5 august 2011 -- 13:20

Bo

Det beste stedet å bo i London er selvsagt hos Gina, men for dere andre har jeg to hoteller å anbefale:

Radisson Edwardian Sussex. Det er så sentralt som du kan få det! Her bodde vi for noen uker siden. Noen av rommene er i minste laget, men ikke alle. De små rommene er ikke så små at det ikke går an å bo der altså. Fine bad! Veldig hyggelige folk som jobber der, og beliggenheten er som sagt helt perfekt. Gratis trådløst nett, og verdens beste puter (jeg er latterlig opptatt av puter).

Grand Plaza Serviced Apartments. Ligger i Bayswater, så det er litt lenger unna selve smørøyet, men et veldig hyggelig strøk. De som jobber der er utrolig hyggelige og hjelpsomme. Som det kommer frem av tittelen så er dette leiligheter, altså inkludert kjøkken, noe vi fant veldig praktisk. Spiste både frokost, og to av middagene, i leiligheten. Store bad, men sengene er en anelse harde.

Måltider

Når det gjelder frokost: spis på Pret! De har stort utvalg, veldig god mat, og til en billig penge. Dere må prøve yoghurten med müsli og syltetøy. Dere MÅ! Tror riktignok at den er ganske usunn…

Til lunsj anbefaler jeg å stikke innom en pub. De fleste har ganske godt utvalg av mat, og det er ikke dyrt.

Middagene i London er alltid gode. Sushien på Chisou‏ er absolutt å anbefale. Stedene på St.Christopher’s place serverer god mat, Gourmet Burger Kitchen har gode burgere, og Vapiano slår alltid god an.

Komme seg rundt

Tuben er det letteste og raskeste hvis du skal komme deg et stykke av gårde. Det er et stort system, men det er god informasjon både nede i undergrunnen og i brosjyrer du finner på de forskjellige stasjonene. Det kan være lurt å sette seg inn i noe av det på forhold. F.eks. hvilken stasjon som er nærmest ditt hotell, hvilke baner som går derfra, og hvor disse går til.

Taxi er ikke dyrt i London, men det er jo kjedelig å bruke penger på det når du kan komme deg fra A til B billigere. Skal du bare bruke transport et par ganger er selvsagt taxi er fint alternativ. Bare ikke i rushtrafikken.

Forrige gang tok jeg ikke tuben én eneste gang. Tok heller bena fatt. Jeg elsker jo å gå. Holdte på å skrive at du må ha riktig fottøy, men jeg gikk i helt flate Acne-sandaler i timesvis den første dagen, så det kommer fra feil person. Det er riktignok en fordel med godt fottøy, ettersom London er en gå-by.

Shopping (med kartlenker)

Oxford Street har alt fra Selfridges (<3) til Primark, Nike, Topshop, River Island osv. Ellers er Regent Street populært for mange, og mine favoritter er Bond Street og Mount Street. I BS finner du Alexander McQueen, Chanel, Dior, Hermès, Juicy, Louis Vuitton, Miu Miu osv. I MS finner du Marc By Marc Jacobs, Marc Jacobs, Christian Louboutin, Balenciaga osv. Med andre ord inneholder disse to gatene mye fint å se på. Bortsett fra prislappene.

Hvis det regner vil jeg absolutt anbefale å ta turen ut til Westfield. Et gigantisk shoppingsenter som inneholder stort sett alt. Over 300 butikker, og ca. 50 spisesteder. Bruk tuben som fremkomstmiddel (i hvert fall til – når du ikke bærer på noen poser).

Ellers har man jo Harrods og alle de stedene der, men jeg foretrekker de områdene jeg har nevnt over.

Attraksjoner

Jeg føler meg litt ferdig med typiske turistattraksjonene i London. Har sett broene, Big Ben, kirkene, London Eye, Buckingham Palace og alt det der så mange ganger, men er det første gang du drar til London så er det jo et must å få med seg. Og parkene synes jeg absolutt at er verdt et besøk eller fem.

Når du først er i London er det veldig gøy å kunne få med seg en musikal. Det er utrolig mange bra som går. Husker fortsatt da jeg så Fame, og det kriblet i hele kroppen fordi det var så bra.

