2 april 2017 -- 16:36

Ah, jeg er så fornøyd og så gira! Jeg har så mange bilder og videoer jeg vil vise, og mest av alt vil jeg egentlig vise dere den FANTASTISKE følelsen jeg sitter med nå. Mestringsfølelse i en helt egen liga. Smilet er som limt på ansiktet mitt, og jeg motivasjonen har skutt til værs!

I styrkeløft har man tre forsøk per øvelse (knebøy, benkpress, markløft), så altså ni løft totalt. Jeg har aldri fått ni av ni godkjente, men i går fikk jeg åtte av ni godkjente, så det var nesten full pott. Du velger selv hvilken vekt du vil begynne på i hver øvelse, og hvor mye du vil høyne til de to neste løftene. Minste høyning er 2,5 kg.

Mine tall ble som følger:

  • Knebøy: 125 kg – 127,5 kg – 130 kg (miss)
  • Benkpress: 65 kg – 67,5 kg – 70 kg
  • Markløft: 165 kg – 172,5 kg – 175 kg

Knebøy: Jeg har faktisk aldri løftet så «lite» i knebøy på et stevne før, så det er klart det ikke er superstas. Men til gjengjeld har jeg løftet mer på trening den siste tiden, og jeg endte bare opp med 5 kg mindre enn på NM (der bøyen min kom på andreplass), så det er snakk om små marginer, og jeg er motivert for å jobbe med saken. Løftene mine var også teknisk penere enn tidligere, det er jeg glad for.

Benkpress: I den øvelsen jeg er desidert svakest i (altså jeg håper dere skjønner at jeg ikke mener at jeg er SVAK, men sett i forhold til hvordan styrken er fordelt på min egen kropp), tok jeg personlig stevnerekord. Det smakte så sykt godt! 70 kg. Jeg har prøvd det løftet så mye som SEKS ganger tidligere på stevner, så det var relativt krevende å jobbe seg bort fra den mentale holdningen om at «dette er det løftet som ikke går». Jeg har jo begynt å ta det som en selvfølge at jeg ikke kommer til å klare det. Denne gangen tok jeg en annen mental strategi, og det ga resultatet jeg ønsket. Kjempefornøyd! Skikkelig, skikkelig gøy!

Markløft: Sist, men ikke minst: markløft. Min favoritt. Jeg åpnet på samme vekt som på både WEC (vesteuropeisk) og NM: 165 kg. Det gikk lettere enn noen gang, og vi så ikke poenget med å begrense oss til 170 kg, som var den egentlige planen. 171 kg er Norgesrekorden (som jeg har) i -63 kg-klassen, og mitt mål er å heve denne ytterligere på høstens mesterskap. Derfor gir det en svært god følelse å ha disse solide løftene innabords.

Målene videre er å få den nye knebøyteknikken min enda mer på plass, slik at jeg kan legge på mer vekt. I benkpress er målet 75 kg på stevne, og den kjenner jeg må jobbes ekstra mye for. Bakgrunnen for det tallet er selvsagt at jeg vil bli sterkere, men også fordi det gir røde skiver. På stevner MÅ man ha på låsene som veier 2,5 kg, så selv om 70 kg på trening er røde skiver, er det altså ikke likt på stevner.

I markløft er hovedmålet mitt å klare å dra det jeg nå har dratt gjentatte ganger på stevne, på et mesterskap, slik at det kan resultere i ny norgesrekord. Det overordnede målet er å bli sterkere. Stevnemessig er det regionsmesterskap og Norgesmesterskap til høsten som er de store høydepunktene for året, og jeg gleder meg skikkelig! Også er jeg veldig glad for at det er noen måneder til, slik at jeg kan jobbe med alle de overnevnte tingene i mellomtiden.

Bildeinnlegg kommer, men nå skal jeg se «Fittest on earth» og se andre gå gjennom blodslit mens de presterer, haha.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.