9 august 2017 -- 19:30

36 dager til jeg skal løfte i Luxemburg! 73 dager til NM! God jul, sier jeg bare. Det går unna! Heldigvis koser jeg meg enormt mye med prosessen, og ærlig talt tror jeg det er omtrent ett år siden kroppen føltes bra som den gjør nå. Hittil i år har den føltes bra, men bra er på mange måter noe jeg er vant til. Jeg er vant til å føle meg sterk og energisk, og det er jeg veldig takknemlig for. Det ligger selvsagt solid arbeid bak, men det er ikke noe jeg tar som en selvfølge over tid. Men den ekstra driven og den følelsen av å kjenne at man virkelig gir et ekstra gir og i løpet av få uker kan begynne å høste resultatene, og komme i en flyt på et enda mer givende hakk… Jeg vet ikke engang om det jeg skriver gir mening nå, for jeg synes det er vanskelig å sette ord på det for at følelsen skal formidles korrekt. Poenget er i hvert fall at dette kjennes skikkelig, skikkelig bra, og at det gjør meg utrolig glad. Og motivert. Mo-ti-veeeert!

Kostholdet og justeringene der går helt etter planen, og jeg liker at hverdagen er i gang for fullt. Produktive dager på jobb (uten autosvar på 80% av alt man sender ut), folk er hjemme så man kan finne på ting (tur!), og sett bort fra at tordenværet holdt meg våken i natt sover jeg godt for tiden. Liker denne tilværelsen. Liker å føle at dagene utnyttes og at jeg utvikles, med en grunnmur av gode rutiner. At jeg har så mange gode mennesker rundt meg, som også er på gledesfylte steder i livet, gjør meg veldig glad. At dere har blitt mer ivrige i kommentarfeltet gjør meg også glad.

Mandag og tirsdag denne uken har jeg hatt svært gode treningsøkter. På papir. Jeg har ikke vært utpreget fornøyd selv, og selv om det kanskje høres rart ut, så gjør det meg ganske glad. For når jeg kan ha så solide økter tallmessig, og likevel sitte igjen med følelsen av at jeg har mer å gi, og at teknikken kunne vært enda bedre, og at jeg kunne hatt mer skjerpet mentalt fokus, da tar jeg det som et tegn på at både kropp og hode faktisk er i stand til å prestere bedre. Og det sikter jeg mot.

Tilbake til ukens første økter. På mandag hadde jeg tung knebøy og tung benkpress på programmet, og i går, tirsdag, hadde jeg tung markløft på programmet. I tillegg til diverse annet. Jeg kan jo dele øktene med dere her, så får dere et innblikk. Jeg skriver bare arbeidssettene, ikke oppvarming.

Mandag

 • Knebøy (tungt): 110 kg x5, 118 kg x3, 118 kg x3, 120 kg x2, 120 kg x2, 123 kg x1, 125 kg x1, 127 kg x1, 128 kg x1, 130 kg x1.
 • Benkpress (tungt, med stopp): 59 kg x5, 63 kg x3, 64 kg x3, 65 kg x2, 67 kg x2, 69 kg x1, 70 kg x1, 72 kg x1, 73 kg xmiss, 70 kg x1.
 • Klassisk markløft (medium): 101 kg x5, 101 kg x4, 114 kg x3, 114 kg x3, 114 kg x3, 122 kg x2, 122 kg x2
 • Avsluttet med flyes i maskin

Tirsdag

 • Høystangbøy/nakkebøy (lett): 74 kg x5, 74 kg x5, 83 kg x3, 83 kg x3, 90 kg x2, 90 kg x2
 • Skulderpress med hantler: 25 kg x5x4 (5 sett á 4 reps)
 • Sumomarkløft (tungt): 116 kg x6, 120 kg x4, 140 kg x2, 150 kg x2, 160 kg x1, 170 kg x1, 120 kg x3, 120 kg x3
 • Kroppshevinger 8×8 (grepet mitt hater denne økten)
 • Tricepspress

I dag, onsdag, har jeg hatt en lett og kort økt, så har jeg tyngre igjen i morgen, og medium på fredag og lørdag, før hviledag på søndag. Jeg trener hele kroppen hver økt, og som dere kanskje ser er det lagt opp til at jeg det går minst to dager mellom hver gang jeg kjører tungt i en øvelse, som regel enda lenger.

Beste knebøy, benkpress og markløft for uken har vært 130 kg knebøy, 72 kg benkpress og 170 kg markløft. En total på 372 kg i en mengdetreningsfase der kroppen i prinsippet skal være såpass tungt belastet at den ikke er i stand til å yte maks av sitt potensiale. Åtte kg under min beste total noen gang. Det lover meget godt.

Jeg tenkte jeg skulle slenge ut en god gammaldags treningsfilm på søndag, med en del løft fra uken. Lenge siden jeg har gjort det nå. Først noen flere økter. Gleder meg til morgendagens økt: mandag, tirsdag og torsdag er mine favoritter på dette programmet, selvsagt også de øktene med tyngst løft. Bare halvannen uke igjen på dette treningsprogrammet, så begynner jeg på oppkjøringsprogram til Luxemburg. Wæææ!

Av Kamilla | 5 Kommentarer »
 1. G sier:

  Råbra! Dette må bare bli bra 🙂 fortsatt god treningsuke 🙂 her ble det fjelltur og lett styrke på overkropp på kvelden, litt mer enn hva jeg er vant med til hverdag!:) og forresten bakte jeg endelig deilig fermentert Bokhvetebrød idag, endelig! Litt back on track selv om det er ferie 🙂

  • Kamilla K sier:

   Wiiii! Takk for støtten, gode deg! 😀 Åh, fjelltur! Det blir jo ikke stort bedre enn det?! OG fermentert bokhvetebrød! Skal du si har hatt en dag fylt med gode ting, høres helt herlig ut 🙂 Godt å få på plass litt rutiner og struktur på ting selv om du fortsatt har ferie, da blir kanskje overgangen litt mer sømløs 🙂 Haåper du får en strålende dag!

 2. Camilla T sier:

  Hvordan er ditt forhold til kosttilskudd? Både vitaminer/mineraler, proteinpulver, kreatin osvosv? Kjenner deg godt nok til at du antageligvis vil si at du fokuserer på å få det meste gjennom god og variert mat, men likevel – tar du noen tilskudd for å maksimere resultatene?

  • Kamilla K sier:

   Haha, liker «kjenner deg godt nok» for det tror jeg du gjør, selv om vi ikke egentlig kjenner hverandre 😀 Men ja, med tanke på at jeg har et såpass stort inntak av variert frukt og grønt tar jeg ikke noe vitamintilskudd. MEN jeg tar noen kosttilskudd altså 😉 Hver dag: kreatin, magnesium og gelatin. I tillegg blir det en proteinshake etter de tyngste treningsøktene mine, så ca tre ganger i uken 🙂 Jeg har på følelsen av at det er noe jeg har glemt, men nå har jeg sittet og fundert på dette noen minutter, og jeg klarer ikke komme på hva det skulle vært.
   Noen tanker om dette? Tar du noen selv? 🙂

   • Camilla T sier:

    Høres fornuftig ut! 🙂
    Jeg tar også kollagen i de periodene jeg ikke får i meg kraft. Ellers tar jeg omega 3, d-vitamin, og leverkapsler, og supplerer med multivitamin i perioder med lite frukt og grønt, og probiotika i perioder med lite fermentering 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.