27 februar 2017 -- 21:10

Ettersom jeg har et treningsprogram som sier hvilke øvelser jeg skal utføre, hvilken vekt som skal ligge på stanga, hvor mange sett jeg skal ta, hvor mange reps jeg skal ta, og til tider hvor lange pauser jeg skal ha, er det ikke ofte jeg tenker så veldig mye over detaljene i økten før jeg faktisk er på trening. Jeg har satt opp programmet selv så jeg vet åpenbart hvordan oppbyggingen er totalt sett, og jeg vet hvilke dager som er tunge og hvilke som er lette. Men i dag var det en litt spesiell økt. En økt jeg har tenkt litt på i forkant. Jeg skulle løfte den tyngste markløften jeg har løftet siden NM i oktober.

Det gikk kjempebra! Jeg pleier ikke dele øktene mine detaljert, men tenkte jeg kunne gjøre det denne gangen. Først sto knebøy på planen, deretter markløft, etterfulgt av kroppshevinger, rygghev, sittende roing og et par mageøvelser.

 • Knebøy: 70 kg x3, 85 kg x3, 90 kg x3, 100 kg 2, 110 kg x2, 120 kg x1, 125 kg x1, 128 kg x1, 131 kg x1, og et par avslutningssett: 82 kg x4, 82 kg x4.
 • Markløft: 70 kg x5, 90 kg x3, 115 kg x2, 125 kg x1, 135 kg x1, 145 kg x1, 155 kg x1, 165 kg x1, 170 kg x1
 • Kroppshevinger: 15 kg (vektskive på ryggen) x5, 15 kg x5
 • Rygghev: 20 kg (vektstang i nakken) x10, 20 kg x10
 • Sittende roing (husker ikke vekt, men relativt lett) 2×10
 • Mageøvelser i fleng

Jeg pleier å ha flere repetisjoner per øvelse, men på en dag hvor jeg skal så tungt, sparer jeg kreftene ved å holde meg til få repetisjoner. Ah, det var så utrolig gøy å løfte 170 kg igjen! På NM tok jeg norgesrekord i markløft i min vektklasse (-63 kg) med 171 kg, så det var utrolig, utrolig godt å kjenne at kroppen fortsatt har det løftet inne. I tillegg ble min beste knebøy på NM 132,5 kg, så jeg føler virkelig dette tar seg opp igjen! Jeg kan ikke fatte hvordan jeg skal klare å sove i natt, jeg er så gira! Haha, treningsglede og mestringsfølelse på høyt nivå her nå, som dere sikkert skjønner.

Vel, jeg håper jeg får sove godt, for i morgen er det tung benkpress på planen. Og i tillegg vet jeg at jeg bare trenger en god natts søvn for å føle meg restituert etter en tung ryggøkt, så det hadde vært digg å «bli ferdig med det». Beina kjenner jeg ingenting i uansett, noe jeg er meget glad for. Jeg elsker at kroppen min er så robust, solid og samarbeidsvillig! Jeg er overbevist om at det har sammenheng med at jeg tilfører den god næring og at den resterende helseregla er på plass. Det føles helt fantastisk!

La ut film av løftene på 145 kg, 155 kg, 165 kg og 170 kg på Instagram (@kamillako):

Et innlegg delt av Kamilla K (@kamillako)

Håper uken har startet bra for dere!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
 1. Camilla sier:

  Kan ikke du skive litt om hvordan kosten din er nå? Spiser du fortsatt like mye leverpostei feks? Eller drikker du fortsatt kraft? Og har du en kostholdsfilosofi, og noe du holder deg unna?

  • Kamilla K sier:

   Det kan jeg skrive om! 😀 Takk for at du sier hva du ønsker å lese om, det setter jeg pris på 🙂
   For å svare deg med en gang, før et mer utfyllende innlegg: spiser ikke like mye leverpostei, men det går på latskap fra min side. Drikker kraft stort sett hver dag, og de dagene jeg ikke gjør det tilsetter jeg uansett kollagen i kosten. Der har jeg vært konsekvent i lang, lang tid nå 🙂 Skal helt klart skrive et langt innlegg om det, kosthold er så spennende og gøy!

   (Jeg har begynt på innlegget nå, og jeg tror det blir rimelig langt, haha)

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.