25 oktober 2016 -- 21:09

Det er ikke flest av de som ønsker å se ut som en fitnessmodell, det er ikke flest av de som ønsker å være på landslaget i langrenn, det er ikke flest av de som ønsker å løfte norgesrekord i benkpress. Det er flest av de som ønsker å ha god helse, slik at de kan fokusere på interessene sine, ha overskudd i hverdagen, og nyte livet sitt fullt ut. Det er i hvert fall det jeg både håper og tror.

Følger du mange treningskontoer på instagram, blogger, snapchat osv. er det ikke rart om du får inntrykk av at alle er på diett, at alle skal stille i en konkurranse eller at man trenger å ha et strengt matregime. Det er lett å fanges i den bobla, og dermed kjenne hvor langt man selv er unna å være på riktig sted.

Hvis jeg ikke hadde konkurrert i en idrett hvor det er vektklasser, tror jeg ikke at jeg hadde veid meg på langt nær så ofte som jeg gjør. Kanskje aldri? Jeg ser for meg at jeg hadde kjent det på klærne om jeg hadde gått opp eller ned i vekt, og justert matinntaket deretter, OM jeg hadde følt at det var nødvendig. I all hovedsak går jeg, og vil nok alltid fortsette å gå etter hvordan jeg føler meg i min egen kropp. Jeg gjorde ikke det før, men nå som jeg vet hvor glad jeg kan være i kroppen min, er det uaktuelt å gjøre noe annet enn å ta hensyn til den følelsen. For det er den gode følelsen som gir meg selvsikkerhet, trygghet, overskudd, og motivasjon. Kroppen kjennes frisk og sterk, det kjennes som at den er på parti med meg og at den responderer bra på behandlingen den får.

Det er heller ikke bare vekt, mat og trening som påvirker den følelsen, det er fordøyelse, stressnivå, søvnhygiene, trivsel i livet og en haug med andre faktorer som spiller inn. Og ingen av dem er satt. De utvikler seg og forandrer seg i takt med at livet skjer, at årstidene farer forbi, og ikke minst påvirker de hverandre. Prøv å ha alt slikt i bakhodet når du ser en som er klar til å stille på en scene for å vise seg frem i bikini eller som løfter et eksemplarisk godt og tungt løft. Det er formen den dagen, vedkommende har jobbet kjempehardt og kanskje måttet ofre svært mye for det. Klart man da blir stolt når man kommer i mål, og da skjønner jeg godt ønsket om å dele det med andre. Det er der jeg mener man i stor grad kan ta ansvar selv: følger du disse menneskene? For all del, jeg følger flere av dem, og jeg har ingenting i mot at det i stor grad kun vises lykkelige øyeblikk, men jeg ser innleggene for det de er: isolerte hendelser. Små brikker i et stort puslespill. Det ene bildet er ikke representativt for 100% av livet til vedkommende. Vi har ulike mål, ulike ønsker, ulike prioriteringer. Bravo at du fikk til det DU ønsket! Bravo når jeg får til det JEG ønsker!

Ikke alt er like synlig heller. Som nevnt er jeg min absolutte hovedprioritet å ha den gode følelsen som gir meg selvsikkerhet, trygghet med meg selv, overskudd og motivasjon. At kroppen kjennes frisk og sterk. Klart det kan vises med medaljer og smil, men hvor sterk den følelsen er, det er det kun jeg som kjenner. Og det holder.

Av Kamilla | 5 Kommentarer »
 1. Marte sier:

  Amen to that!
  Elsker disse innleggene dine, Kamilla! Du har kommet så vanvittig langt, og ikke minst så har du klart å beholde et reflektert syn på det «hele» 🙂
  Har en lærer/veileder som har et uttrykk jeg liker veldig godt: GODT NOK. Det som burde vært hovedprioriteten for den vanlige hvermansen er de faktorene du nevner; god helse, selvsikkerhet, overskudd, livsglede, mm. De faktorene som gir en god selvfølelse. Det er ikke nødvendig å konkurrere i fitness eller idrett, å ha den fineste rumpa eller løpe fortest i vennegjengen, dersom man ikke ønsker det selv. Man må ikke oppnå slikt for å være «bra nok». Det holder å finne godfølelsen som gir deg livsglede – og det er godt nok.
  Ønsker deg en fin helg, Kamilla 🙂

  • Kamilla K sier:

   Åh, kommentarene dine. Så fyldige, gjennomtenkte og gode. Takk for at du er så reflektert og herlig, Marte!
   Jeg er så enig! Finne godfølelsen som gir DEG livsglede. Det er det som betyr noe.
   Håper du får en herlig uke! Hils voffsen fra meg 😉

 2. Kristin sier:

  Hei Kamilla!

  Har fulgt med på bloggen din en stund, men aldri kommentert.

  Nå fikk jeg veldig lyst til å kommentere – for jeg vil bare si at du inspirerer meg veldig! Det finnes så mange trenings/helse/kostholds-blogger nå, men din blogg er den eneste som gir meg en godfølelse. Det oser sunnhet, treningsglede og livsglede av deg og bloggen, og jeg blir skikkelig glad av å få ta (en bitteliten) del i livet ditt 🙂

  • Kamilla K sier:

   Nå ble jeg så glad, du aner ikke 😀 Gjorde veldig godt med en slik kommentar nå, tusen, tusen takk, Kristin! 🙂 Hyggelig av deg å legge igjen så gode ord! Du treffer det jeg prøver å formidle, så det var en veldig kjekk bekreftelse. TAKK! 😀

 3. Frida sier:

  Elsker disse innleggene dine, KK! Så reflekterte, og med mange viktige påminnere på ting en burde være litt mer bevist over. Tusen takk <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.