27 mars 2018 -- 9:11

Hei! Hvor skal jeg begynne? Denne pausen er vel den lengste jeg har hatt herfra, og den var absolutt ikke planlagt, men dere vet: livet.

Først må jeg jo spørre dere om det som gjorde at jeg gikk inn her for å skrive: fargevalg på stuevegg! Nå har jeg lest og lyttet til så mye forskning og erfaringer rundt dette med farger i hjemmet, så jeg er i hvert fall ikke i tvil om at den ene veggen i stuen må males. Soverommet skal males blått, og der er fargevalg 100% bestemt. MEN i stua. Fra det sekundet maleplanene ble et faktum har jeg tenkt at jeg ønsker en farge i den rødlige familien. Jeg har sett en del på «warm blush«, men jeg ønsker så gjerne noen innspill fra dere. Kan også meddele at grått og grønt er totalt uaktuelt. Håper noen vil dele sine erfaringer!

Utover det kan jeg meddele at jeg for første gang har klart å gjøre den tingen jeg har hatt som mål hvert år siden jeg begynte å studere: jobbe jevnt og unngå skippertak! Vi har vel alle hatt det som plan, og så har det ikke blitt gjennomført? Dette semesteret derimot, mitt siste studiesemester. DA får jeg det til! Vel, bacheloroppgaven skrev vi faktisk ganske jevnt og trutt, men emnene jeg hadde på siden det semesteret fikk lide, haha. Uansett, denne følelsen er helt fantastisk. Gir en egen ro, i tillegg til at jeg føler jeg lærer betydelig bedre. Håper det resulterer i et godt eksamensresultat.

Treningen dere, den går kjempebra! Har løftet 140 kg i bøy tre uker på rad nå, det lover veldig godt og jeg skjønner nesten ikke hva som har skjedd. Men jeg elsker det, og fortsetter å behandle kroppen så godt jeg kan, ettersom den gir meg så enormt mye tilbake. Benkpress har også bare skutt i været, og fra å være noe jeg «må» gjøre, synes jeg nå at det er skikkelig gøy! GØY med benkpress! Den så jeg ikke komme. Perset der forrige uke med 76 kg. Årsmålet på 75 kg er selvsagt endret, og jeg ble nesten litt skremt da jeg skrev «80 kg» der. Spennende! I markløft har jeg løftet 170 kg en rekke ganger i det siste, og teknikkarbeidet viser seg mer og mer. Grepet derimot, har begynt å bli slitent. Så det nye treningsprogrammet mitt har rikelig med grepstrening, og de stakkars små hendene mine blir virkelig satt på prøve.

Tja, hva mer? Snekrer opp et innlegg i morgen om alt det rare jeg har drevet med i det siste, men ellers: det er påske, Oslo er fylt med sol, bakken er snart hel bar og det er fantastisk å kjenne at det begynner å bli varmere. Når man kan si det samtidig som gradestokken viser -4 ‘C… Norge, haha.

Jeg håper dere har det fint, og at dere også kjenner på gleden av tiden vi er i nå. Og ikke glem å dele fargeerfaringer med meg, jeg setter veldig stor pris på det!

Av Kamilla | 14 Kommentarer »
 1. LT sier:

  Jeg har whispering red på en vegg i stuen- elsker den!

  • Kamilla K sier:

   Googlet den med en gang, og FOR en flott farge! Det er faktisk enda mer i tråd med hva jeg ønsker. Du synes ikke den er for mørk? Det kan nok hende du nå avgjorde saken her, haha. Tusen takk for svar!

   • LT sier:

    Jeg har åpen løsning med lyst kjøkken og ganske lyst gulv, så jeg synes det blir en fin kontrast – ikke for mørk 🙂 Men den kan se litt brun ut avhengig av lys, så Hibiscus er kanskje bedre dersom du vil ha noe rødere. Lykke til med fargevalg 😀

    • Kamilla K sier:

     Blir så glad for alle innspill! Spesielt når det er så konkret med alt rundt. Ah, helt topp! Tusen takk! 😀 God påske!!!

 2. Tone sier:

  Jeg blir ikke venn med warm blush altså. Det er noe som ikke stemmer med den fargen. Den skriker litt for mye. Jeg hadde heller gått for savanna sunset. Denne er superfin om du vil male mer enn en vegg også.

