28 juni 2016 -- 22:01

Før trening liker jeg å få i meg noe koffein, og selv om kaffe er den soleklare favoritten, er det godt med noe kaldt å drikke også. Jeg gidder ikke sånne avanserte ting som skal lages i kjele, steames med en spesiell maskin, før man har det i kjøleskapet samtidig som enhjørningene danser og man tryller med en magisk mandelmelk, laget på en familiegård i Himalaya. Okei, det var kanskje å ta i litt vel mye, men dere skjønner tegninga: jeg vil ha det enkelt. Jeg vil ha minimalt med styr, og det inkluderer minimalt med oppvask.

Så, her er det lite hukos-pokus, men med én liten ekstra ingrediens blir det hele noe spesielt likevel. Først har jeg enten 2-3 dl kaffe, eller et par espressoshots i en kopp/glass/shaker, deretter har jeg 1-2 dl melk og/eller vann, og så har jeg noe sånt som 8 dråper stevia english toffee, og isbiter. Rører rundt med en skje eller sugerør, og nyter.

Noen ganger har jeg i vanilje også, i Sverige får man nemlig kjøpt ekte vanilje på søte glass, til en brøkdel av prisen det selges for her til lands. Ja, også hender det jeg har gelatin i også, men det smaker jo ingenting, så det er på ingen måte nødvendig for det formålet. Og da blir dette en fancy greie for mange, og det skal det ikke trenge å være, men for meg som har gelatin stående på kjøkkenet blir det annerledes.

Jeg bestiller steviadråpene på iHerb, men jeg vet at de fleste helsekostbutikker her har den, i tillegg til at enkelte bakebutikker og noen Meny-butikker har den. SÅ god, og drøy i bruk.

En knallgod pick-me-up før trening.

Og ikke si det til noen, men to espressoshots, blandet med en sjokoladeshake eller sjokolademelk, pluss stevia toffee og isbiter… Det kan hende vi snakker magi…

Av Kamilla | 14 Kommentarer »
 1. Kaja sier:

  Gjør akkurat det samme! Namnam!

  Men gelatin? Den var ny for meg. Hvorfor har man i det når det ikke smaker noe? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Sååå godt 🙂
   Det smaker ingenting og gjør ingenting for konsistensen, men jeg har troen på helseeffektene gelatin og kraft gir, så derfor tilsetter jeg det hvis jeg føler for det. Men igjen: gjør absolutt ingenting for opplevelsen av drikken der og da 😉

 2. G sier:

  Jeg har og begynt med gelatin i min morgendrikk, 1scoop sjokoladeprot, 2ts gelatin (har fra iherb nå, hvilken bruker du?), 1/2ts øko kakaopulver og 1/4 sukrin gold..: kanskje er det bedre med stevia dråper ja? Det skal jeg prøve ☺️

  • G sier:

   Og poenget med hele kommentaren: merker stor forskjell på min cølialimage, da den kan bråke å styre noe fælt av og til! Det er akkurat som den blir roet ned på et vis! Vinn!

   • Kamilla K sier:

    Ååååå, så utrolig bra! 😀 Herlig! Tre av de jeg har fått til å innføre gelatin i kosten har merket bedringer i tidligere trøblete mage/tarm-system, det er så flott 😀 (Og én mener hårveksten har tatt så av, at hun spøker med å slutte, fordi frisørbesøkene blir hyppigere 😛 )

  • Kamilla K sier:

   Olala, det hørtes helt utrolig godt ut! :O Må testes! Ekstra kakao i sjokoladeprotein er en sikker vinner 😀 Jeg bruker gelatin bestilt fra iHerb selv, fra Great Lakes, i grønn boks 🙂 Har fra samme merke i rød boks også, men det er ikke på langt nær så lettoppløselig, og gelatinklumper er ikke spesielt digg synes jeg 😉 Hvilken bruker du?

 3. G sier:

  Jeg har brukt økologisk fra naturligliv, men den må først svelle i kaldt vann før den løses opp i varmt (min erfaring Iallefall). Men nå var den tom så jeg trykket hjem great lakes i grønn sjæl ??? bare prøvd den to dager men da går det litt raskere om morgenen også ?

  • Kamilla K sier:

   Bra valg! 🙂 Jeg er veldig fornøyd med den, er en fryd å slippe å måtte løse det opp separat før man har det i det man skal 😉

 4. G sier:

  Men kan jeg spør hvilket protein du bruker når du bruker det i iskaffe? Har liksom ikke funnet noen jeg syns funker, men kaffi, melk, is og steviadråper hadde jeg skikkelig hangup på her forleden! Digg med noe kaldt, kan fort bli litt varmt når det er sommer syns jeg ??

  • Kamilla K sier:

   Jeg er ikke så fan av å ha proteinpulver i iskaffen, jeg brukte det litt tidligere, men jeg synes det er bedre å lage en vanlig iskaffe og så heller ta en shake ved siden av. Å blande blir ikke like godt, synes jeg. Mitt favorittmerke for proteinpulver er ON Gold Standard, spesielt å lage «proteinmasse» av kaseinproteinet med sjokoladesmak, og ha en skje mandelsmør eller peanøttsmør i. Altså, vi snakker tidenes dessert 😀
   Ellers har jeg fått sansen for smakene peanøttsmør og sjokolade fra Quest sine whey-proteinpulver.

   • G sier:

    Jeg har litt samme erfaring som deg, men klarer ikke drikke Shake, ergo den faste kaffe-sjokolade drikken ? Namm det hørtes nydelig ut!!

    • G sier:

     Har du prøvd røre med kokosmelk og litt kald kaffe, og sette det kaldt -> sjokolademousse! Neste gang skal jeg prøve med litt gelatin i og!

    • Kamilla K sier:

     Aaaah, da skjønner jeg det 😉 Jeg får i meg såpass godt med protein via kosten, så å ha protein i iskaffen er ikke nødvendig, og når jeg heller ikke synes det er nevneverdig godt blir det heller til at jeg dropper det. Men å lage det som en slags milkshake kan jo være digg 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.