16 august 2011 -- 10:05

Havregrøt er en sikker vinner til frokost, og etter mye triksing og miksing har jeg landet på denne.

Du trenger:

 • 30g havregryn
 • 4 dl vann
 • 10 g linfrø
 • 1 dl usøtet soyamelk
 • 15 g kokosmel
 • 50 g blåbær
(Kokosmelet jeg bruker er DETTE fra iHerb – bruk gjerne kode VIG408 for $5 rabatt ved første bestilling)

Bland alle ingredienser utenom blåbær, og kok opp under omrøring. La det koke i noen minutter.

Når det har blitt en fin grøtkonsisens skrur du av varmen, og tilsetter blåbærene.

Så rører du rundt, og får en lilla grøt.

Jeg spiser den med kanel og litt splenda på, men den er veldig god i seg selv pga blåbærene og kokosmelet.

Har slått på stortromma og regnet ut næringsinnholdet i hele grøten for dere.

Etter at jeg studerte kosthold, og samtidig ville ned i vekt, ble jeg veldig obs på fiberinnholdet i mat. Og som dere ser her er det masse fiber i denne grøten, noe jeg er svært fornøyd med. Så da håper jeg at det smaker 🙂

Obs: det er visst vanligvis lavere karbo-innhold i blåbær. Står unormalt høyt tall på min pakke bare.

Av Kamilla | 18 Kommentarer »
 1. Det såååå veldg godt ut! Dette skal prøves ut når vi får bestilt kokosmelet.

 2. A sier:

  Ohh, yummy! Den må prøves! Bruker du frosne blåbær? Og tror du den kan bli like god med vanlig melk? Eller hva er årsaken til du bruker soya? 🙂

  Svar: Bruker frosne blåbær ja 😉 Og soyamelk pga næringsinnhold, den er uten laktose, og jeg liker det best. Du kan for all del bruke vanlig melk! 😀

 3. Rebecca sier:

  Jeg er stor fan av å starte dagen med havregrøt jeg og 🙂 Er du ferdig med å studere ernæring, siden du skrev det slik?

  Svar: Jeg studerte det kun ett år 😉 Så ja. Nå har jeg startet på en bachelor i markedsføring.

 4. Marthe sier:

  Vet du om man får kjøpt kokosmel i vanlig helsekostbutikk? 🙂

  Svar: Det får man! Vet at noen store Life-butikker har det i hvert fall, men det er ganske dyrt. 105 kr for én pakke(500g) eller noe.

 5. Marie sier:

  Denne skal jeg prøve!
  Ikke at det egentlig betyr noe, men er det mulig du har skrevet feil ang næringsinnhold i blåbær, når det gjelder karbohydrater? 🙂

  Svar: Tja, det kan vel være mulig. Mener at jeg har regnet riktig ut i fra det som står på pakken, men kan selvsagt sjekke det når jeg kommer hjem! 🙂 Mener du at det et for høyt eller for lavt?

  Svar nr.2: Jeg har regnet riktig ut i fra hva som står på pakken jeg har tatt blåbær fra, MEN jeg ser jo på næringsinnhold.no at det generelle karboinnholdet til blåbær er betraktelig lavere.

 6. Luisa sier:

  Oi, det så godt ut!

 7. Tine sier:

  Hei Kamilla:)
  Jeg har stor forståelse for at du helt sikkert ikke vil svare – MEN jeg lurte på hvilke modeller og størrelser du har på balenciaga veskene dine og hva du har måttet betale for de (hver for seg)? Jeg lurer på å kjøpe meg en veske – men ettersom jeg bor gokk i vold, må jeg gripe sjansen ved neste storbyferie, og da er det litt greit å vite ca hvor masse jeg må spare 🙂

  Håper virkelig svar – det hadde hjulpet masse!

  Svar: Skal gjøre alt jeg kan for å huske å svare på denne når jeg kommer hjem, men jeg er ufattelig trøtt (pga skolestart og fadderuke) så hvis jeg glemmer det kan du gjerne sende meg mail! 🙂

 8. Luca sier:

  What he said.

