2 november 2011 -- 14:32

Forrige uke var bror og jeg på utflukt (til Elkjøp), og det resulterte i at jeg fikk kjøpt meg noe jeg har hatt lyst på i lang tid; kaffekapselmaskin! Jeg drikker fire-fem kopper kaffe i uken, så en kaffetrakter er ikke helt egnet for mitt bruk. Dermed har jeg brukt pulverkaffe med melk og steviadråper, men nå er det nye tider.

Han ligner jo faktisk litt på Pingu, noe som gir meg herlige assosiasjoner til barndommen.

Bruker 30 sekunder på å starte opp, og kan gi deg både varmt og kaldt vann.

Massevis av smaker. Tror det er 16 totalt, og det kommer stadig nye. En del av dem får man kjøpt på Rema1000, noe som var et sterkt argument til hvorfor jeg valgte nettopp denne maskinen. Er jo på Rema rett som det er.

Noen er i light-versjon (fettfri) i tillegg til fullkalori, i tillegg står næringsinnholdet på pakkene. Veldig kjekt for oss som er bevisste på slikt.

Det kjente kaffemerket Zoegas har et par pakker – den røde og gule versjonen. Det er jo Nestlé som eier det hele: Zoegas, Nespresso, Dolce Gusto… Og som dere ser er det Nescafé som står for kapslene.

Aroma er vanlig kaffe, og i en pakke inneholder det 16 slike kapsler. En pakke koster 49 kr, så det blir ca. tre kroner per kopp. Drikker du masse kaffe kan kanskje dette bli litt dyrt i lengden, men for meg er det perfekt.

Til de mer eksotiske variantene står det fremgangsmåte på pakken.

Her er altså en chai latte steg for steg. Stort enklere blir det ikke…

Og stort BEDRE blir det heller ikke. Denne er farlig god, og det kommer fra en som har drukket flere livskvoter med chai latte, både på kafé og egenkomponerte.

Maskinen kostet 565 kroner om jeg ikke husker feil, men nå ser det ut til at den er satt opp i pris?! Kanskje jeg bare var veldig heldig med kjøpstidspunkt. På Expert koster den i hvert fall 695 kr på nettet.

Av Kamilla | 21 Kommentarer »
 1. Maskinen var billig da!! Men er ikke de greiene til å ha oppi ganske dyre??

  Svar: Skrev det i innlegget 😉 49 kr for 16 kapsler – ca. 3 kr per kaffekopp.

 2. Rina sier:

  Herlig! Alt så kjempegodt ut. Og det var jo slettes ikke så dyrt heller, verken maskinen eller kapslene! Denne fikk jeg også lyst på… Hehe. 🙂

  Svar: Ikkesant? Overrasket over hvor rimelig alt var selv. Kanskje en fin ting å sette på ønskelisten til jul?

 3. Kine sier:

  ÅÅh, jeg har siklet på disse maskinene i flere måneder, men har ikke råd til å kjøpe de… men denne var jo slettes ikke dyr! Har sett på de andre modellene, tror de er dyrere. Drømmer om å kunne ta meg en Mocca et par ganger i uka hjemme, og ikke bare kjøpe de på blindern til 33 kroner koppen… :p

  Svar: Tenkte også at det var noe jeg måtte få i julegave eller noe pga prisen, men så fikk jeg meg en svært positiv overraskelse. Ikke dyrt i det hele tatt! 🙂 Det finnes flere som er dyrere, og noen som er billigere. Moccaen er kjempegod! Vet om flere som lager seg kaffe fra maskinen og har på en sånn reisekopp, så blir det jo mye billigere. Føler man får igjen for kjøpesummen ganske raskt, i forhold til om man kjøper på skolen eller kaffebrenneriet hver gang 😉

 4. Cecilie Maria sier:

  Å, så mange deilig smaker du kunne få! Chai-te er så godt! Jeg er faktisk superglad i pulverkaffe med melk i, og om man har søtning i blir det jo fantastisk. Men er jo veldig godt med kaffe fra slik supermasin også!

  Svar: Veldig praktisk i hvert fall 🙂 Jeg er så fornøyd med pingu! 🙂

 5. Nina sier:

  Haha, jeg har den samme og min heter også Pingu 🙂 Herlige Pingu!

  Svar: Haha, herlig! Den ligner jo! 😀

 6. Anniken sier:

  Den var rålekker, trodde de var mye dyrere! En slik en skal jeg ønske meg til bursdagen min! 🙂

 7. Billig maskin. Aldri smakt kaffe fra det merket. Vi fikk Nespresso i bryllupsgave og veldig fornøyd med den 😀 Men som du sier, genialt at man får kjøpt kapsler på Rema da 😀

  Svar: Nespressokapselene er vel også fra Nescafé 😉 Ja, helt genialt å ha det så lett tilgjengelig!