  • Kamilla K sier:

   Jeg tror vi tenker ganske likt, det er noe som ikke stemmer, klarer bare ikke sette fingeren på hva det konkret er. Har liksom ikke klart å tenke at den er heeeelt riktig. Setter stor pris på innspill, og spesielt med spesifikke forslag, så tusen takk!
   God påske, Tone 🙂

   • Tone sier:

    Eller hva med Kilim eller dusty red? Heier uansett på spreke farger og at man velger noe annet enn det alle andre har. Da blir man tregere lei fargen. Og det tar jo uansett bare en kveld å male en vegg, så det gjør ingenting om man maler feil farge første gangen.

    • Kamilla K sier:

     Jotun sitter der og bare «hva er denne overbelastningen på serveren vår?» Haha.
     TUSEN takk for forslag og innspill! 😀 Kilim synes jeg nok er hakket for brun og mørk. Likte Dusty Red, men vil ha enda litt sprekere og energisk farge. Vet selvsagt at det kan bli i meste laget og at det kan bli aktuelt å tone ned ting litt etterhvert, men vil prøve å «slå på stortromma» i første omgang 😀

 3. Maren sier:

  Spennende med sprek farge i stua. Vi har grå vegger (det var her da vi flyttet inn, og soverom og kjøkken sto først i oppussingskøen), og det er sååå kjeedelig!

  Når det gjelder rødt er ikke det min favorittfarge, men jeg syns helt klart Whispering red var finere enn Warm blush. Sistnevnte ser litt for… brun? ut for meg. Det er jo bare å prøve, i verste fall maler man i en ny farge. 🙂

  Hilsen hun som i forrige leilighet malte hele stua og gangen grå, innså at det var mislykka og malte alt på nytt.

  • Kamilla K sier:

   Haha, digget den kommentaren, sitter og smiler. Ja, grått er uaktuelt. For det første er jeg ikke så begeistret for fargen i utgangspunktet, og når jeg da i tillegg har lest så mye om hva den gjør med sinnet og alt sånt. Nei, vil ha en sprek fargeklatt av en vegg. Resten av leiligheten har hvite vegger. Soverommet blir «nordisk hav» og det ser nå ut til at den ene veggen i stuen blir «whispering red» (nå liker jeg ikke warm blush i det hele tatt lenger, haha). Men så fant jeg «HIBISCUS» som er mer kald, ikke like brun… AH, herlighet. Det er som du sier: i verste fall maler man i en ny farge! 🙂 Eneste måten å virkelig finne ut av om man liker det eller ei, er å prøve.
   Takk for innspill, Maren! God påske til deg 🙂

   • Maren sier:

    Å, Hibiscus var fresh! Må notere meg den bak øret til neste malejobb.

    Min favorittvegg hos oss er kjøkkenveggen i Spontan, men det er noe heelt annet enn det du ser etter. ? uansett, grå og hvite vegger er kjedelig, farger er gøy!

    God påske! ?

    • Kamilla K sier:

     Ja, den ble beskrevet som «virkelig en energibombe» hos Jotun 😀 Likte at den ikke var så varm og rusten som de andre.
     Oi, så spenstig! Liker sprekheten. Farger er gøy, helt klart. Og det er jo bare vegger!

     Takk, Maren! Kos deg masse 🙂

   • Therese sier:

    Åh! Jeg skal male både stue og soverom selv. Soverommet er bestemt at blir blått, bare vært usikker på hvilken blåfarge. Og siden jeg snek i kommentarene her nå, så er Nordiske hav høyt opp på listen. Det er så mange av de blåe som har så mye grått i seg. Jeg vil ha en blå-blå. Det skal være skimmer av blått, ikke grått 😀

    Lykke til med fargevalg i stua, her er man helt blank, enda. Men finner vel ut av det 😉

    • Kamilla K sier:

     Så artig 😀 Haha, for en tilfeldighet!
     Jeg har vært ute etter samme krav til blåfarge som deg, den skal IKKE være dyster eller grå. Men så fikk jeg se «nordisk hav» i virkeligheten og da ble avgjørelsen tatt 🙂
     Stuefargen derimot… Får bare gutse på med noe, og ta det derfra! LYKKE til, håper du vil oppdatere om valgene etterhvert 😉

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.