4 oktober 2015 -- 8:20

På mandag gledet jeg meg til så mye. Først: på søndag gledet jeg meg til mandag, for det er min favorittdag. Da starter alt. Ny jobbuke, ny treningsuke, ny uke som kan fylles med det jeg bestemmer at den skal fylles med. Livet består av flest hverdager, så å forme hverdager en liker, som bringer følelse av glede, tror jeg er en stor kilde til økt livskvalitet.

De små tingene har mye å si. En god matpakke. Gå av en holdeplass før man trenger, på de dagene det er sol, bare for å nyte. Se opp (fra bakken og telefonen) for å få med seg fugler, skyer og mennesker. Kjøpe en frukt man ikke pleier å ha i hus. Gi bånn gass på trening, kjenne at man virkelig bruker kroppen, og sitte igjen med en god mestringsfølelse. Sende meldinger med en god venn. Tilbringe tid ute, enten det er en tur i skogen eller å sette seg på en huske på en lekeplass. Prøve en ny oppskrift, eller en gammel favoritt. Lese et blad.

Det kan være så små ting, men med fokus på å være tilstede der og da, ikke hige etter det neste, men heller nyte nuet, tror jeg det er mye å hente på slike øyeblikk. Og ikke minst det å vite at det ikke trenger å være stort for at det skal bety noe. Noen gleder seg kun til helgen, til ferie, til nyttårsaften… Til de store tingene. Det er fint det, men som Ingrid så fint poengterte her en dag: tenk så mange flere gledesøyeblikk man opplever i et liv, om man gleder seg over små hverdagslige ting. Genuin gledesfølelse er noe av det beste jeg vet om.

På mandag sendte jeg bilde av shakeren min (ny, turkis – superkul!) til Ingrid, og skrev «Lykketid!» Dagen før hadde jeg fortalt henne om en shakeblanding jeg har fått dilla på, og som jeg gleder meg til hver dag (lurer på om Annette er irritert når jeg på jobb hver dag skal gjøre en big deal ut av den shaken…). Jeg gleder meg også til måltidene hver dag. Først og fremst fordi jeg er glad i mat, men også fordi maten jeg velger er mat som gjør meg glad. Den er god og gjør kroppen min fornøyd. Herlig følelse! Så gleder jeg meg stort sett alltid til trening, og økten på mandag gikk rett og slett kjempebra. Oppskriften på godt humør! Rett utenfor Magnat ble jeg hentet av Hilde, og bare det å gi «hei»-klem til en god venn er hyggelig, synes jeg. Gledesøyeblikk. Vi dro på Kolsåstoppen, og det å være ute, i aktivitet, er også noe av det beste jeg vet om. En god samtalepartner, en firbeint krabat, komfortable klær, gode sko, flott vær… Det var så mye som gjorde turen fin. Vel hjemme ventet mer hygge med mat og ro, og ikke minst verdens beste seng. Jeg elsker å tenke over alle de faktorene, og jeg er så takknemlig for at jeg får oppleve så mye glede og godhet. Også har jeg rosa tannbørste!

Første slurken av dagens første kaffekopp. Et øyeblikk jeg setter pris på hver dag.

Hver dag er ikke en solskinnsdag. Ikke bokstavelig talt og ikke metaforisk. Noen dager sitter alle klærne feil, man misser på blandingsforholdet til kaffen, man klarer ikke prestere på trening, man blir irritert på alt og alle, og ting bare funker ikke. De dagene har alle. Men kan jeg få være ekstra irriterende nå? De kjipe dagene setter de gode dagene i perspektiv. Det er en mulighet til å faktisk kjenne på kontrastene, og dermed sette mer pris på de gode dagene. Jeg vet at for mange sitter problemene dypere enn som så, og dette blir dermed MYE vanskeligere. Men jeg vet også at en del av dere er som meg, og ved å bevisstgjøre seg på små faktorer som utgjør hverdagslykke for seg selv, tror jeg mange kan få det litt bedre på dag-til-dag-basis.

 

Av Kamilla | 9 Kommentarer »
 1. Linn sier:

  Herlighet for et fint innlegg! Dette skal jeg lese på nytt senere, for å minne meg selv på det viktige budskapet du kommer med! 🙂

  Håper den kommende uken din blir fin! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Åååå, jeg er så glad du likte det! Og ekstra glad for at du forteller meg det 🙂 Takk!
   Håper du får en herlig uke, min har startet veldig fint 😀

 2. Maja sier:

  Hør hør! 😀 Det er så sant som det går an å bli, og spør du meg er det å finne glede i de små hverdagsøyeblikkene en av nøklene til god psykisk OG fysisk helse! Å finne gleden i hverdagen bidrar tross alt til mindre stress og mer av de gode hormonene, og ikke minst til at vi kan løfte blikket og sinnet opp fra det som til enhver tid er vanskelig. Jeg, for eksempel, gleder meg til reiseveien til jobb hver morgen, fordi da kan jeg sitte helt i min egen verden med favorittmusikken på øret og gjøre absolutt ingenting med god samvittighet. Gjerne med en kaffekopp for litt ekstra lykkefølelse i tillegg. Noe så enkelt som det er faktisk med på å gjøre min dag flere hakk bedre!

  • Kamilla K sier:

   Setter så pris på kommentarene dine, Maja! 🙂 Og jeg satt og nikket til den der. Og nå skal jeg sende deg en melding for å avtale kaffetur 😀 Wiiii!

 3. Nora :D sier:

  Hei!

  Denne kommentaren har vel ikke så mye med dette innlegget å gjøre, men jeg bare lurte på en ting!
  Jeg gikk å så i arkivet ditt etter litt matinspirasjon, og så at du før spiste mye avokado med pesto. Så lurte på hva slags pesto du bruker? Lager du selv eller kjøper du i butikken? Det er så stor variasjon i pesto, og ikke alle er like gode, men den så så innmari god ut den du brukte!
  Håper veldig at du kommer med flere matinnlegg snart!

  – Nora

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.