10 september 2016 -- 17:39

Da var vesteuropeisk mesterskap i styrkeløft 2016 over, og for det første: jeg er SÅ glad jeg fikk muligheten til å være med på dette! Mitt første internasjonale mesterskap!

For min del gikk ikke stevnet spesielt bra. Jeg har løftet mye bedre mange ganger før, både på trening og på stevne, og jeg ble både skuffet og sint etterpå. Det skjedde flere ting underveis, i tillegg til at det selvsagt var uvant å løfte i dette klimaet. En idrettshall uten lufteanlegg, når det er 27 grader ute, er ikke noe noen nordmenn er vant med, vil jeg tro. Jeg har gjort en hel haug med verdifulle erfaringer, og på én måte kan man si det er bra at ting gikk som de gjorde, for jeg har aldri lært så mye fra en konkurranse før.

Det er under to år siden jeg deltok på mitt første stevne, så jeg er uansett stolt over å ha kommet så langt som jeg har, på så kort tid. Også gleder jeg meg stort til fortsettelsen, for opplevelser som dette gjør at jeg bare blir enda mer motivert for å prestere enda bedre ved neste anledning. Neste anledning er for øvrig om én måned: NM!

For de som skulle lure på tall:

 • Kroppsvekt: 62,64 kg
 • Knebøy: 135 kg
 • Benkpress: 67,5 kg
 • Markløft: 165 kg

Markløften ble den absolutt største skuffelsen. Jeg hadde sett for meg 70 kg i benkpress og over 170 kg i markløft, men det skjedde ikke. Fikk samme total som tredjeplassen, men fordi hun veide inn på 660 gram under meg, fikk ikke jeg pallplass. Men fjerdeplass på et internasjonalt mesterskap, det er absolutt stas! Og jeg fikk en ny medalje til samlingen.

Jeg har i tillegg fått noen kjempefine dager i Italia, og er utrolig takknemlig for at Fredrik ble med på turen. Det var gull verdt! Skal selvsagt lage et mer fyldig Italia-innlegg når jeg er tilbake i Norge. Nå venter bankett, og så flyr vi hjem til Oslo i morgen tidlig. Jeg gleder meg allerede til trening på mandag.

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
 1. Maria T. Aambakk sier:

  Gratulerer Kamilla. For å vere ditt første internasjonale mesterskap er jo dette heilt knall bra. Gode resultat, du har fått litt erfaring. Mykje bra å ta med seg vidare. Stolt av deg!
  Gode klemmar frå Maria T.

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk 😀 Setter stor pris på det! Etterhvert som det synker inn er jeg mer og mer fornøyd. Det var et par ting som skjedde underveis som har satt seg litt fast i hukommelsen, så jeg har fokusert mer på det, enn på hva jeg faktisk klarte. Men det er jo verdifull erfaring uansett. Gleder meg til fortsettelsen 😀 Stas at du følger med!
   God klem tilbake 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.