Jeg har to favorittaktiviteter i London:

 1. Sette seg ned på en pub for å ta en øl eller Pimm’s, og bare se og føle på livet.
 2. Vandre gatelangs for å ta bilder.

Har sikkert glemt en haug med ting, men håper dette er til noe hjelp for dere som har etterlyst dette.

Av Kamilla | 15 Kommentarer »
 1. Luisa sier:

  Fine fine London <3 Jeg vil tilbake 🙂 Vi valgte å bo på Lancaster rett ved Hyde Park, tror vi kommer til å gjøre det neste gang også, deilig å komme seg bort fra maset i sentrumkjernen 🙂

 2. Siv Annette sier:

  Ååh, så god du er som lager en guide til oss! Jeg har aldri vært i London, men når jeg en gang skal dra, skal jeg ha denne guiden med meg i planleggingsfasen! Tusen takk! Og ha ei god helg 🙂

 3. Luca sier:

  London < 3

 4. ah, skulle kommet to dager før 😛 kom hjem fra london i dag, hadde en fantastisk tur med mye shopping 🙂

  Svar: Ah. Jaja, så lenge du hadde en fantastisk tur så er det jo ikke så farlig 😀

 5. Nøve sier:

  Å jeg savner London!

 6. Hilde sier:

  Jeg kom hjem fra London i dag 🙂 Jeg og venninna mi som jeg reiste med, spiste frokost fra M&S Food på en benk i Oxford Street. Det var herlig! Jeg anbefaler musikalen Wicked på det sterkeste! En helt fantastisk musikal 🙂 Det blir nok en stund til neste London-tur siden jeg blir student til høsten.. Triste saker.

 7. G sier:

  Takk for tipsene! 🙂

 8. Du har samme tingen fra før, bare i en annen farge og med annen hardware så da klarer du kanskje å gjette hva det er 😛 Hi hi.. Jeg har forresten fått heeelt dilla på Velo for some reason. Kan være den lange skulderstroppen som gjør den så fiiin.

 9. Herlige bilder.. Gleder meg helt sykt til jeg skal til London i høstferien 😀

 10. cathrine sier:

  hurra:) tusen takk! jeg reiser til london i morgen. de fine tipsene dine skal jeg ha med i vesken.

  Svar: GOD TUR! 😀 Kos deg masse!

 11. Tusen takk for mange flotte tips 🙂 Jeg har aldri vært i London før men det er absolutt en by jeg kunne ha tenkt meg å besøke(og da gjerne også fått med meg en shoppingtur i en av de store bokhandelene mens jeg var der).

 12. Fin guide 🙂 Jeg kan gå god for mange av tipsene dine 🙂
  Det Radisson-hotellet la jeg merke til når jeg var i London for et par uker siden og tenkte at DET måtte være et veldig bra hotell med perfekt beliggenhet, nå vet jeg at det trygt kan bestilles neste gang!

  Svar: Absolutt! Skal definitivt bruke det mer selv. Helt perfekt egentlig.

 13. Mea sier:

  Jeg var i London for to uker siden, savner det! Det beste var nok Lion King, Selfridges & Co og det faktum at vi bodde bare noen minutter fra Westfield. Flott guide! 😀

 14. marthe sier:

  Jeg bestilte meg nylig tur til London i september og da falt valget på Radisson Edwardian Sussex 😀 Gleeder meg!

  Svar: Ah, godt valg 😀 Og GOD TUR!

 15. lene sier:

  Kan du nevne noen utesteder ? Har du noen å anbefale ? 🙂 Skal til London i høst og bo på Sussex ! Men vi trenger litt tips til utelivet 🙂

  Svar: Her er jeg dessverre ikke til noe særlig hjelp. Har vært på noen utesteder, men på det enevar det kun for de som sto på gjesteliste, og det gjorde vi pga venninna mi. Og så har jeg vært på et bra sted i Soho som jeg ikke aner hva het… Og ellers har det blitt mye puber og barer, blant annet på nyttårsaften for et par år siden. Det er jo puber over alt i London, så har aldri vært på den samme to ganger 😛

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.