Oppskrift: eplekake

En eplekake som er rask å snekre sammen. Kaken ble knallgod, og det ble spist både ett og to…. og tre stykker.

Oppskriften er fra FunksjonellMat, med noen personlige justeringer.

Røren består av:

 • 2 egg
 • 100 g Sukrin (kjøpes på helsekost)
 • 2 ss Splenda
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljepulver (kjøpes på helsekost)
 • 50 g mandelmel (kjøpes på helsekost)
 • 150 g hvetemel
 • 2 ss flytende margarin
 • 80 g cottage cheese
 • 2 dl melk
 • (Jeg hadde ikke mer FiberFin igjen, og på den lokale helsekosten var de utsolgt, men neste gang skal jeg bytte ut 50 g av hvetemelet med ca. 30 g FiberFin)
Fyllet består av:
 • 3 epler
 • Sukrin
 • Kanel

Miks egg, Sukrin og Splenda godt i en bolle. Ha i resten av ingrediensene, og bland godt.

Hell røren over i en smurt 24cm kakeform.

Skrell eplene, og skjær dem i tynne skiver. Plasser disse godt ned i røren, til du synes du har nok eplebiter. Strø over Sukrin og kanel. Stek i 20-30 min (jeg stekte i 26 min) ved 175 grader. Det både lukter og smaker utrolig godt!

Håper det smaker!

Mandelmelet og vaniljepulveret er sponset

13 kommentarer til “Oppskrift: eplekake

 1. A

  Nammenamm! Den så god ut, og jeg er ikke noe spesielt glad i eplekake engang :-)! Men det er èn ting jeg lurer på. Hvorfor bruker du margarin i stedet for smør? Margarin lages av unaturlige ingrediense gjennom en lang prosessr, fremfor smør som er et naturlig produkt. Ha en fin dag 🙂

  Svar: Har aldri vært så begeistret for varme epler selv, men av en eller annen grunn falt denne godt i smak. Kanskje fordi jeg dynket den i kanel? Har en slekt med høyt kolesterol, og mitt har sunket ved å bytte til Vita hjertego-produktene, som blant annet ikke inneholder transfett 😉 Også er det særdeles praktisk at det er flytende, hehe. Ha en fin dag, og en fin helg!

  Svar
 2. A

  Men Vita hjertego’ inneholder palmeolje som har en kolesteroløkende effekt. Nesten like ille som transfett. Men igjen, praktisk når den er flytende, ja, hehe 😉

  Svar: Ja, vet at palmeolje ikke er spesielt bra for kroppen, men jeg har i hvert fall gått over til de produktene, og det har hjulpet på meg. Og ja, at den er flytende utgjør en stor faktor. Selv om det bare er å smelte smør, så blir det likevel tiltak i forhold til den flytende margarinen 😉 Uansett; BRA at du passer på! 😀

  Svar
 3. Helle

  Åh, den testet jeg for noen fredager tilbake! Himla god, familien spiste hele kaka. mmm 🙂

  Svar: HERLIG 😀

  Svar
 4. Mona Elisabeth

  Du må prøve å bake rundstykkene og hornene på funksjonellmat sin hjemmeside. De er kjempegode 😀
  Og veldig lette å lage 🙂

  Svar: De hornene har jeg på må-lage-lista mi 😀 De ser knallgode ut! Det er bare det at det er en eller annen freak (altså, mer freak enn meg) som driver og gjør slik at helsekosten her konstant er utsolgt for fiberfin. De skal riktignok få inn store mengder på fredag, etter at jeg har mast masse. Så da blir det kanskje horn i helgen… 😀 Takk for at du minnet meg på det.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *