13 juli 2016 -- 21:53

Jeg kunne fint lagt ut 40 bilder her, og fortsatt tenkt at jeg gjerne skulle hatt med et par til. Men jeg klarte altså å begrense meg litt bedre enn som så. Ah, for en natur vi har her til lands.

Rimelig starttidspunkt på en lørdag, eller hva? Vi ville gå turen i fred så da måtte det bli sånn. Først da vi hadde kanskje 1/5 av turen igjen, møtte vi på en del mennesker gående motsatt vei. Og da var det jo «bare» ned til båten som gjensto, så vi fikk hele eggen for oss selv. Helt topp! SÅ verdt å stå opp tidlig for.

Vi hadde lest at det var mange som gikk fra Memurubu til Gjendesheim, men takket være anbefaling fra Ingrid (EVIG takknemlig) gikk vi andre vei. Med andre ord fikk vi med oss at solen litt etter litt traff toppene i Jotunheimen, og vi fikk se den klassiske Besseggen-utsikten med de to vannene hele tiden mens vi gikk nedover. Går man andre vei må man snu seg for å se de tingene. For ikke å snakke om at jeg hadde blitt rimelig demotivert over å se eggen fra den siden, og sett at jeg skulle OPP der. Det er jo en smule bratt, for å si det sånn. Vel, min anbefaling er i hvert fall å gå fra Gjendesheim til Memurubu, og ta båten tilbake.

I følge ut.no er turen 16 kilometer lang (vår GPS viste 16,6 og vi startet den ved hytta, så det stemmer nok). Det høyeste punktet ligger på 1743 moh, og ut.no anbefaler å beregne rundt 8 timer på hele turen. Vi brukte ca 6 og en halv time, og gikk ikke spesielt fort synes jeg. Vi hadde ingen lange pauser, men til gjengjeld hadde vi rikelig med bildestopp og «seriøst, se på denne utsikten»-stopp.

Ole var selvsagt med, det er tradisjon. Han er en bereist bjørn. Navnet Besseggen kommer fra det norrøne bersi, som betyr bjørn. Vi hadde altså ikke noe valg.

Her skal det liksom komme frem hvor bratt det er, men det er ikke så lett å få det frem ordentlig på bilder. Jeg er glad vi gikk ned, jeg satt på rumpa og heiset meg nedover med armene, haha.

Der er altså Besseggen. Tenk så rart det egentlig er at noen fant på at man skulle gå over den, og at det har blitt en så populær tur. Tur er generelt et ganske komisk konsept, hvis man tenker på det isolert sett.

Vi skulle som sagt fikse utetreningsprogram mens vi ventet på båten, men jeg sovnet på stranden, haha. Deretter ventet en ganske rask båttur, før vi var tilbake på Gjendesheim.

Ah, for en utrolig, utrolig flott utflukt! Jeg digger i tillegg roadtrips, og spesielt gøy var det at vi stanset noen ganger for å fly drone. SÅ gøy! Og allerede om et par dager drar jeg opp til fjells igjen. Gleder meg!

Av Kamilla | 3 Kommentarer »
 1. June sier:

  Åh, så nydelig! Fantastisk natur og fine bilder.

 2. Janne sier:

  Ser ut som ein fantastisk fin dag i Jotunheimen! Eg har vakse opp litt nedanfor Beitostølen og har vore mykje på tur i området. Min favoritt er Knutshø, som du ser på ditt bilete nr 18. Det er ein flott og luftig egg, du møter vanlegvis lite folk, og det er magisk å gå langs sandstrendane tilbake langs foten av fjellet. Du finn litt info her: https://www.beitostolen.com/Sommeraktiviteter/Fjell–og-fotturer/Knutsh-/knutsh–7388.page. Anbefales!

  • Kamilla K sier:

   TAKK!!!! Å, så utrolig snilt av deg! 😀 Slikt settes stor pris på, jeg skal sjekke det ut 😀 Håper du nyter sommeren 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.