4 januar 2012 -- 18:26

Dagens middag ble både god og sunn, og det tok ikke mer enn en halvtime å lage. Også inneholder den en av mine favoritter innen mat: bokhvete.

Du trenger:

 • fiskekaker
 • bokhvete
 • paprika
 • salt og vann

Jeg har kjent til bokhvete siden barneskolen, da jeg fikk servert det til frokost av min venninnes botanikerfar hver gang jeg overnattet hos henne. Og jeg elsket det! Bokhvete har et veldig misvisende navn, ettersom det ikke er i slekt med hvete. Det er faktisk glutenfritt, og ikke et kornslag i det hele tatt. Næringsinnholdet er ganske så fint, med 340 kcal, 11 g protein, 65 g karbo, 2 g fett og 6 g fiber per 100 g. Beregn 0,5 – 1 dl bokhvete per person. Per del bokhvete tar du ca to deler vann, gjerne bittelitt mer (1 dl bokhvete – 2 dl vann). 1 dl bokhvete blir til ca. 3 dl under koking.

Mål opp, og skyll bokhveten med kokende vann (jeg bruker vannkoker), og så kaldt vann. Dette er for å få bort et fargestoff i skallet, som noen kan være allergiske mot. Så måler du opp riktig mengde vann, koker dette i en kjele, og har bokhveten oppi. Det skal koke 10 min, og så tar du kjelen av platen, og lar det trekke i 10 min. Begge deler med lokk. Mot slutten av koketiden har du oppi litt salt, jeg bruker ca. 1/2 ts.

Bokhvete kan du kjøpe på helsekosten. Denne pakken på 500 g koster 27 kr. Pass på at du kjøper hel bokhvete, ikke flak eller bokhvetemel.

Varm paprika og fiskekaker i en stekepanne til fiskekakene er gjennomvarme og paprikaen er myk og god.

There you go – en enkel, sunn, rask og god middag. Så får vi se da, om noen av dere tør å prøve bokhvete?!

OBS: På iHerb kan dere kjøpe bokhvete, bokhvetepasta og andre fine bokhvetevarer for en billig penge.

Av Kamilla | 6 Kommentarer »
 1. Mira sier:

  Bokhvete har jeg aldri smakt – men du fikk meg jammen til å få lyst til å prøve! Jeg får kikke litt på iHerb tenker jeg 😀

 2. Svar: Anbefales! Veldig mettende!
 • Trine sier:

  Jeg har smakt bokhvete en gang, men det var en sånn ferdigpose fra Toro eller noe lignede. Det var veeeldig godt, men nå skal jeg jammen kjøpe «fersk» og heller krydre det til selv 😉

 • Svar: Oi, aldri sett før! Og aldri hørt om å bruke noe mer krydder enn salt på, men det skal jeg sannelig teste ut selv!
 • Cecilie M sier:

  Jeg er glad i fiskekaker, og spiser det ca en gang i uken. Kjapt og godt, og ikke så verst sunt! 😀 Bokhvete tror jeg ikke jeg har smakt før…

 • Bokhvete? Er det likt ris eller? Haha 😉

 • Svar: Du kan tilbrede det likt som ris, men det er jo ikke ris… Ris er et kornslag.
 • Svar
 • Luisa sier:

  Så godt! Dette må jeg teste ut 😀 Sellerirot fries er forresten en BIG HIT her hos oss, eller kjæresten syns det er litt rart, men ikke vondt. Jeg elsker det! Så nå får han vel finne seg i å prøve enda noe «rart» 🙂 Takk for tips!

 • Svar: Hahahahahahaha, herlig! 😀 Hvis han tar pommes frites-krydder på bør det kanskje bli litt bedre for han. Spiste sellerirotfries i dag jeg! Lykke til med å innføre bokhvete da, det tror jeg han bør like bedre.
 • Svar
 • Nå ble jeg sulten. Det så enkelt, men godt ut 🙂 Fiskekakeløøøv!

 • Kommenter


  kamilla (a) kamillak.com

  Sider

  INSTAGRAM: kamillako

  bloglovin

  Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.

  Kategorier