9 oktober 2017 -- 6:00

Her en dag la jeg ut en del «mealprep»-bilder på snapstoryen min og folk tok skjermbilder som aldri før. Sunn mat i farta er aktuelt som aldri før, så jeg tenkte jeg skulle dele hvordan jeg løser det.

Først kan vi snakke om maten, før jeg viser dere hvilke bokser jeg bruker og hvordan jeg tilbereder maten.

Dette bildet er ikke helt representativt, men dere får med dere noen av de viktigste kildene mine til næring: havregryn, riskaker, ris, søtpotet, diverse grønnsaker, kyllingskinke, egg, kokosolje og peanøttsmør.

Her går det i kylling som proteinkilde. Det er enkelt å steke store mengder av, det koster ikke allverdens, det gjør seg godt med det meste av tilbehør, og som jeg har nevnt tidligere: jeg elsker tørr mat, så for meg er det gull å steke kyllingen litt ekstra lenge, og dermed få tørr kylling hver dag, haha. Dere som ikke liker det (og dermed er normale) kan selvsagt steke kyllingen saftig. Andre ting å variere med er karbonadedeig, tunfisk, laks, biffstrimler, pulled pork… Det dere liker!

Som karbohydratkilde (la oss snakke mer om mitt økte karboinntak ved en senere anledning, hvis det er av interesse?) blir det søtpotet eller ris.

Og for å få inn fiber, mikronæringsstoffer, ekstra gode smaker og mer volum: grønnsaker. For min del er det brokkoli, gulrøtter og aspargesbønner som er gjengangere. Jeg er nokså lat, så det går i frosne grønnsaker, de slipper man å kutte opp.

Fettkildene mine er hovedsakelig kokosolje, egg og peanøttsmør, men ingen av disse blander jeg i matboksene.

Det er vel flere av oss som har tjue forskjellige matbokser der ikke én er i samme størrelse eller fasong, så det er ikke mulig å stable i skapet eller i vesken/sekken. Jeg ønsket meg noen like bokser, så jeg bestilte ti slike fra eBay HER. De kan tas i oppvaskmaskinen og det står at de går i mikroen. Sistnevnte aner jeg ingenting om da jeg ikke bruker mikrobølgeovn. Lokkene sitter ganske hardt på, det bør nevnes. Første dagen tok jeg meg ikke bryet å faktisk lære meg hvordan de burde «kneppes» opp fra én og én side, så jeg bare dro, og knakk et lokk. Nå har jeg fått dreisen på det, og er egentlig ganske glad for at de er så harde, for da faller de ikke av i sekken, eller slipper inn/ut masse luft i kjøleskapet.

Jeg er ikke så nøye på det, så jeg koker opp vann og slenger både brokkoli og asparges oppi. Gir det hele et oppkok, siler av vannet, og så er det bare å la det avkjøle seg litt.

Kyllingen steker jeg i ovnen. Legger filetene på et brett, har over det krydderet jeg ønsker, og steker på 205 grader i 35-40 minutter. De fleste vil sikkert ha dem kortere stekt. I tillegg la jeg de stå i ovnen noen minutter etter den er skrudd av, for å sikre at det blir tørt. Haha, jeg er rar.

Hvis du ønsker noe skikkelig saftig og smaksrikt kan det jo være en god idé å lage en gryte av noe slag. Skjære opp kyllingen og ha den i en stor kjele med hakkede tomater, diverse grønnsaker og rikelig med krydder. Da får du virkelig saftige måltider!

Ris, egg og søtpotet koker jeg opp, og her kjører jeg på med rikelige mengder slik at det som ikke går i porsjonsboksene kan oppbevares i større beholdere i kjøleskapet. Her snakker vi tilgang på sunn og næringsrik mat på få sekunder!

Jeg fordeler kylling, søtpotet/ris og grønnsaker i hver boks, og setter på lokk.

Når du får rutine på rekkefølge og multitasking går dette rimelig effektivt. Min rekkefølge er noe sånt som: setter på ovnen, tar ut alle råvarer av kjøleskapet, gjør klar kyllingen for steking, setter på vann til koking, setter kyllingen i ovnen, kutter opp søtpotet, setter på ris og vann i en kjele pluss søtpotet og vann i en annen, har grønnsakene i det nå kokende vannet, siler av vann fra alle de aktuelle kjelene, tar ut kyllingen av ovnen. Puh. Fordeler maten i beholdere, vasker opp, og er knallfornøyd med meg selv.

