7 august 2017 -- 5:58

Denne uken har vært en skikkelig fin en, og jeg gleder meg til å se hva den kommende uken bringer. Flere tilbake på jobb betyr mer liv og røre både på jobb, men også på kollektivtrafikken, på fortauene og ikke minst på trening. Angående sistnevnte så har jeg nå to uker igjen på dette treningsprogrammet, før jeg starter på oppkjøringsprogram til WEC i Luxemburg. Ah, jeg gleder meg! 38 dager til jeg skal løfte, skal si tiden flyr!

Det har vært en sosial, produktiv, lærerik og aktiv helg. Likevel ganske avslappende på alle de områdene, så jeg føler batteriene er ladet – beste å avslutte uken med. Det har også vært en SVETT helg.

I tillegg til å løfte (190 kg på bildet) er jeg som kjent veldig glad i å gå. Noe av det beste jeg vet er å gå i skogen eller i fjellet, men noen ganger passer ikke det, og i den forbindelse vil jeg gjerne slå et slag for rask gange i motbakke på tredemølle. Man slipper å tenke på veivalg, man slipper å tenke på vær og vind, og ikke minst holder mølla tempoet oppe for deg, så du kan ikke gå saktere selv om du begynner å bli andpusten og svett. Vel, med mindre du justerer ned farten, men det gjør du jo ikke…

På lørdag løp jeg 10 stk 45/15-intervaller etter løftingen, fordi jeg var interessert i å få ut litt ekstra energi. Det er vel omtrent to måneder siden jeg løp intervaller sist, så dette er absolutt ikke noe jeg gjør ofte. Da Dag spurte om vi skulle dra på trening i går nølte jeg ikke: det regnet ute, og jeg var interessert i å få en søndagstur innabords. Det viste seg å være en helt fantastisk avgjørelse, for jeg fikk en skikkelig god gå-økt. Jeg satte på en fengende spilleliste, satte mølla på 6,2 km/t og stigningen til 6. For hver gang det kom en ny sang justerte jeg opp stigningen 0,5. De fleste sanger varer mellom tre og fire minutter, så etter 60 minutter på mølla var stigningen rimelig solid, og jeg svettet mer enn jeg har gjort på lange tider.

Da jeg veide 30 kg mer svettet jeg «hele tiden». Å gå til trikken tok vel rundt åtte minutter, og jeg kunne med hundre prosent sikkerhet vite at jeg kom til å kjenne svette renne nedover ryggen før jeg var fremme. Til og fra butikken. Til og fra skolen. Jeg var så varm. Dette har jeg skrevet om flere ganger tidligere, men det er en god stund siden nå. Dette er nemlig en av de faktorene jeg har vært aller mest glad for å ha blitt kvitt etter at jeg la om livsstilen. Flott å passe inn i flere klær, flott å ha det komfortabelt i egen kropp, men kroppstemperaturen… Den har du med deg hver eneste dag, hvert eneste minutt. Og er den i ubalanse er det noe herk!

Nå svetter jeg ikke spesielt ofte. Og når jeg svetter er det ikke ordentlig rennende svette, men heller at jeg er litt klam. Svetter jeg ordentlig, kan du tro de rundt meg får høre det. I dag var en slik dag, og jeg ble skikkelig fornøyd. Det var en så enkel økt å forholde seg til, men som likevel gjorde godt for kroppen og som ga treningseffekt. Stigningen var selvsagt det som var avgjørende her, alle synes vel det å gå i oppoverbakke er litt slitsomt. Kan virkelig anbefale dette på dager hvor man har lyst til å få opp pulsen, men ikke er i humør til å gi bånn gass, eller for sånne som meg, som ikke ønsker å tære for mye på muskelmassen, men likevel ønsker en real svettefest.

Før: med den herlige singleten jeg fikk av Hilde i bursdagsgave, og en klar pulsklokke. Forresten! Et par ganger jeg har snappet fra mølla har folk spurt om hvorfor jeg går feil vei på den. Haha, det gjør jeg ikke, men på Magnat er det Woodway-møller (google it) og de har ikke noe kant foran. Gode møller, de skal visst være litt mer skånsomme, uten at jeg vet så mye om det.

Etter. SÅ fornøyd og stolt!

Det var ukens tips fra meg. Jeg sikter meg inn på to slike økter etter et par av løfteøktene denne uken. Effektivt og lettvint! God uke, dere!

