9 april 2017 -- 9:18

Altså, jeg er så støl i lårene at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg kjenner det når jeg sitter, ligger, går, står. Åh! Jeg visste jo at det kom til å skje med tanke på hvordan jeg har trent denne uken, men likevel.

Uken etter stevne har jeg alltid «lekeuke». Min versjon av lek er noe annerledes enn hva den uken opprinnelig ble tenkt til. Lekeuke skulle bestå av lette økter, færre økter og bare tull og tøys. Denne uken har jeg trent beinhardt (bokstavelig talt BEINhardt), det er jo det jeg synes er gøy! Og nå må jeg betale for det, haha. Skal ikke trene i dag, bare gå tur og så får jeg vel dra frem rullen min for å få i gang blodsirkulasjonen.

Jeg har tatt en rekke personlige rekorder denne uken da, det er kjempegøy! Og jeg er fortsatt litt høy på forrige ukes stevneresultat, jeg er rett og slett helt utrolig fornøyd. Kommer ikke over at jeg klarte å perse i benkpress, det var så etterlengtet! Og markløften da… Nei, jeg skal ikke bable om det igjen. Men noe jeg vil poengtere er hvor fantastisk godt det er å se at arbeidet jeg har lagt inn, har gitt de resultatene jeg ønsket. Det er skikkelig motiverende! *klapp på skulderen*

Noen har etterlyst mer info om hvordan jeg trener, og det tenkte jeg dere skulle få. Dere skal selvsagt få for en ordentlig treningsuke, men denne uken har jeg altså trent ut i fra hva jeg har følt for, og det resulterte i dette:

mandag løp jeg på woodway-mølla. Først sakte med ganske bratt stigning, så tok jeg stigningen ned til 3, og kjørte på med ti stk 30/20-intervaller. Totalt 50 min.

Tirsdag tok jeg maksrepstest på 100 kg i knebøy. 15 reps er persen der. Lurer på hvor mange jeg kunne klart om jeg ikke hadde løpt dagen før. Så tok jeg 5×5 reps på samme vekt etterpå. Og så 5×5 på 100 kg i sumomark, pluss litt skulderpress.

Onsdag tok jeg maksrepstest på clusterreps i bøy. Det vil si én rep, 30 sek pause, én rep, 30 sek pause osv. 117 kg på stanga, og etter 14 reps gadd jeg rett og slett ikke mer. Så 3×3 reps på samme vekt. Igjen lurer jeg på hvor mange jeg kunne klart, med uthvilte bein. Deretter tok jeg tilsvarende test på 62 kg i benkpress, og etter 12 reps rakk jeg ikke mer, og tok raskt 3×3 reps på samme vekt, før jeg måtte stikke til Døgnvill for en deilig middag.

Torsdag ble en lett økt for å gi kroppen litt ro. Lett knebøy, hantelpress, glute bridge, chins og rygghev.

Fredag ble det knebøy med stopp opp til 102 kg x 3 reps, sumomark med stopp rett over bakken (sykt tung, men svært nyttig øvelse) opp til 104 kg x 5 reps, og benkpress med stopp opp til 63 kg. Den store «med stopp»-dagen. Dette for å øve på å holde posisjonene og trykket/spennet i kroppen.

Lørdag tok jeg en hel haug med reps på lettere vekt i knebøy, før jeg tok et par single reps på 110 kg, 115 kg og 118 kg. Deretter endret jeg stangplasseringen fra noen cm ned på ryggen, til helt oppe i nakken (lavstang/høystang), og tok noen reps på 100 kg før jeg avsluttet med 10 reps på 90 kg. Det var repspers i høystangbøy for meg! Så ble det sumo, der jeg tok 140 kg x 5 reps, som også var repspers! Endret vekten til 110 kg og tok 3 sett á 5 reps der. Deretter tok jeg strekk-armhevinger, altså armhevinger med hendene på kettlebells, for å få lenger arbeidsvei. En periode trente jeg dette ganske mye, og hadde en pers på 13 stk. I går klarte jeg 16! SÅ fornøyd! Avsluttet økten med 10 stk 30/20-intervaller på woodwayen, med 4 graders stigning.

Jeg pleier å trene støtteøvelser i tillegg, men det gidder jeg ikke når jeg har lekeuke. Dette er altså ikke en representativ uke for min trening, men en ren «gjør det du føler for»-uke. Vi kan med andre ord konkludere at jeg har svært godt av å følge et program, hvis ikke hadde jeg trent meg selv i grøfta på kort tid.

Nå er jeg SUPERGIRA for morgendagen. Da starter jeg på nytt program, og jeg er så spent på å se hvordan kroppen responderer på et litt annerledes oppsett. Jeg har virkelig troen på at det blir bra, og jeg er klar for å gå «all in». Programmet strekker seg over åtte uker. Så blir det ett åtteukersprogram til, før noen oppkjøringsuker, og så er det regionsmesterskap og norgesmesterskap for tur. Gleder meg!

Jeg er i gang med å skrive et par innlegg om utfordringer med livsstilsendringer og dietter, «i min handlepose», hvordan jeg gikk frem da jeg bestemte meg for å gå ned en vektklasse i styrkeløft, og litt annet. Har du ønske om innlegg, er det bare å fyre løs. God palmesøndag til alle!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.