 🙂

 5. Rina sier:

  Nam, de så utrolig gode ut! Det her passet jo helt perfekt, jeg har både sukrin, mandelmel og kokosmel på vei i posten fra iHerb – tror jammen jeg må prøve disse til helgen 🙂 elsker matinnleggene dine!

 6. Mmm, disse passer egentlig perfekt som ettertreningsmåltid til senere idag 🙂
  Har selv holdt meg unna rettsaken, vet ikke om jeg blir mest sur eller lei meg av det hele..

 7. Lene sier:

  Så fantastiske ut :):) hva kan jeg bruke istedet for fiberhusk??

 8. Kristine sier:

  Flere som nyter bananmuffins, ja 🙂

  SV:
  Utrolig koselig kommentar.
  Hjertelig takk Kamilla 🙂

 9. Elin sier:

  Ser godt ut. Men er nok ikke noe for meg. Jeg elsker egentlig banan og spiste mye av det før, men jeg er allergisk mot det dessverre.

 10. Kristine sier:

  Nam, dette så kjempegodt ut – tror jeg må prøve ut dette, ja 🙂

 11. Trine sier:

  Nam, de så utrolig gode ut! Flink du er 🙂 Jeg skal prøve disse så fort jeg får pakken fra iHerb i posten, mangler nemlig noen av ingrediensene 🙂

 12. camilla sier:

  Åh! NAM! D:

 13. Tina sier:

  Jeg fikk veldig lyst på bananmuffins etter å ha sett dette 🙂

 14. Hanne sier:

  Jeg fikk ikke lest artikkelen du skrev om for noen dager siden, men jeg leste intervjuet med moren til Synne på VG nett. Dette fikk også mine tårer til å trille. All denne grusomheten er så vanskelig å forstå. Du som bor i Oslo får jo rettsaken tett på. Jeg sender deg mange klemmer Kamilla <3

 15. Eva Isabel sier:

  Ved å omfavne og glede oss over livet vårt hver dag, tenker jeg at vi hedrer de som mistet det. Jeg velger glede hver eneste dag. Sender noen gode tanker din vei. God klem

 16. IdaPida sier:

  har tenkt utrolig mye på det jeg idag også og sikkert setter mer på vgtv enn jeg burde, men det er så vanskelig å la være.

  de muffinsene så helt herlige ut 😀 nam!

 17. DETTE skal jeg lage som lørdagskos kjenner jeg.

 18. Vilde Sofie sier:

  Åh, nam!

  Jeg har egentlig ikke noe mer å si, men det fristet veeeldig… 😉

 19. Trille sier:

  Ja, denne rettssaken. Det er så sårt, vondt og uvirkelig. Jeg føler så med de pårørende. <3
  Disse så virkelig gode ut, jeg vil ha! Namme. 🙂

 20. Jenny sier:

  Disse skal lages! Forhåpentligvis i dag eller i morgen 😉 Jeg bruker også peanøttsmør(både hjemmelaget og kjøpt) på alt!

 21. Christina sier:

  Jeg ELSKER når du blogger om mat ogsånn altså! Du er en sååå flott inspirasjon 🙂 Superflink og supersterk. Digger deg..

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.