16 oktober 2016 -- 8:50

Haha, dette skrev jeg altså i går, men med tanke på at innlegget publiseres i dag, skjønner dere vel hvordan det gikk:

Håper jeg rekker å publisere dette innlegget før jeg sovner med ansiktet ned i tastaturet. Er. Så. Trøtt! MEN det er verdt det! I dag har jeg deltatt på regionsmesterskap i vektløfting! Haha, nøyaktig én uke etter Norgesmesterskap i styrkeløft. Styrkeløft er altså knebøy, benkpress og markløft, mens vektløfting er rykk og støt (stanga over hodet). Jeg har jo ikke fått trent vektløfting mer enn fire eller fem ganger siden juni, på grunn av oppkjøringsprogram mot de to styrkeløftmesterskapene jeg har deltatt på, men jeg hadde likevel lyst til å gjennomføre dette.

I fjor gjorde jeg det jo! Da tok jeg norgesrekord i markløft 10. oktober på styrkeløftmesterskap i Askim, og så deltok jeg på regionsmesterskap i vektløfting 17. oktober, altså én uke etter. Den store forskjellen var riktignok at jeg hadde trent annenhver dag med styrkeløft og vektløfting frem til disse to konkurransene, mens jeg denne gangen kun har trent styrkeløft. MEN! Det gikk overraskende bra, og jeg sitter igjen med en sølvmedalje. Jeg fikk 5 av 6 godkjente løft, og løftet faktisk bare et par kg under stevnepersene mine i begge øvelser. I tillegg hadde jeg en utrolig artig dag, med så mange flotte folk. Glad jeg ble med!

Noe annet jeg setter enormt stor pris på er hvordan jeg denne deloaduken etter NM ikke har trent styrkeløft, men viet all fokus til noe annet, slik at tanker om «jeg MÅ klare å ta EM-kravet!» og «jeg SKAL øke norgesrekorden i mark!» ikke har hatt mulighet til å henge igjen. Det har blitt avkobling for kroppen, men aller viktigst synes jeg at det har blitt totalt tankeskifte, fra store og hårete mål (som heldigvis gikk), til bare lek og moro. Jeg elsker jo følelsen av å ha nådd de store målene, men det er klart det har ført med seg noe mentalt stress også. Nå kan jeg nyte godfølelsen på alle områder, og det kjennes helt topp!

Sånn, nå holder det med konkurranser for en liten periode. Jeg gleder meg til å trene, jeg gleder meg til å ta mange repetisjoner, ikke bare bygge meg opp til tunge singelløft, jeg gleder meg til å bli mer eksplosiv, jeg gleder meg til å bli flinkere teknisk, og jeg gleder meg til å bli sterkere!

Av Kamilla | 4 Kommentarer »
 1. Sara sier:

  Gratulerer så mye ! 😀

 2. Cecilie sier:

  Gratulerer Kamilla! Er så gøy å se hvor langt du har kommet fra jeg oppdaget bloggen din for et par år siden.

  Jeg lurte på om du kunne skrive litt rundt det å trene hele kroppen i hver økt og restitusjon. Som styrkeløfter så trener du vel bøy, mark og benk stort sett hver dag, noe de aller fleste «treningseksperter» fraråder. Man hører at man trenger 48 timer imellom hver økt, ikke kjør tungt hver gang etc. Likevel er det jo akkurat dette utøvere innen styrke- og vektløfting gjør – med strålende resultater! Hvordan ser treningsuken din ut ift. til dette?

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk, Cecilie! 🙂 Haha, jeg henger knapt med i svingene selv – dette går så fort! Men herlighet, så artig! Livet har virkelig utviklet seg i en retning jeg ikke forutså!

   Det der skal jeg skrive et innlegg om! Veldig bra reflektert, og et tema jeg selvsagt har meninger om 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.