Kommunikasjon

Apropos ting som fascinerer meg: egoisme. Jeg synes kommunikasjon er utrolig interessant. Da jeg hadde kommunikasjon på skolen i 2008 ble jeg veldig obs på hvor egoistiske folk faktisk er når de kommuniserer med andre, og da jeg satt og leste til “salg og relasjonsbygging” på søndag fikk jeg en påminnelse om nettopp dette: “In conversation, keep in mind that you’re more interested in what you have to say than anyone else is.” Jeg synes det var helt genialt formulert, og jeg tror de færreste faktisk tenker over det.

 • Når du forteller en historie eller noe som har hendt deg, og den du forteller til tar over historien og gjør den til sin egen? Poenget ditt, og det du skulle dele, forsvinner i vedkommendes historie.
 • Når du forteller noe, og uansett om det er positivt eller negativt så skal den du forteller til overgå deg, som om alt er en konkurranse. Du var kanskje egentlig ute etter sympati, men det kan du se langt etter.
 • Når du er midt i en setning, og den du prater til avbryter deg. Som om det du skulle si ikke var så viktig som det vedkommende skal si.

Hvis dere begynner å tenke over det kommer dere nesten garantert til å legge merke til disse situasjonene på daglig basis. Det er menneskelig å være egoistisk, men det burde også være menneskelig å ha respekt. Kommunikasjon handler jo mye om nettopp det.

Åh, jeg er så nerd at jeg blir sittende å le av meg selv. Og når ble dette en fagblogg? Jaja, ha en herlig tirsdag!

15 kommentarer til “Kommunikasjon

 1. Luisa

  Haha søt nerd! Jeg likte denne posten utrolig godt jeg 🙂 Kjenner til disse fenomenene du viser til her, og hater egentlig slike situasjoner, det er helt forferdelig hehe. Som det er menneskelig å være egoist håper jeg virkelig at det er menneskelig å være uegoist.

  Svar: Helt enig! Og jeg håper også at det er menneskelig å være uegoist. Jeg prøver i hvert fall å praktisere det, hehe. Herlig at du likte innlegget! 🙂 Jeg liker å være nerd.

  Svar
 2. Mia

  synes det er veldig gøy når du skriver sånt ! lærer veldig mye av det 😀

  Svar: Åh! 😀 Hyggelig!

  Svar
 3. Katrine

  Hehe, jeg har en slik “vennninne” og det er virkelig ikke lett å få snakket sammen med hun, da hun bare skal ta opp sine problemer..så jeg er vel ikke akkurat supergod venn med henne lenger. Orker det bare ikke!

  SV: Tusen takk 😀

  Svar: Føler med deg! Det er så ufattelig kjedelig. Det blir jo nærmest enveiskommunikasjon.

  Svar
 4. Maria

  Å, nå klarer jeg ikke tenke på noe annet når jeg snakker med folk! Du har ødelagt det for meg, haha.. 😛 Men interessant da, og veldig sant..!

  Svar: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 😀 Velkommen til min verden! Og ja, det er dessverre veldig sant. Folk er egoistiske herfra, og til månen.

  Svar
 5. Cathrine

  Hahaha, so true! Har en venninne som til stadighet skal avbryte meg. Hun er verdens snilleste, så jeg vet hun ikke mener noe vondt, men fy faader så irriterende. Og særlig i telefonen. En gang la jeg bare på for jeg ble så sint! Haha. Herlig innlegg!

  Svar: Åh, jeg kjenner meg godt igjen. Jeg skjønner også at folk ikke mener noe vondt med det, men det hjelper ikke helt. Fortsatt utrolig irriterende, og selvsentrert. HAHA! Telefonsamtalen! Hahahahahaha 😀 Livet!

  Svar
 6. Elise

  Haha, SÅ sant, tenker ofte over dette! Blir så frustrert! Spesielt de gangene man ikke får avsluttet samtalen med enkelte personer.. Og helst mens man er stresset og skal noe. De mener det ikke vondt, men alle har ikke de samme sosiale antennene 😛
  Kommunikasjon er interessant!

  (Sent kommentert, men catcher litt opp med bloggen din igjen! :D)

  Svar: Nesten godt vi er flere som blir frustrert. Jeg tenker over det hver eneste dag. Mulig jeg snakker med for mange egoistiske folk, men det er virkelig ikke lett å ha en samtale uten å bli avbrutt eller at en annen tar over hele historien din. Makan! Haha 😀 Kommunikasjon er interessant, helt klart!

  Svar
 7. Helene

  HAHA, vet at dette er innlegget er skrevet for leeenge siden, men jeg snoker i det fine arkivet ditt nå, og herregud så sant det er! Og akkurat det har slått meg skikkelig mange ganger i det siste..! Menneskeheten altsa… Det værste er at vi alle gjør det mer eller mindre… Du treffer hvertfall pikeren på det med konkurranse, SÅ sant 😀

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Haha dette er grunn nok til å ha denne bloggen – dere lesere er så herlige! 😀 Menneskeheten er en spesiell art, det er det ingen tvil om.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *