4 januar 2016 -- 6:01

Mandag! Uke 1! Nytt år! Åh, gjett om jeg er klar! Trodde nesten ikke jeg skulle få sove i går kveld, for jeg var så gira, haha.

Jeg har hatt en kjempefin juleferie, og jeg kjenner jeg virkelig har koblet helt av fra hverdagen. Det har gjort godt, men det har også bekreftet at jeg liker hverdagene mine svært godt. Noe jeg også synes er godt er at jeg er så glad i døgnrytmen min og rutinene mine, så selv om det har vært ferie, har jeg ikke snudd opp-ned på tilværelsen. Mange lager seg nyttårsfortsetter som innebærer å trene mer, spise sunnere osv. Det er for all del kjempeflott, og jeg heier på dere! Men hadde jeg ikke hatt en god døgnrytme fra før av, tror jeg nok det ville stått øverst på min liste. Jeg vet ikke med dere, men jeg føler alt funker litt bedre når døgnrytmen flyter godt. Det henger nok ganske greit sammen med at man da får jevn mengde søvn, at måltidene automatisk blir til noe av den samme tiden hver dag, og at ting i det hele tatt oppleves stabilt. Og når det rundt er stabilt, synes i hvert fall jeg det er lettere å bryne seg på nye utfordringer, fordi selve grunnmuren føles trygg. Jeg tror det er både sunt og smart å utfordre seg selv, men for min del ville det nok vært mer belastende enn spennende om jeg skulle levd utenfor komfortsonen på alle områder i livet samtidig.

Jeg har noen mål for året, men ingen klassiske nyttårsfortsett. Jeg setter meg mål året rundt, etterhvert som jeg finner ut av dem, og kan like gjerne gjøre om på en vane en torsdag i april, som årets første mandag. MEN jeg blir selvsagt påvirket av denne nye starten, og blir ekstra gira av å tenke på alt det gode dette året kommer til å bringe. Jeg blir motivert av at vi nå fyrer av startskuddet for 2016!

Har dere noen nyttårsfortsett? Jeg synes ikke slikt er dumt i det hele tatt. Hei, er det det som skal til for at man gjør de tiltakene man føler vil gjøre livet bedre, hvorfor ikke? Det er bare å kjøre på! Å jobbe med seg selv tjener man vel på uansett. For å føle seg bra, både på kort og lang sikt.

Vel, god mandag dere! Håper dagen blir bra, håper uken blir bra, håper måneden blir bra, og håper året blir bra! La oss ta følge, og heie på hverandre.

«Do more of what makes you happy»

Av Kamilla | 14 Kommentarer »
 1. Helene sier:

  Hei. Jeg lurer litt på hva slags søvnrutiner du har? Når du legger deg og når står du opp? Hva gjør du den siste tiden før du finner senga? Merker du enkelte ting som gjør at du sover dårligere?

  Trener selv mye og ganske intensivt, og skulle gjerne hatt bedre søvnkvalitet. Med tre små barn, så er det noen eksternaliteter jeg ikke kan gjøre noe med. Og når de først er i seng selv, så nyter jeg avslapping på sofaen og har en tendens til å komme meg for sent i seng. Nyttårsforsettet er før klokka 23, opp 7. Som skulle gitt åtte timer søvn, om jeg sov alle disse timene, hvilket jeg ikke gjør. Bruker litt tid på å sovne og blir vekket et par ganger i løpet av natten. Etter en veldig hard treningsøkt kan jeg oppleve å sove utrolig dårlig.

  Jeg har stor tro på at nok søvn og god søvnkvalitet er kjempeviktig for restitusjon, resultater og opplevd stressnivå. Så litt nysgjerrig på hvordan dette er for deg?

  • Kamilla K sier:

   Hei, Helene!
   Jeg merker flere ting som gjør at jeg sover dårligere: enten hvis det er noe som uroer/bekymrer meg, eller hvis jeg rett og slett ikke har hatt noe å bryne hjernen på den dagen. Det merket jeg et par dager i ferien, at jeg nærmest ikke hadde noe å sove fra, for jeg hadde det så stille i topplokket. Haha, høres kanskje rart ut, men jeg hadde fri fra jobb, ikke noe obligatorisk lesing, jeg tok meg et par dager borte fra e-poster og bare trente, spiste, sov og sløvet. Det funket dårlig for min del, ikke synes jeg det var spesielt givende heller. Men det høres ikke ut som det er et problem for deg, med tre barn er det vel nok å bryne seg på.

   Jeg legger meg som regel rundt 22, og står opp rundt 06. Dette funker utmerket for min del. Før jeg legger meg er det middag, hyggelige samtaler, total ro, gjøre alt klart til neste dag (pakke veske med treningstøy, legge frem klær, sette frem kaffekopp osv), gjøre det kaldt på soverommet, kveldsstell på badet… Jeg trener IKKE sent på kvelden, men rett etter jobb. Hm… Prøver å komme på om det er noe mer, men føler jeg har dekket det meste nå. Jeg er veldig opptatt av god søvnhygiene som det heter, ettersom jeg vet hvor mye det har å si for alt fra restitusjon til livskvalitet generelt. Liker rutinene mine, senga mi, døgnrytmen min og det å sove godt 🙂

   Håper dette ga deg noe svar i hvert fall!

 2. Anniken sier:

  Hei! Jeg må spørre, litt ut av det blå, du vil ikke selge alexander wang freja skoene dine? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Oi, det har jeg ikke tenkt på engang… Hm… Hvilken størrelse bruker du da? Bah, de er jo så fine, men jeg bruker dem jo ikke mange gangene i året… Wæ! 😀 For et vanskelig spørsmål!

 3. Anniken sier:

  Bruker 38, men vil nok passe 37 også 🙂 send meg en mail: annimad_93@msn.com ! 🙂 og evt pris 😉

 4. Malin sier:

  Godt nytt år Kamilla 🙂

  Jeg skal stå opp tidligere dette året og har *bank i bordet* vært utav sengen rundt 06.00 hver morgen denne uken. Yay!
  Så har jeg satt meg mål om å klare å stå på hendene og mestre double unders uten at jeg pisker av meg håndleddene…

  Håper du får en fin helg 🙂

  • Kamilla K sier:

   Åååå jeg digger det 😀 Herlig! Heier på deg, det blir jo så artig når du klarer det (for DET gjør du!) 😀 Hold meg oppdatert?!
   Gooood helg, Malin!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.