 8. Deilig med kaffe. 🙂

 9. Ulrikke sier:

  Hei!
  Hvor har du kjøpt Chai latte-kapslene fra? Finner de ikke i nettbutikken til Dolce Gusto…

  Svar: Så utrolig rart! Måtte gå inn nå for å dobbeltsjekke, men du har jo rett! Jeg kjøpte pakken da jeg kjøpte maskinen på Elkjøp, så der har de den i hvert fall. De har den på Expert på nettet også ser jeg nå 🙂 Søren at de ikke har den i nettbutikken! De har den jo ikke på Rema heller, så da er det bare å komme seg til Expert eller Elkjøp når det nærmer seg tomt. Hvis du bor i Oslo så kan du sjekke GlasMagasinet óg, de skal føre både maskiner og kapsler 😉

 10. Luisa sier:

  Ja, han lignet faktisk på Pingu! Gratulerer med fin maskin, jeg drikker så lite kaffe selv at en slik maskin hadde vært fin å ha. Her hjemme bruker vi pulverkaffe nå, og det funker fint det også.

  Svar: Haha, ja han gjør det 😀 Dama i butikken sa det til og med 😆 Har blitt avhengig av maskinen etter én uke, hehe.

 11. susanna sier:

  Ja vi har en lignende kaffemaskin, litt mer eksklusiv, hehe. Trur den ble kjøpt i fjor rundt juletider, men den er ikke blitt brukt så mye. . Her i gården drikker vi mer vanlig traktet kaffe. Likevel fikk jeg lyst å prøve den ut igjen, må bare kjøpe inn slike kapsler 😉

 12. Trine sier:

  Åh, sånn maskin har jeg ønsket meg i evigheter nå!! For noen år siden var jeg husvakt i noen uker og der hadde de en nespresso-maskin og jeg fikk ubegrenset tilgang til kapslene. Drøm!! Kanskje det havner på ønskelisten til jul 😀

  Svar: Olala, luksus! 😀 Jeg er veldig glad for at jeg kjøpte min pingu i hvert fall 🙂

 13. Kristine sier:

  Ah, så digg! 😀 kanskje en slik når ønskelisten til jul i år ? tipper det!

  Svar: God idé! 🙂

 14. Ida sier:

  Omg!! Visste ikke det hadde kommet Chai Latte – Elkjøp her kommer jeg 😀

  Svar: Gled deg! Den er virkelig helt fantastisk! Var veldig skeptisk, for jeg er svært kresen på chai latte, men denne kan jeg gå god for! 🙂

 15. Elise sier:

  Smart! Nam, nå kunne jeg tenkt meg en chai latte 🙂

 16. Nina C. sier:

  wow,utrolig stilig og rimlig pris også!

 17. Hanne sier:

  Er denne automatisk eller må man passe på å slå av vannet selv? Skal kjøpe kaffemaskin til mine meeeeget teknofobe foreldre til jul og den MÅ være enkel i bruk…:)

  Svar: Man må slå av vannet selv 😉

 18. Stine sier:

  Hei. Vurderer å kjøpe med en pingu selv jeg.. satt å så på en når jeg var på jobb i går, og en jeg jobber med var enig med meg at den ligner på pingu.. kjempe søt..

  Men spørsmålet mitt er, blir drikken ordentlig varm? Sjekka litt forskjellige steder i går på nettet og det gjentar seg at de syns drikka ikke blir ordentlig varm :/

 19. Svar: Haha pingu <3 Sitter og drikker en kaffe fra den NÅ :) Drikken blir bittelitt varmere enn drikkeklar. Altså ikke GLOvarm slik du får den ved kokende vann eller fra kaffetraktere... Så det kan kanskje være en negativ faktor for noen. Jeg synes det er ganske praktisk, for jeg tar meg ikke tid kaffe om morgenen hvis jeg må vente på at den skal avkjøle seg... Så du får nesten se an hvordan du skal bruke den. En i klassen min pleier å bruke to kapsler og ta i termokopp på skolen... Hun synes det funker fint... :) Håper dette var greit svar, hehe. Poenget: den blir ikke kjempevarm, men drikkeklar.
 • Stine sier:

  Okei, da er den nok perfekt for meg også 😉 Klarer ikke drikke kaffe som akkurat har blitt traktet å slik, alt for varmt..

 • Svar: Nei, uff. Og det finnes vel ikke noe som er så irriterende som når folk lager supervarm kaffe og slurper skikkelig for hveeeeer eneste slurk? Hva med å bare vente til den er drikkeklar, eller kjøpe seg en pingu-maskin? 😛
 • Stine sier:

  Haha, ja er helt enig.. det må gå ann å vente 😉 Hvertfall hvis du veit at du kommer til å syns kaffen er altfor varm med en gang 😉 tror nok det blir en sølvgrå pingu på meg 🙂

 • Svar: Hahahaha, ja! Dessverre mange som ikke klarer å ha såpass innsikt i situasjonen, så det er først halvveis ned i koppen at de finner ut at de kanskje skal vente litt 😛 Kos deg med pingu! Tenkte å lage innlegg om mine favoritt-smaker, for det er jo ganske mange å få tak i 🙂
 • Svar
  Kommenter


  kamilla (a) kamillak.com

  Sider

  INSTAGRAM: kamillako

  bloglovin

  Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.

  Kategorier