5 september 2017 -- 19:46

Så mye å blogge om, så lite tid til å blogge. Listen over idéer for blogginnlegg fylles på hver eneste dag, jeg er så inspirert og gira! I helgen var jeg på AFPT Convention og trodde hodet skulle sprenge av hvor inspirert jeg ble. Elleve sider med notater, her skal det definitivt blogges for å formidle en rekke relevante temaer. Det kan altså forventes utover høsten, og jeg gleder meg til å ta fatt på det. Gir dere noen smakebiter på temaer i dette innlegget.

Ellers er jeg i full sving med oppkjøring til mesterskap i Luxemburg neste uke. Treningen går etter planen, kostholdet går sånn omtrentlig etter planen, og motivasjonen er helt klart på øverste hylle. Jeg gleder meg sånn!!! I tillegg går dagene med til jobb og skole, nå til helgen har jeg første PT-samling. Må få lest en del før den tid, men nå hadde jeg så lyst til å skrive litt her inne.

Ikke noe er som å starte dagen på Lørenskog stasjon, også kjent som Sesam Stasjon. Jeg må gjerne si «det så jeg aldri på» til en rekke barneprogrammer, men Sesam Stasjon, DET så jeg på. Leonora Dorothea Dahl – sangstemmen du aldri vil glemme. Og Max Mekker – ingen over, ingen ved siden av. Jeg hadde faktisk en MM-bamse, haha. Gode tider! Fra stasjonen gikk ferden videre til Gardermoen, for AFPT Convention 2017.

Espen Arntzen, grunnleggeren av AFPT, presenterer Eric Helms som neste foredragsholder. Altså, det var så mange dyktige og smarte mennesker der, helt fantastisk at de har fått til dette!

Alan Aragon, en av de jeg har lært aller mest av innen kosthold. Han har «Master of Science in Nutrition» og har i en årrekke publisert sitt eget nyhetsbrev basert på forskning, Alan Aragon’s Research Review. Jeg har abonnert i flere år, og digger fyren. Han formidler på en måte som er forståelig, og fyren har humooooor! Jeg tenkte å skrive mer om foredraget hans i et eget innlegg. Foredraget hans het «Real world fat loss» og det er vel en sikker vinner på temafronten her.

Meg og Alan – 2017, Gardermoen, Norge.

Alan og meg – 2014, London, England.

Benjamin Christensen holdt et knallbra foredrag om skader og smerter, og hvordan de to ikke nødvendigvis har en sammenheng, og hvor mye hjernen vår, forventningene våre og andre faktorer spiller inn på oppfattelsen av smerte. Utrolig interessant!

SÅ! Som om ikke dagen var helt topp i utgangspunktet: Thomas holdt foredrag! Thomas og jeg møttes for første gang for snart ti år siden!!! Det er helt sprøtt. Begge har utviklet seg i flere retninger siden den gang, vi har møttes på disse veiene i hytt og pine, og det er så utrolig morsomt. Han er en dyktig historieforteller, og jeg synes det var så bra at de hadde fått inn en til å prate om markedsføring som faktisk kan fagfeltet. For de som ikke vet det er Thomas CMO hos United Influencers, som holder flere av de største bloggene i landet, inkludert Caroline Berg Eriksens blogg og Treningsfrue.

Det var flere foredrag, men jeg vil avslutte med noen ord om Dan John og hans foredrag. Han snakket om det å kombinere målene sine med livet sitt, at det faktisk må være gjennomførbart og realistisk, og hvordan man MÅ ha balanse mellom de ulike faktorene i livet for å ha en total som er levbar og som gjør en lykkelig. Han har vært i bransjen i flere titalls år, og er nå 60 år. Han trener med flere på sin egen alder, og hadde laget denne listen som han oppfordret til at eldre bør teste ut. Klarer man ikke punktene er det definitivt noe man bør trene på, rett og slett fordi de er indikatorer på helsetilstand. Spesielt den siste synes jeg var utrolig fascinerende. Som han sa «når var sist du så foreldrene dine sette seg ned på gulvet og reise seg greit opp igjen på egenhånd?» Han mente man kun skulle trenge å bruke 8 fingre for å reise seg. Ingen annen hjelp, og ikke 10 fingre.

Altså: stå på én fot i minst ti sekunder. Heng i en stang, en trapp eller lignende i et halvt minutt (grepsstyrke er relatert til levealder og helsetilstand), stillestående hopp samme distanse som egen kroppshøyde, sette seg ned i knebøy i et halvt minutt og reise seg igjen, og så sette seg ned på gulvet/bakken og reise seg igjen med å maks bruke åtte fingre på hele prosessen (typ fire ned, fire opp). Lettvint og kreativ måte å teste seg på. Test ut, og ikke minst: test på foreldrene deres!

Som dere kanskje skjønner er jeg sprekkferdig av inspirasjon, og det er en skikkelig herlig følelse! Mer av dette fremover!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
 1. G sier:

  Du kan ikke linke til noen artikler om kosthold av Alan Aragon som du anbefaler? Når du har tid og anledning ? 🙂
  masse lykke til med løftingen!! U go girl 🙂

  • Kamilla K sier:

   Det skal jeg nok kunne diske opp med! Liker at du spør 🙂 Tipper jeg har en del tid på onsdag, det er ventedag før løftingen, så kanskje allerede da!
   Tusen takk! 😀 Begynner å kjenne at det nærmer seg veldig nå!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.