Lavkarbobrød

Fikk denne oppskriften av en venn for en tid tilbake, og har laget brødet en del siden. Etter flere forespørsler etter oppskrift har jeg nå tatt steg-for-steg-bilder. Håper det smaker!

Til ett brød trenger du:

 • 4 egg
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 boks Creme Fraiche (rømme funker også)
 • 3 ss olje (anbefaler rapsolje)
 • 60 g kruskakli
 • 40 g linfrø
 • 50 g sesamfrø
 • 50 g solsikkekjerner

Hehe, er ikke sponset av Møllerens altså, det bare ser sånn ut. Liker de frø-pakkene, de er så praktiske.

Først blander du alt det våte. Altså egg…

…Creme Fraiche…

…og olje.

Jeg har en tendens til å glemme at jeg skal kjøpe Crème Fraîche, så da bruker jeg rømme i stedet.

Blant alt det tørre, utenom bakepulver.

Hell det tørre i det våte, og bland godt.

Så tilsetter du bakepulveret, og blander dette godt inn i deigen/røra.

Hell røren i en medium stor brødform, som enten er smurt eller kledd med bakepapir.

Jeg lagde to rører, og fikk dermed to brød. Stek på nederste rille i ca. 55 min, ved 180 grader.

Avkjøl på rist.

Brødet er utrolig mettende, og veldig saftig. Har brukt matvareguiden til å finne næringsinnholdet per 100 g:

 • KJ: 1251,5
 • Kcal: 301,5
 • Fett: 24,7 g
 • Protein: 12,4 g
 • Karbo: 3,9 g

Da håper jeg brødet smaker. Bare så det skal være nevnt: jeg går ikke på lavkarbodiett, men det var en periode der jeg hadde mistanke om at jeg ikke tålte hvetemel, og for en brødspiser som meg var det bare å finne en erstatning. Jeg tåler hvetemel, men foretrekker likevel dette brødet. Det er veldig enkelt, så dere bør prøve.

Oppdatering: næringsinnholdet er noe feil, da jeg ikke regnet ut fra ferdig vekt på brødet. Anbefaler å se over kommentarene til innlegget for andres tilbakemeldinger. Blant annet er kombinasjonen av frø og olje visstnok uheldig, så noen vil kanskje ta hensyn til det.

97 kommentarer til “Lavkarbobrød

 1. Vigdis ULvøy

  Dette brødet har jeg laget flere ganger, prøv med sol tørkede tomater eller hakket oliven. Nydelig

  Svar
 2. Ida

  Hadde kanskje vært en ide og si at denne oppskriften er hentet fra klikk.no?

  Svar: Haha, hæ? Artikkelen på klikk tar jo utgangspunkt i dette innlegget. Ikke omvendt.

  Svar
 3. Tilbaketråkk: Vekta gjør opprør « Et lite Univers…

 4. Ingunn90

  Dette brødet skal jeg prøve på mandag 🙂 Synd at jeg ikke får prøvd i morgen (har ikke alle ingrediensene i hus). Jeg har nettopp begynt på lavkarbo og lest et titalls brødoppskrifter, men dette er den første jeg virklig har tro på. Gleder meg til å smake 🙂

  Svar: Olala, så spennende! Og lykke til med både brødet og lavkarbo 🙂

  Svar
 5. Øystein Garnes

  Hei Kamilla. Bakte et par slike i dag. Veldig enkelt, og veldig godt. Beste oppskrifta på LC-brød jeg har funnet så langt 🙂

  Svar: Hei! 🙂 Så herlig! Ja, det er deilig at det er så enkelt å lage, og samtidig smaker saftig og godt 🙂

  Svar
 6. Tilbaketråkk: Herlig søndag – Glede i Hverdagen

 7. Monika Litsheim

  Takk for super oppskrift. Har lett etter oppskrift på brød, men mistet litt motet pga spesialingredienser, men såååå fant jeg deg. Så enkelt og så godt!!
  Livet på LCHF ble mye lettere nå.
  Tusen takk, baker brødet ditt fast flere ganger i uken.
  Vil anbefale at ny-prøvere bruker bakepapir i formen, jeg forsøkte først med å smøre formen, men det gikk skeis for meg.

  Svar
 8. Tilbaketråkk: Og så var her.. – Glede i Hverdagen

 9. Tilbaketråkk: Bake a bread | The Berrytrip Blog

 10. -m-

  Hei. Har nettopp laget brødet ditt og i mangel av creme fresh så brukte jeg vanlig kesam. Hadde litt fiberhusk også oppi, samt olivenolje. Kjempegodt! Sitter å knasker lunkent brød med smør og ost på i skrivende stund. Nyydelig. Takk for oppskrift:)

  Svar
 11. Tilbaketråkk: God fredag.. – Glede i Hverdagen

 12. Terje Sandberg

  Vær obs på at solsikkeolje har et veldig ugunstig forhold mellom omega 3 og omega 6 og bør derfor ikke/aldri anbefales. Bør byttes med rapsolje egnet til baking. Solsikkefrø inneholder ofte for mye av tungmetallet Kadmium og inntak av solsikkefrø/kjerner bør derfor begrenses.

