2 august 2017 -- 6:00

På mandag dro Ingrid og jeg over til Sverige en tur etter jobb, for å handle mat. Resultatet av handelen ble litt annerledes enn vanlig, ettersom det ble noe «diett»preget. Jeg liker ikke å kalle det en diett, men det er vel ærlig talt det jeg er på nå. Poenget er å minske fettprosenten noe og justere kroppsvekten litt, ettersom jeg konkurrerer i en vektklasse og for å sikre en så behagelig innveiingsprosess som mulig. Som sagt tidligere: ingen drastiske eller ekstreme tiltak, men selvsagt noe reduksjon i kaloriinntaket. Fokus på et solid proteininntak, både for økt metthetsfølelse, og for å ivareta så mye muskelmasse som mulig. Jeg liker kroppen min som den er nå, så rent trivsels- eller utseendemessig føler jeg ikke noe behov for det.

Glade og gira, det er oss! Samtalene våre… Altså. Så informative, interessante og givende. (Posen jeg holder i står det «snus» på. NEI, jeg snuser ikke, men kjøpte til en annen)

Noe av fangsten. Proteinpreget, haha. Jeg spiser solide (!) mengder grønnsaker, men det fyller jeg på med noen ganger i uken her hjemme, og jeg gidder ikke bruke tid på å gå i grønnsaksavdelingen i Sverige. Med mindre jeg skal ha kokosterninger i løsvekt. I tillegg kjøper jeg egg, karbonadedeig og skinke her hjemme, derfor er dette veldig produktpreget fremfor råvarepreget.

Proteinshake fra det populære og ekstremt raskt voksende merket njie. Denne var tykk i konsistensen og fyldig på smaken, definitivt godkjent fra meg.

Som om ikke Philadelphia Light er lett nok, men når man først har muligheten… Det urtesaltet der har for øvrig vært min følgesvenn i flere år nå, et fast innslag på Sverigehandelen.

Riskaker med cheddarsmak. Jeg pleier å kjøpe de med pizzasmak (SÅ gode med kremost og skinke på!), men de var utsolgt for den varianten. Proteinpudding i favorittsmaken og kvarg med ulike smaker: vanilje, hvit sjokolade og nøttesjokolade. Ikke bare liker jeg meieriprodukter generelt (spiser cottage cheese sånn ca. hver dag), men disse er helt geniale når man har lyst på en dessert eller noe søtt, og samtidig ønsker å begrense inntaket av kaloririk mat. Propud er også smarte å slenge i veska eller treningsbagen, ettersom de har skje i lokket. Sjokoladesmaken vet jeg man får kjøpt på Rema 1000. Kan oppbevares i romtemperatur, men bør stå kaldt en stund før servering. Bær og propud med vaniljesmak…. Mmmmm….

Min favoritt! Forrige gang kjøpte jeg kun tre av den, fordi jeg ikke hadde smakt den før, og som dere ser gjorde jeg ikke den tabben igjen.

Njie gjør det igjen! Kvarg er jo egentlig kesam, men de finner stadige vrier på produktet. Jeg har ikke brukt noen av disse til mat enda, bare smakt på dem med teskje. Tex Mex likte jeg veldig godt, og angrer på at jeg ikke kjøpte flere av. Bearnaise var absolutt god, og barbeque var OK.

Sukkerfri karamelsirup, enten for å ha i shakes eller i kaffen. Jeg har ikke sett disse i sukkerfri variant før, så jeg måtte bare ha den, til tross for en ganske heftig størrelse på flasken (750 ml).

I tillegg ble det Monster (koffeinholdig drikke), eggehvite, sukkerfrie werther’s original, sukkerfri karamelsaus, sukkerfrie karamellpastiller (glad i karamell, sa du?), lettkakao, vaniljepulver, tyggis, tabasco, Grenade proteinbar (slo ikke så godt an hos meg) og pulled pork. Vanligvis kjøper jeg også ferdigstekte kyllingstrimler og tannkrem, men jeg har vel fire kilo kyllingstrimler i fryseren, og seks tuber med tannkrem (etter en feilberegning forrige gang), så det ble ikke med denne gangen.

Jeg synes alltid det er gøy å se hva andre handler, og med tanke på hvor mange skjermbilder som ble tatt da jeg la ut enkelte av disse tingene på snapchat i går, tenkte jeg det kunne være av interesse for flere. Og la det være sagt: jeg unnlot bevisst å ikke gå forbi hyllen med yoghurtkokostopper/eksotisk snacks. Det mange kaller «naturgodis» som ikke er naturgodis i det hele tatt, men for all del er helt latterlig godt.

Til vanlig ville jeg ikke kjøpt eggehviter, men jeg ville heller lagt til gulost, diverse skinke og selvsagt litt snacks. Har dere noen dagligvarefavoritter fra utlandet, enten det er Sverige eller et sted lengre unna?