 9. Nina sier:

  Nam! Havregrøt er jo godt – må virkelig skjerpe meg når det gjelder frokost… 🙂

 10. Katrine sier:

  Naam, dette så skikkelig digg ut! 🙂 genialt at du har regnet ut kaloriene også syns jeg, takk!:)

 11. I sier:

  Jeg vil anbefale kokosolje på, kjempegodt! Og prøve ut ulike melketyper, men det har du kanskje gjort, feks havremelk og rismelk. Rismelk har en noe snodig smak, men av og til er det godt med noe nytt. Ellers er det og godt med linfrø og chiafrø oppi. Havregrøt er virkelig noe man kan gjøre mye bedre enn vann og gryn.

  Svar: Kokosolje skal prøves! Når bruker du den? Når grøten er ferdig? Har prøvd alle melkesorter som er tror jeg, haha. Bytter stadig ut soyamelken for å prøve noe nytt, men kommer alltid tilbake til den.

 12. Karoline sier:

  saa flink du er til aa spise sundt kamilla.) spiser du aldri godis eller kaker+ + kan ikke du gi et foslag til hva du spiser pa en vanelig dag? skal du studerer markedsføring på nett foresten?

  Svar: Vel, takk, men at jeg kun spiser sunt er nok et lite steg bort fra sannheten 😉 Det blir som regel noe godt både én og to dager i uken. Enten det er smågodt, hvetebolle, en skål med is… Synes det blir litt drøyt å holde på slik som jeg gjør uten å kunne unne seg noe godt. Har jeg lyst, har jeg lov 😉 Å nekte seg ting har som regel bare motsatt effekt; man får mer lyst på det enn noen gang. Det går heller an å begrense mengden litt. På en vanlig dag spiser jeg tre måltider, men hva de måltidene består av varierer veldig. Frokosten er som regel denne havregrøten 🙂 Studerer markedsføring på markedshøyskolen. Altså ikke på nett 😉

 13. lchf sier:

  Hei, hvorfor trekker du fra fiber fra karbo, på norske matvarer mener jeg dette er gjort allerede.

  Bra grøt, prøvde en slags variant av den i dag, og den skal absolutt spises mer.

  Svar: Er det? Jeg skal ærlig talt innrømme at jeg har lært alt om «net carbs» fra amerikanske nettsider, derav ordbruken óg. Jeg visste ikke at de samme reglene ikke gjaldt i Norge. Har lest noe om at det er andre regler innenfor EU bare. Selv teller jeg ikke karbohydrater, så jeg er ikke helt inni systemet 😉 Bra du sier i fra!

 14. lchf sier:

  Yes, det er allerede trukket ut. Hvis du ser på innholdsfortegnelsen, står det både karbohydratinnhold og fiberinnhold. Hvis du har lært dette fra amerikanske nettsider er jo ikke dette så rart, for de opererer med karbohydratinnhold, der de skriver hvor mye av dette som er fiber, sugars etc. Ville bare nevne det, det er mange som går på lavkarbo som lurer på dette, nemlig.

  Jeg likte grøten uansett 😀

  Svar: Ah, okei. Så når det står karbohydratinnhold så er fiberinnholdet allerede trukket fra? Hadde ingen anelse, men det er jo kjekt å vite. Nok en ting som ikke er likt fra land til land, skal ikke være lett å følge med, hehe. Tusen takk for at du sa i fra!

 15. Charlotte sier:

  Wow, denne så jo mye bedre ut enn hvordan den ser ut hvis man er lat som meg og bare lager havregrøten i mikroen… 🙂 hehe, fint tips!

 16. I sier:

  Litt som en smørklatt, putter på det etterpå i skåla. Har aldri skjønt greia med smør på grøt, men så måtte jeg prøve ut noe med min nye kokosolje og fant ut at det var jo egentlig ganske godt. Har en søster med interesse for supermat som påvirker litt, høhø. Tror jeg har puttet det i kjelen og, men da etter at den var ferdig kokt, for å få blanda det litt bedre inn. Men veldig godt og bra som litt variasjon!

  Svar: Okei, da tror jeg sannelig jeg skal kjøpe det, og bruke det som en smørklatt, hehe. Tusen takk for tipset 🙂

 17. Camilla sier:

  Yummy! Forresten, hvor kjøper du den store posen med frosne blåbær? Blir så utrolig dyrt i lengden med de små man får kjøpt på vanlig matbutikk 🙁

  Svar: Sverige 😉 Men vil tro at de har det på Smart Club óg, så hvis du har mulighet for å dra dit så kan det være et bra tips.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.