Bananmuffins

Satt på trikken og gråt på vei hjem fra skolen i dag. Rettssaken preger byen, og jeg klarer ikke forestille meg hvor vondt det må være for de pårørende. Har holdt meg opptatt ved å rydde kjøkkenskapene, lese (gikk dårlig), sortere iTunes-biblioteket, og bake. Også har jeg selvsagt sett på direktesendingen, sikkert alt for mye.

Bakingen får heldigvis dere også nyte, for jeg skrev ned mål! Ville ha noe saftig med banansmak, og det fungerte utmerket. Dessert før middag er helt lov, til og med på en mandag!

Jeg brukte:

 • 1 egg
 • 2 ss sukrin (22 g)
 • 1 dl skummet melk (90 g)
 • 3 ss mager kesam (100 g)
 • 1 ts bakepulver (3 g)
 • 2 ts fiberhusk (6 g)
 • 3 ss kokosmel (23 g)
 • 3 ss mandelmel (17 g)
 • 1 stor banan (150 g)
På toppen hadde jeg kanel og kardemomme.
Ingen spennende fremgangsmåte, jeg bare smalt alt sammen i KitchenAiden, og blandet alt godt. Lot det stå noen minutter så alt fiberet fikk sette i gang med å suge opp væske, og så hadde jeg røren i muffinsformer. Fikk ni stykker. Små og tunge. 190 g i 13 minutter var perfekt for å få dem saftige.

De jeg spiste med en gang tok jeg hjemmelaget peanøttsmør på. Har det på alt. Peanøttmel, litt salt, og vann.

Per muffin (uten topping) ble det ca: 53 kcal. 1,3 g fett. 3,8 g protein. 5,6 g karbo. 2,3 g fiber.

Sånn, NÅ skal jeg lage middag. Håper deres mandag har vært, og er, fin!

25 kommentarer til “Bananmuffins

 1. Mira

  Rar dag i dag ja.. Klarer ikke helt å finne konsentrasjonen. Men muffinsene dine ser veldig gode ut – det er så mye banan i de bloggene jeg leser om dagen at jeg vurderer å kjøpe meg en. En banan altså. Tror ikke jeg har puttet en i handlekurven på i alle fall fire år. Totalt ubegrunnet og en skam, det er jo så godt!

  Svar
 2. Frida

  Hadde tenkt til å skrive en kommentar til deg (for første gang) om hvor inspirerende du er, men når jeg leste innlegget ditt gikk luften litt ut av meg. Det føltes plutselig litt uviktig. Men jeg sier det allikevel, takk for fin inspirasjon!
  Og tusen takk for at du alltid skriver så fint om byen vår!

  Og til uviktigheten av alle uviktigheten – har samme peanøttmel som deg, hvordan mikser du det til peanøttsmør, i kitchenaid?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Frida: <3 Tusen takk! Hyggelig av deg :) Dager som denne setter tankene i perspektiv, men samtidig må vi jo nesten leve vanlig også. Så viktig en dag, uviktig en annen dag, det er sånn det nesten må bli tror jeg. Lager det bare i en liten skål jeg, blander med skje ;) Klumper seg jo ikke, så tar ikke mange sekundene.

   Svar
 3. Lene

  Nam! Disse skal jeg lage senere i dag tror jeg, som belønning for å ha skrevet oppgave! Må bare skrive oppgaven først…!

  Takk for oppskriften! 🙂

  Svar
 4. Rina

  Nam, de så utrolig gode ut! Det her passet jo helt perfekt, jeg har både sukrin, mandelmel og kokosmel på vei i posten fra iHerb – tror jammen jeg må prøve disse til helgen 🙂 elsker matinnleggene dine!

  Svar
 5. Cecilie Lykke

  Mmm, disse passer egentlig perfekt som ettertreningsmåltid til senere idag 🙂
  Har selv holdt meg unna rettsaken, vet ikke om jeg blir mest sur eller lei meg av det hele..

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Lene: Hm… Du KAN droppe det. Tror ikke det vil ha så alt for mye effekt. Kanskje steke et par minutter lenger 😉

   Svar
 6. Elin

  Ser godt ut. Men er nok ikke noe for meg. Jeg elsker egentlig banan og spiste mye av det før, men jeg er allergisk mot det dessverre.

  Svar
 7. Trine

  Nam, de så utrolig gode ut! Flink du er 🙂 Jeg skal prøve disse så fort jeg får pakken fra iHerb i posten, mangler nemlig noen av ingrediensene 🙂

  Svar
 8. Hanne

  Jeg fikk ikke lest artikkelen du skrev om for noen dager siden, men jeg leste intervjuet med moren til Synne på VG nett. Dette fikk også mine tårer til å trille. All denne grusomheten er så vanskelig å forstå. Du som bor i Oslo får jo rettsaken tett på. Jeg sender deg mange klemmer Kamilla <3

  Svar
 9. Eva Isabel

  Ved å omfavne og glede oss over livet vårt hver dag, tenker jeg at vi hedrer de som mistet det. Jeg velger glede hver eneste dag. Sender noen gode tanker din vei. God klem

  Svar
 10. Tilbaketråkk: Bananmuffins med peanøtt og dadler « balance

 11. IdaPida

  har tenkt utrolig mye på det jeg idag også og sikkert setter mer på vgtv enn jeg burde, men det er så vanskelig å la være.

  de muffinsene så helt herlige ut 😀 nam!

  Svar
 12. Trille

  Ja, denne rettssaken. Det er så sårt, vondt og uvirkelig. Jeg føler så med de pårørende. <3
  Disse så virkelig gode ut, jeg vil ha! Namme. 🙂

  Svar
 13. Jenny

  Disse skal lages! Forhåpentligvis i dag eller i morgen 😉 Jeg bruker også peanøttsmør(både hjemmelaget og kjøpt) på alt!

  Svar
 14. Christina

  Jeg ELSKER når du blogger om mat ogsånn altså! Du er en sååå flott inspirasjon 🙂 Superflink og supersterk. Digger deg..

  Svar
 15. Tilbaketråkk: Rina » Food pt. 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *