23 februar 2017 -- 17:41

Inneholder adlinks.

I all hovedsak kjøper jeg maten min på matbutikken. På jobb har jeg lunsjavtale i kantinen, og forsyner meg med digg salat og kokte egg hver dag. Det er ikke ofte jeg spiser klassiske usunne ting som potetgull, sjokolade og godteri, rett og slett fordi jeg ikke kommer på å kjøpe det, basert på at jeg ikke føler noe behov for det. Eller har «cravings» som mange vil kalle det. Da jeg drev og lagde sunnere versjoner av kaker og desserter hadde jeg mye oftere lyst på originalvaren, men nå som jeg ikke gidder lage slikt lenger, har også behovet blitt borte/glemt.

Det betyr ikke at jeg aldri spiser noe søtt. Jeg går jo gjerne hjem fra trening, og det er et stykke. Da ønsker jeg å få i meg proteiner etter treningen, men jeg må ha noe jeg bare kan dra opp fra vesken, og da synes jeg det er genialt med en proteinbar. Questbarer har lenge vært favorittene, men jeg tror faktisk… Og dette kan jeg nesten ikke tro at jeg skriver, men jeg tror ikke Quest er favoritten lenger. Oh Yeah ONE har rett og slett tatt over tronen, med Quest på en god andreplass. De har nokså likt næringsinnhold, men ONE har virkelig truffet blink når det kommer til smak og konsistens. Også har alle såkalt «coating» utenpå.

Det er ingenting magisk med en proteinbar, og det er på ingen måte nødvendig. Men som dessert eller for å få i seg noe etter trening hvis det er lenge til neste måltid, da synes jeg det er genialt. Og det har jo blitt et ganske stort marked, og dermed også mange godt utviklede produkter som smaker digg. MEN! Det er mange som ikke klarer å begrense seg når det kommer til slike produkter, og jeg tror noe av det ligger i at de tenker at det er så sunt, og dermed at de kan spise ubegrenset av det. Vel, det bør man ikke gjøre av noe, tenker jeg, men disse barene inneholder i hvert fall kunstig søtstoff, og svært mange vil oppleve en fordøyelse og mage som IKKE setter pris på overdrevent inntak. Det er heller ikke kalorifattige barer, bare fordi de har minimalt med sukker.

Fra Oh Yeah ONE er mine favoritter:

Og Mint Chocolate Chip + Pumkin Pie, men disse er ikke på iHerb enda. Håper de kommer snart!

Fra Quest er mine favoritter:

Og det nyeste tilskuddet til dessertgjengen, med tre «kakebiter» i hver enkeltpakke:

Når du bestiller fra iHerb: husk at pakkens verdi inkl. frakt må ligge på under 350 kr for at du skal slippe å betale mva. Jeg pleier å fordele varene over flere pakker, og velge den billigste frakten. Da tar det en ukes tid før du har pakkene, kanskje litt lenger tid, avhengig av hvor du bor.

Av Kamilla | 9 Kommentarer »
 1. M sier:

  Hei! Disse må jeg prøve, så sykt digg ut. Men er 100kr billigste frakten på iherb nå? Ikke at det blir skrekkelig dyrt uansett, 25kr per bar, men kjipt når så mye av det er frakt 😉

  • Kamilla K sier:

   Enig med deg, kjedelig at de har økt frakten så mye. Du får følge med – den varierer en del, så plutselig kan det være lavere igjen, i hvert fall for noen dager. Vi vil jo ha det billigst mulig 😉 Anbefaler virkelig ONE-barene altså!

 2. Kristine sier:

  Å, takk for gode tips. Må teste noen nye barer nå 😀

 3. S sier:

  Så mye godt! men den billigste shippingen er på 101 kr, kan det stemme? Litt avhengig selv, men ikke like god til å begrense meg;-D

  • Kamilla K sier:

   Det har begynt å variere veldig med den billigste frakten. Ikke alltid like billig lenger, husker før, da den var typ 40 kr fast 😛 Nå øker det ganske mye mer ettersom hva du har i handlekurven. Men følg med, plutselig er den lavere igjen 🙂

 4. Alexandra sier:

  Takk for anbefalinger! Ble selvsagt en bestilling 😉 Vet du hvordan barene til chocorite er? Smaksmessig og næringsinnhold. Så det var noen på tilbud.

  • Kamilla K sier:

   Oi, se der. De har kommet med barer! Jeg husker bare jeg ELSKET proteinpulveret «Chocolate fudge brownie» eller noe derfra for noen år siden, men nå ser jeg de virkelig har utvidet sortimentet med mange godsaker :O Vet ikke om jeg skal takke deg, eller klappe igjen macen med en gang, haha 😀 Minimal forskjell i proteininnholdet sammenlignet med Quest. Noe høyere fett og karboinnhold, men ingen voldsomme forskjeller. Nå har jeg jo ikke smakt dem da, så jeg aner ikke hvordan de er smaksmessig, men basert på min erfaring med det merket vil jeg tippe de barene er knallgode 😉

 5. Julie sier:

  Hei 🙂 jeg lurte på hvilke sko du bruker når du går tur i marka nå på vinteren? Går du med fjellsko (høye) eller joggesko?

  Har lyst til å prøve å gå selv, men redd det er for mye snø for joggesko.

  • Kamilla K sier:

   Hei! 🙂 Jeg går med lave fjell-/tursko. Litt vanskelig å se kanskje, men det er de samme jeg gikk med her: http://kamillak.com/wp-content/2016/07/15.jpg
   De er ganske like som disse, men de førstnevnte er også vanntette : http://kamillak.com/wp-content/2016/07/P7270007.jpg
   Det skal riktignok nevnes at høye fjellsko er noe av det verste jeg vet, og anklene mine er svært stabile/robuste. Om du har høye fjellsko og synes det er kjekt å gå med, ville jeg nok kjørt på med det. Jeg bruker joggesko på turveier og slikt, men på mer skogsføre synes jeg det blir for glatt og vått.
   Håper dette hjalp deg noe! Og god tur 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.