  Svar
 13. Jeanette

  Dette brødet var utrolig enkelt, men med mine brødformer fikk jeg bittesmå skiver. Tror jeg må doble oppskriften. Kjempegodt ble det. Oppskriften din var veldig lik den jeg fikk av en kollega. Takk for flott oppskrift!

  Svar
 14. patricia

  hei kamilla k
  tusen takk for den kjempe enkelt oppskrift.
  glede meg til å smake det brødet.
  takk for flott oppskrift.
  patricia k

  Svar
 15. Evy

  Hei Kamilla
  Jeg bor i utlandet… hvor mange dl er det i en halv boks creme fraiche i Norge? Her er nok boksene en litt annen størrelse så det hadde vært kjekt med nøyaktig mål for meg. 🙂
  Evy

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Evy: Det er 300 gram i én boks her 🙂 Hvor mange dl det er vet jeg ikke, men der har du i hvert fall gram-målet 🙂

   Svar
 16. Anne

  Tusen takk for en herlig oppskrift. Veldig godt brød!

  Går fint å skjære i skiver og putte i fryseren også. Skikkelig digg å varme opp i brødristeren.

  Svar
 17. Marie

  Yes, skal bake på onsdag, det så kjempegodt ut! De sconesene dine, har du lagt ut oppskrift på de? 🙂 de og ser så gode ut!

  Svar
 18. Anne

  Hei! Skal dette brødet ligge i kjøleskap? Men tanke på at det er Creme Fraiche i det..

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Jeg har bare pleid å ha det i en tett pose på kjøkkenbenken, men det er nok fint å ha det i kjøleskapet hvis du skal ha det fremme noen dager 🙂

   Svar
    1. Ulla Borgen

     Istedet for kruskakli kan man bruge produktet HUSK som er psyllium frøskaller. Meget fiberrig og godt til maven 🙂 Ved ikke hvor man kan flådet henne hos jer, men prøv at kigge på http://www.husk.dk.
     Tusind tak for opskrift

     Svar
  1. Birger

   Jeg brukte havrekli siden jeg ikke tåler hvete. Det er første gangen jeg baker dette brødet, så jeg vet jo ikke hvordan det “skal være”. Men jeg synes at det ble godt. Men litt lite i min form. Skal øke oppskriften til neste gang. Godt brød?

   Svar
 19. Tilbaketråkk: Kamilla K » Oppskrift: speltbrød med havregryn og frø

 20. nina

  Prøver nå dette brødet,de står faktisk å steker nå. Jeg hadde ikke rapsolje eller creme fraich men deigen fikk lettrømme og en dært melk istedet. hadde ikke annet for hånden. I tillegg strødde jeg over ristet solsikkekjerner på toppen av brødene. disse er litt salte. Gleder meg til å smake. takk for tips.

  Svar
 21. Kjell A

  takk, tok sjanse på 200 og 60, er ca halvstekt i skrivende stund. Det går sikkert bra. Gleder meg til å smake….

  Svar
 22. Borghild

  Har bakt dette brødet nå, det var skikkelig godt! Takk for super oppskrift 🙂 Men jeg bare lurte på hvor lenge det holder seg? Mtp creme fraichen.

  Svar
  1. Kamilla K Innleggsforfatter

   Hei! Så hyggelig at det har falt i smak. Jeg har dessverre ikke noe svar på det, har ikke laget dette brødet på år og dag, bokstavelig talt. Oppskriften er lagt ut i januar 2011 😉 For min del har det alltid falt naturlig å fryse ned skiver, så jeg har bare tatt opp det jeg har trengt til den enkelte dag. Beklager at jeg ikke får gitt deg noe nøyaktig svar!

   Svar
 23. Katja

  Dette skal prøves. Oppbevares det i poser? Synes vanlig brød ofte blir litt seiga da, men kanskje ikke lavkrabo brød? 🙂

  Svar
 24. Katja

  og kan man forresten erstatte creme fraiche med kesam? hvorfor sier du at olje og nøtter/frø er dårlig kombinasjon?
  Gleder meg til å sette i gang å bake. Takk for fint brødtips 🙂

  Svar
 25. Berit Gulbrandsen

  Tusen takk for en nydelig oppskrift 🙂 jeg byttet ut cremefrech med tyrkisk yoghurt og det fungerte kjempefint 🙂 oppbevarer det i pose i kjøleskapet, men fryser som regel halve da jeg bare spiser det til frokost 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *