21 oktober 2018 -- 15:56

Planen var å sette seg ned for å blogge for 25 minutter siden, men undertegnede har sakte, men sikkert ført én og én plante inn i leiligheten, og nå er det faktisk «Plantestell» i kalenderen hver søndag. At jeg nettopp skrev det er jo en varsellampe i seg selv. Det verste er at jeg føler for å fortelle dere litt mer om dette. Jeg har nemlig aldri hatt grønne fingre, og har faktisk drept flere kaktuser og orkideer. Men så har det skjedd noe. Jeg har fått teken på det. Nå hadde jeg først skrevet «jeg har lært meg å kjenne plantene mine», men jeg innså at det ville bli for sprøtt. Så ja, jeg har fått teken på dette. Den ene såkalte «miniplanten» jeg kjøpte trives så godt at den snart ikke er mini lenger. Og en annen som står på en hylle nesten opp mot taket, vokser så fort at jeg lurer på om den kommer til å treffe gulvet før jul. Som dere skjønner er det spenning i heimen!

Forrige ukes podcastinnspilling gikk riktig så bra. Vi skulle spille inn i rundt 40 minutter, og før vi visste ordet av det hadde det gått en time! Silje er så herlig da, og praten gikk lett, så da blir det sånn. Jeg sier ifra når den kommer ut, så er det selvsagt kjempehyggelig om dere vil høre!

På treningsfronten er det bare glede å meddele! Etter NM hadde jeg en såkalt lekeuke der jeg trente litt olympisk vektløfting, litt CrossFit og diverse, bare for å gi kropp og hode et avbrekk, men én sånn uke er mer enn nok for min del – jeg lengtet tilbake til min faste trening. Så nå er jeg i gang med nytt treningsprogram, der mengdetrening står på menyen. Faser med mengdetrening er nok det jeg liker aller best. Det vil si at det for det meste ikke er maksvekter som jeg kun klarer én repetisjon med, men heller noe lavere i prosent, men heller flere sett og flere repetisjoner. Rett og slett mer arbeid, og jeg liker å arbeide. Da er det også en god anledning for å terpe mer på teknikk og være litt mer kresen på kvaliteten av løftene.

Jeg får likevel litt tyngre vekter i noen øvelser, slik at det blir en miks av tungt og lett, få repetisjoner og flere repetisjoner. Alt er planlagt og tilrettelagt for god restitusjon og dermed best mulig prestasjon. Første uke på programmet gikk knallbra, jeg er veldig fornøyd og motivert, og det er så gøy med et slikt utgangspunkt for veien videre.

170 kg med trap bar fra den herlige onsdagsøkta.

Kroppen føles solid, energisk og bra, kostholdet er både smakfullt, mettende og holder vekten der jeg ønsker den, og etter en uke med litt litt lite søvn er også den biten på plass. Gjett om jeg er klar for mandag og ny uke på trening! Gleder meg!

Turer blir det en del av for tiden, høsten er virkelig magisk utendørs! Alle fargene, lyset som stadig skaper en spesiell stemning og den friske, klare luften. Ikke for varmt, ikke for kaldt. Utrolig deilig!

Jeg har allerede vært på en lang tur i marka i dag, men jeg har en liten turavtale til i dag. Blir godt med et lite avbrekk og frisk luft igjen, for produktiviteten har virkelig vært på topp denne søndagen. Hentet vinterklær i boden og gått ned med sommerklær + en bag og litt diverse, vasket klær, pusset vinduer (!), klargjort maten for uken, svart alle kunder på deres ukesrapporter og ikke minst dette plantestellet da. Det minner meg om at jeg må si til turfølget mitt at vi må innom Plantasjen på veien hjem. Plantegalskap!

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Anne sier:

  Hallo, du må dele hva plantehemmeligheten din er! Hilsen kvinne med sorte fingre, haha.

  • Kamilla K sier:

   Haha, jeg føler SÅ med deg! 😆 Kanskje det er fordi jeg har sluttet å drukne plantene? Faktisk følge med på jorden og vanne etter behov… Lysforhold har også mye å si! Kan ikke si jeg har blitt flinkere til å fjerne eventuelle stygge blader, for jeg har aldri gjort det før, men jeg har i hvert fall begynt med det nå. Gir du dem rikelig med (riktig) lys og passe mengde fuktighet, da stiger trivselsfaktoren betraktelig.

   At JEG blir spurt om hva «plantehemmeligheten» min er. Haha, den dagen trodde jeg aldri skulle komme.

 2. Elise Amelia sier:

  Jeg har visst også sorte fingre 🙁 Det kan nok også handle noe om hvor lite jeg bryr meg om planter og sånn, men nå som samboer og jeg skaø flytte inn i vår helt egen leilighet, da tror jeg at jeg skal prøve å holde liv i noen planter ja.

  • Kamilla K sier:

   Perfekt anledning til å ha et slikt prosjekt! 🙂 Det er veldig mange grønne planter som er nokså lette å holde liv i. Med gode vannerutiner og rikelig med riktig lys kommer man langt! Også gjør det jo sitt for trivselen i egen bolig, med mindre det blir for mange, men det høres ikke ut som det skjer med det første. Lykke til 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.