Bolleoppskrift

Her kommer oppskriften på bollene jeg har nevnt noen ganger. Tok utgangspunkt i Caroline sin oppskrift, og forandret litt på den. Er ikke så glad i smaken av mandelmel, og heller ikke ettersmaken av for mye sukrin. Nå har det riktignok kommet nytt sukrin, der sukrin og stevia er blandet. Det er jo nettopp det jeg har gjort i denne oppskriften, så jeg tror nok jeg må kjøpe en slik pakke for å teste ut.

Til åtte boller bruker jeg:

Mange ingredienser, og lite av hver. Kokosmel, mandelmel, fiberfin, sukrin og fiberhusk får man kjøpt på helsekosten her i Norge, og i listen over har jeg linket til produktene på iHerb.

Mens smøret smelter blander du alt det tørre sammen.

Så har du alt det våte i en bolle.

Miks godt.

Tilsett det tørre.

Miks godt. Her setter jeg KitchenAid-maskinen på litt over middels styrke og lar den kjøre kraftig i ca. 20 sekunder. Ettersom det er mye fiber i bollene trekker dette til seg fuktighet ganske raskt. La deigen hvile i 10 min.

Form boller. Jeg lager åtte små boller av denne deigen, men vil du ha større boller kan du selvsagt lage det.

Her ser dere disse bollene sammenlignet med vaniljebollene jeg laget samme dag. (Og ja, jeg bruker samme bakepapir flere ganger – tenk miljø)

Stek bollene midt i ovnen på 180 grader i 17 min.

Og så er det bare å nyte! Lite karbohydrater (noe sånt som 2-3 g per bolle), og en fin liten slant med proteiner. Og ikke minst en god del fiber. Her om dagen spiste jeg boller til både frokost og lunsj. Bare del dem i to, og ha på pålegg, eller spis dem som de er. Jeg foretrekker sistnevnte, for de er så gode og saftige i utgangspunktet.

23 kommentarer til “Bolleoppskrift

 1. cupcakes og champagne

  Caroline bør passe seg 😉 Du er en utfordrer når det gjelder å lage lavkarbomat altså 🙂
  Jeg må ærlig talt innrømme at de ser jo litt triste ut, men jeg er også veldig sikker på at skinnet bedrar! 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Haha 😛
   Ja, de ser både triste og TØRRE ut. Selv om jeg vet at de er saftige blir jeg fortsatt skuffet når jeg tar dem ut av ovnen, for de ser så tørre ut. Men virkelig, skinnet bedrar! 😀 Heldigvis!

   Svar
 2. Ingrid

  Det er spennende med oppskrifter, men det er jo så mange “uvanlige” ingredienser, så jeg må i så fall blakke meg før jeg kan bake. Kuttet du ut karbohydrater helt fra begynnelsen når du ville ned i vekt, eller er det noe du har gjort etter hvert? Har det forandret noe?

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Ja, det er jo spesielle boller. Ønsker du ikke dette er det jo bare å bake vanlige boller, det er billig! Har ikke kuttet ut karbohydrater… Ikke nå, og ikke før. Spiste nettopp havregrøt, hehe. Men jeg spiser mindre karbohydrater enn gjennomsnittsnordmannen, for jeg spiser heller masse grønnsaker ved siden av kylling/fisk 😉 Å kutte ned på karbohydratene har hjulpet mye i form av at jeg har brukt den andelen av dagens kalorier til å få i meg proteiner i stedet, og det holder man seg jo mye lenger mett av… 😉

   Svar
   1. Ingrid

    Jojo, men disse er jo sunnere enn vanlige boller, og jeg vil jo helst være sunn 🙂 Jeg skjønner, i tillegg er det vel gunstig med mer proteiner for en som trener såpass mye som deg!

    Svar
    1. Kamilla K Innleggsforfatter

     Ah, trodde du mente at du ikke brydde deg, for da hadde jeg ikke helt sett poenget i å lage disse bollene, hehe. Men da skjønner jeg. Dessverre er mye av dette dyrt å kjøpe på helsekosten her i Norge. Utrolig synd 🙁
     Ja, jeg er litt proteingal 😆

     Svar
 3. lene

  Nam! Denne oppskriften skal prøves! 😀 Bare et spørsmål til deg, kokosmel, hva er egentlig det? Kan jeg for eksempel finkverne kokosmasse for å lage det? 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Det er pulverisert kokosnøttfiber, altså ikke det samme som finkvernet kokosmasse. Kokosnøttfiberet er tørket, fett er fjernet, og det består av veldig mye fiber.

   Svar
 4. IdaPida

  hørtes jo gode ut, blir bare så demotivert av så mange ingredienser hehe.
  men det hørtes jo som sagt godt ut, så kanskje jeg burde hive meg rundt en gang å teste en av disse lavkarbo godsakene du deler med oss 🙂

  Svar
 5. Susanna Kristine

  Må vel være ekstra tøff for å prøve disse ut! Vet ikke om jeg er så tøff? Haha.

  Svar
 6. Annie

  Frister veldig å prøve denne oppskriften, men har du et forslag til hva jeg kan bytte ut stevia pakken med? Og tror du det går fint å bruke pofiber i stedetfor fiberfin? 😀

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   All annen form før søtning skal gå fint 😉 Litt mer sukrin for eksempel?! Eller hvis du har Splenda eller noe sånt i skapet… 🙂 Har ikke prøvd med pofiber, og det er jo en litt annerledes konsistens, men prøv! Det BØR gå fint! Så lenge du har nok kardemomme, haha.

   Svar
 7. Gunnhild

  Brukte du bakepro eller vanilje protein i de vanlige? Og hva brukte du i vaniljebollene? 😀

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Alle ingrediensene vises på det øverste bildet 😉 Brukte vaniljeprotein, som det står i oppskriften, eier ikke bakepro. Vaniljebollene var med vaniljepuddingpulver! 🙂

   Svar
   1. Gunnhild

    Tusen takk for svar!:) da får jeg holde ut til min første iherb pakke kommer i posten!
    Liker veldig godt at det er så lett å finne frem til oppskriftene dine 🙂
    Ellers er du til stor inspirasjon!!:)

    Svar
 8. Gunnhild

  Når jeg ikke har kjøkkenvekt (KRISE)…. Hvor mye er 30 g mandelmel og 30 g kokosmel? Haaar så lyst å prøve lage disse i morgen, og nå fikk jeg hentelapp på vaniljeproteinet fra iherb og 😀 Har du noe forslag ? 🙂

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Jeg har ikke mulighet til å veie det for deg nå, men HER kan du jo se en liste over lignende mål, så kan du prøve deg frem. Om det ikke blir helt nøyaktig gjør da ingenting 😉

   Svar
 9. Tilbaketråkk: Kamilla K » Mat #24 (matpakkeversjon)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *