2 oktober 2015 -- 6:32

De tre store: knebøy, benkpress og markløft. Det er styrkeløft. Det er det jeg konkurrerer i, utstyrsfritt/klassisk. Om bare ni dager står regionsmesterskap for tur, så nå er det oppkjøringsprogram i full sving, og dermed ikke veldig tunge vekter, og svært få sett og repetisjoner. Dette for å spare krefter og lade opp kroppen til det kommende stevnet. Før det første stevnet jeg deltok på, trente jeg tungt til bare noen dager før, fordi det hele var så nytt for meg. Men nå føler jeg meg tryggere på vektene, og kjenner prosessen bedre, og kan dermed gjøre det hele mer optimalt og «etter boka».

På mandag hadde jeg en medium/lett økt, så da passet jeg på å filme en del sett av alle tre øvelsene, så jeg kan dele med dere hvordan en styrkeløftøkt kan se ut. Varmer opp med stanga, og så bygger jeg meg oppover i den enkelte øvelsen. På slutten har jeg gjerne noen støtteøvelser: alt fra nedtrekk eller rygghev til tricepspress eller kickback i kabel. Nå i oppkjøringsfasen er det minimalt av slikt – noe jeg synes er meget behagelig. Liker best de store øvelsene. Til å være så aktiv er jeg samtidig ganske lat, haha.

Først ut, både på trening og i konkurranse: knebøy. Opp til 130 kg der på mandag.

Deretter har vi benkpress, min svakeste øvelse. Opp til 65 kg der på mandag.

Og så markløft, der jeg kjører sumovarianten (bred benstilling). Opp til 150 kg der på mandag.

Så der er altså klassisk (utstyrsfritt) styrkeløft, kort fortalt. Det følger en hel haug med regler: man følger signaler, det er nøye krav til antrekk og tilbehør, og det er spesifikke krav for hva som skal til for å få det enkelte løftet godkjent (teknisk utførelse) og i det hele tatt. Samtidig er det ganske enkelt å forholde seg til når man først kan det. Det jeg husker jeg reagerte sterkest på var faktisk det at jeg skulle prestere i alle tre øvelsene på samme dag, med kort tid mellom. Vanligvis hadde jeg trent de på separate dager. Men som med så mye annet: en vanesak!

Som jeg påpeker i ny og ne, konkurrerer jeg utstyrsfritt. Styrkeløft kan også utføres med spesielle drakter (og knesurringer), som gjør at man kan løfte vesentlig mye mer, og oppgavene blir ganske annerledes, selv om det er de samme øvelsene som skal utføres. For meg frister ikke dette, av mange årsaker. Man kan konkurrere utstyrsfritt på alle stevner, men det arrangeres også egne utstyrsfrie stevner, for eksempel det jeg deltok på i mai, og det jeg skal delta på neste helg.

I dag har jeg en relativt lett økt på programmet, og den skal utføres på et sted jeg aldri har trent før. Kan nærmest garantere at jeg snapper det (kkamillak), for jeg gleder meg veldig!

GOD FREDAG, dere! Hei, hvor ukene går. Om én uke er det dagen før stevne, noe jeg har gledet meg til i et halvt år nå. *trommevirvel* Haha, blir så gøy!

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
  1. Iiiih, så utrolig spennende! Jeg syns det er så tøft at du konkurrerer, og jeg skal selvsagt heie på deg hele veien fra Stavanger 😉

    Ha en strålende fin fredag søta! <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.