Av Kamilla | 9 Kommentarer »
 1. G sier:

  Det var et godt tips til litt ekstra svetting 🙂 kjører du litt mer kardio nå som
  Du skal kanskje litt ned i vekt for behagelig innveiing? Ønsker deg ei herlig uke ? G

  • Kamilla K sier:

   Du er så omtenksom og snill, Gunnhild! Blir alltid glad for å se når du har skrevet en kommentar. Takk 🙂
   Jeg har ikke økt noe kardiomengde enda, forrige ukes intervaller ble pga deloaduke i løftingen og dermed litt for mye energi til overs, og gåingen var en erstatning for søndagstur (det regnet 😛 ) Men jeg kommer nok til å kjøre mer kardio hvis jeg ser at det blir behov for det etterhvert. Drøyer det så lenge som mulig 🙂

   • G sier:

    Du, det var jaggu hyggelig 🙂 blir alltid glad når jeg har et nytt innlegg å lese, for jeg setter pris på innleggene dine og syns du er så flink å svare på kommentarer! ?? takk! Og skriver bra og virker som ei braa dame ?

 2. Kris sier:

  Av nysgjerrighet, hvor mange skritt får du på en dag og en uke? Jeg er en gåer selv, elsker det som trening, rense toppen for tanker og frustrasjoner, bli-kjent-med-byen-min, for å slippe stappfulle busser og trikker… U name it! 🙂 Gikk av meg 14 kg etter graviditet, og nå jobber jeg med å gå av litt til. Velger trapper, bakker, og går omveier. Super lavterskelaktivitet som mange undervurderer!

  • Kamilla K sier:

   Ja, det er nettopp det, genial lavterskelaktivitet som gir en rekke gevinster 🙂 Skal vi se her, registering fra klokken min viser omtrent 15 000 skritt i snitt de siste 7 dagene. Det skal nevnes at klokken ligger i garderobeskapet mens jeg trener, så da ser det jo ut som jeg sover i litt over to timer hver ettermiddag, noe som er ganske feil. Men de nevnte skrittene er altså fra hverdagsaktivitet og turer 🙂

 3. Hege sier:

  Jeg sliter skikkelig med at jeg blir varm og svetter med en gang jeg går to meter (føles sånn i hvert fall). Jeg er normalvektig, men kondisen er nok ikke den beste, selv om jeg svetter før jeg blir andpusten. xD Generelt sliter jeg med at kroppstemperaturen ikke er stabil, føler jeg kler av og på meg flere ganger om dagen, selv om jeg sitter i ett rom med en jevn temperatur. Det jeg lurer på er om du tror at du hadde ubalansert kroppstemperatur fordi du var større, eller kan det like så godt ha vært kondisjonen? Jeg prøver å gå til og fra jobb (ca. 2km hver vei), men det er så fryktelig kjedelig når du kommer frem og så renner svetten..

  P.S.
  Jeg elsker bloggen din! Du har så sunne og gode holdninger, og har jeg en dårlig dag så kan et vel formulert innlegg fra deg være redningen av og til!

  • Kamilla K sier:

   Jeg tror det er varierende hvorfor folk svetter utover normalen. For noen gjelder den klassiske regelen med fettprosent, og da gjerne mest merkbart hos overvektige, men det er klart normalvektige også kan ha lett for å svette. Det høres kanskje litt ut som det er noe hormonelt hos deg, hvis kropptemperaturen generelt ikke er stabil, og at du merker det såpass godt. Hvis rommet du sitter i har samme temperatur, men du opplever stor variasjon i løpet av dagen, ville jeg nok prøvd å gå litt mer i dybden på det. Det er utenfor mitt kunnskapsfelt (enn så lenge) dessverre. Jeg hadde ikke noe spesielt dårlig kondisjon før, har alltid gått mye. For min del ble jeg kvitt temperaturproblemet da jeg fikk en sunnere kroppssammensetning. Vit uansett at jeg føler veldig med deg, det å bli hindret i å gjøre ting eller være nervøs for å gjøre det, fordi man tenker på svetteproblematikk, er ikke gøy. Jeg håper du kommer til bunns i det og at det er noe som kan jobbes med, for det er en så stor frihet å komme seg ut av. Og ikke minst tenker jeg at det er et sunnhetstegn når kroppen klarer å regulere seg selv mer optimalt 🙂

   TUSEN, tusen takk, Hege 😀 Jeg blir så utrolig glad for slik tilbakemelding, det motiverer til å fortsette i samme bane!

   • Hege sier:

    Takk for svaret! Det gav meg virkelig noe å tenke på. Jeg går til og fra jobb uansett, har heldigvis eget kontor og ikke så mange som skal ha tak i meg hele tiden så rekker stort sett å kjøle meg ned før noen ser meg. Det i tillegg til en god deodorant gjør at det går greit.

    Ja vær så snill å fortsett! Du er gull 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.