Av Kamilla | 12 Kommentarer »
 1. LT sier:

  Maiskaker med barbequesmak! Bestilte et lass fra matsmart.no, men nå har de ikke inne lenger. Har nesten spist meg lei på de med chiafrø man får tak i her :p

  Gøy med sånne innlegg, hadde gjerne smakt chokladbollpuddingen!

  • Kamilla K sier:

   Åh, det hørtes skikkelig godt ut! De med tacosmak fra Friggs er også SÅ gode 😀 Har spist meg lei på de med chiafrø og havsalt selv, haha 😛 Er noe ekstra godt med det sterke krydderet og tykkelsen på riskakene med pizza/taco. Vi får håpe det skjer en utvikling 😉

 2. G sier:

  Nam! Alt så jo helt amaxing ut! Hvordan er prisen på propud i Sverige? Smaktew den for første gang i går, med sjokoladesmak. Brukte 3 dager på å spise opp siden den var såpass søt, men jeg tenker det er en fin erstatning når søtsuget melder seg og man ønsker holde seg litt i shape 🙂 Spiser du noe brød? Har du noen gode tips til sunne(re) brød? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Det husker jeg dessverre ikke på stående fot, men det er i hvert fall «brettrabatt» så hvis man kjøper et brett så blir det noe reduksjon i prisen, i tillegg til at jeg tror det er noe billigere der i utgangspunket. For min del er det den smaken som er det store poenget, sjokoladesmaken har de på Rema ved meg, og den har jeg også på Æ-appen med 10% rabatt 😉 Haha, tre dager faktisk! Da har vi ganske ulik toleranse for søtning 😉 Morsomt!
   Jeg spiser kanskje brød en til to ganger i året, så der har jeg dessverre ingenting å bidra med. Jeg spiser litt lomper og riskaker, det er vel det nærmeste jeg kommer den kategorien. MEN funksjonell mat har vel flere forskjellige brødmikser? Tipper de har ganske ålreit innhold.

   • G sier:

    Jeg har lagt min elsk på gry hammer sitt spontangjæret bokhvetebrød, uten gjær og tilsetningsstoffer, også surdeig da! Jeg sliter litt med å finne lunsjalternativer, men vet at du har mange tips liggende i matarkivet, så jeg får ta en insporasjonsrunde. 🙂

    • Kamilla K sier:

     Ah, surdeigsbrød. Jeg har ikke noe lyst på/behov for brød, så min surdeigsstarter fikk dessverre gå dukken. Men det var jo en så koselig aktivitet egentlig, å stelle med den 🙂 Høres ut som du har en veldig god løsning der! Bokhvete, det er godt det! 😀
     Ta deg en dukkert i arkivet, så blir du forhåpentligvis inspirert! 😉

 3. Maren sier:

  Jeg har sett de litersflaskene med eggehvite, men har ikke helt funnet ut hva jeg kan bruke det til. Hva bruker du det til?

  Spørs om det ikke må bli en tur over grensa til helga. Jeg eeeelsker kvarg, så jeg kjøper mye og fryser ned. Tiner i kjøleskapet over natta!

  • Kamilla K sier:

   Jeg bruker det gjerne til eggehviteomelett eller eggehviterøre. Ett helt egg og en god slant eggehvite for eksempel. Og med fare for at du får lyst til å spy nå så synes jeg det er supergodt å blande en scoop proteinpulver i sjokoladesmak med noen ss eggehvite, blir som kakeglasur 😀 Ellers er det kjekt i smoothies/shakes!
   Åh, for et genialt tips! Blir konsistensen grei når det er tint?! 🙂

   • Maren sier:

    Vi spiser jo både marengs og kokosboller, som i bunn og grunn er godt vispet eggehvite, så proteinpulver og eggehvite er ikke noe eklere enn det. 🙂

    Konsistensen på kvargen blir som den er, når man har rørt litt i den. Det samme med kvargsausen! 😀

    • Kamilla K sier:

     Det var et godt poeng 😉 Synes det er så godt, skikkelig kakeglasurfølelse!
     Noe så genialt! Da skal jeg sannelig fryse ned noen med en gang, for kjøleskapet er jo helt proppet av kvarg og propud nå, unødvendig å ha alt der hvis det kan fryses (har så mye plass i fryseren). Tusen takk for tips, Maren! 🙂

   • Maren sier:

    Ble så opptatt av fryst kvarg at jeg glemte å si at du er en inspirasjonskilde! Er midt i en livsstilsendring, og syns det er supert å lese om sunn, «vanlig» mat, framfor Sukrin og proteinpulver i fleng. Proteinbarer syns jeg ikke er noe godt, det samme med mye av «sunne» proteinprodukter. Da er det så deilig å lese om «vanlig» mat, og gleden over en sunn og velfungerende kropp! Heia!

    • Kamilla K sier:

     Ååå, tusen takk, Maren! 😀 Nå smiler jeg skikkelig stort her! For en hyggelig kommentar, som jo treffer meg rett i hjerterota når du påpeker det jeg brenner mest for. Det betyr veldig mye for meg, så jeg setter stor pris på at du blir inspirert av det, og for at du lar meg ha den rollen. Tusen takk! <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.