Det blir som regel billigere å lage mat i bulk, i tillegg til at du kan regulere råvarene, mengdene, kombinasjonene og smakstilsetninger slik du ønsker. Ikke minst synes jeg det er kjekt å vite hva neste måltid består av, og at det er lett tilgjengelig. Setter man av en halvtimes lunsjpause, og bruker halve på å finne ut hva man skal spise og å vente på at det skal gjøres klart, er det jo ganske lite tid igjen. Dårlig tid til å spise er ikke noe særlig hyggelig, og jeg har i tillegg troen på at matro og tid til å faktisk tygge er sunt.

Noe jeg også har med meg hver dag er to riskaker smelt sammen med peanøttsmør i midten. Den godsaken gleder jeg meg til hver dag. Okei, jeg gleder meg til alle måltidene hver dag. I tillegg går det med en god del havregryn nå, i form av at jeg lager havregrøt med kokosolje i.

Håper dette var til inspirasjon for noen!

Av Kamilla | 12 Kommentarer »
 1. Johanne sier:

  Hurra!! Tar meg selv i å nesten bare kommentere på matinnlehgenendine, men jeg ELSKER denne typen innlegg ??????

 2. Hanne sier:

  Du er så inspirerende på alle områder, Kamilla!! Har du noen krydder å tipse om? Hver gang du viser bilder av kylling ser det så utrolig godt ut. Både her og på snap, haha. Heier på deg?

  • Kamilla K sier:

   Å, nå smiler jeg 🙂 Tusen takk, Hanne! Det var veldig hyggelig av deg!
   Jeg har en noen faste krydder jeg bruker og varierer på, så jeg kan godt fikse et eget innlegg om det. En gjenganger er et tacokrydder jeg bestiller fra iHerb, også har jeg ekstra spisskummen på. Blir SÅ godt!
   Igjen: takk! Håper du har en fin tirsdag 😉

 3. Maria T. sier:

  Supert innlegg, som alltid Kamilla. Vil gjerne høyre meir om økt karboinntak, særleg etter at PT’n min sa i går at det må eg ha meir av. Vi kjørte ei hard styrkeøkt i går :-).

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det! Ah, det nye karboliv. Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om det etter NM (som er i helgen), og gi en liten rapport om mine erfaringer. Jeg har troen på at det er en god idé, det kan jeg bare si med en gang. Jeg kjenner selv at jeg må gjøre noen endringer i matvanene mine og rett og slett kanskje ofre noe av mengden av de proteinrike tingene jeg liker, til fordel for karbohydratrike varer. Når målet er å prestere best mulig og ha en god hormonbalanse er det verdt med den justeringen, spør du meg 😉
   Knallbra jobba med hard styrkeøkt, håper du fortsetter i samme spor! 😀

   • Maria T. sier:

    Gler meg til det innlegget. Har stor tru på at balanse er viktig, når måler er som du skriver, å prestere best mogleg. Då må vi av og til justere litt :-).
    Harde styrkeøkter står høgt på lista framover, no når løpssesongen er over for meg i år. Er heldig som får treningsplan frå PT, men har sjølvsagt innvirkning på den. Ønskjer å få ein endå sterkare kropp, det hjelper i løpssesongen også.
    Masse lykke til med NM i helga.

    • Kamilla K sier:

     Du er så hyggelig og god, Maria 🙂 Tusen takk! Og jeg er helt enig med deg, noen ganger må vi justere litt for å gjøre ting optimalt. Det som har funket i én periode funker ikke nødvendigvis i neste, kroppene våre er så tilpasningsdyktige!
     Så spennende! Det høres ut som en god helhetlig plan, liker at du varierer mellom fokuset på løping og styrke, kan tenke meg det gir gode resultater og ikke minst god motivasjon på sikt!
     Håper du har en fin dag!

     • Maria T. sier:

      Det vart pent sagt Kamilla :-). Takk! Kroppen er veldig tilpasningsdyktig, og det er viktig å lytte til den også.
      Ja, kombinasjonen løping og styrke fungerer veldig godt for meg, og sidan resultata på begge deler har vore gode, så gir det ein fantastisk motivasjon. Må også få rose PT’n min, ho gir meg enorm motivasjon :-).
      Hadde ein super dag, avslutta den med ein god time pilates. Det er must i løpet av veka :-). Håper du også hadde ein fin dag, og at du får ei god oppkjøring til helga :-). Eg heiar på deg!

      • Kamilla K sier:

       Utrolig flott at du synes det er gøy, at du oppnår gode resultater og at du har en PT du samarbeider så godt med. Høres ut som en god oppskrift på langsiktig trenings- og livsglede 😀 Liker det!

       Tusen takk, Maria! 😉

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.