19 august 2015 -- 6:45

Det er sikkert flere som har sett tunfiskpizza på en rekke andre blogger, og tenkt «nå har det klikket totalt for vedkommende, tunfisk som pizzabunn høres direkte kvalmende ut!» Jeg har i hvert fall tenkt det. Og jeg vet ikke helt hva som skjedde, men i helgen fant jeg plutselig ut at jeg skulle prøve det. Kanskje fordi jeg hadde lyst på stekt spekeskinke, det er noe av det beste jeg vet om, og det er jo veldig pizzatoppingvennlig. I hvert fall: det ble skikkelig godt!

Jeg leste selvsagt litt om det før jeg begynte å lage. De to viktigste punktene må være å helle av alt vannet fra tunfisken, og bruke rikelig med krydder. Deretter er det ikke så mye som kan gå gærent, egentlig. Det er raskt, enkelt, sunt og ikke minst billig!

Til en posjon trenger du: 1 egg, 1 boks tunfisk (hell av vannet), 2 ss havregryn, krydder. Jeg brukte salt, chili og oregano.

Så er det så enkelt som at du blander alt sammen med en gaffel, og presser det ut på et bakepapirkledt stekebrett. Hvis du synes du trenger mer væske, bruker du friskt vann – grunnen til at jeg poengterer at du må helle av vannet er at du unngår en del av fiskesmaken ved å gjøre det. Vet at noen kjører alt med stavmikseren, og noen bløtlegger havregrynene med sitron/eddik i en times tid først. Jeg ville ha mat så fort som mulig, og ønsket ikke ekstra oppvask, så de punktene droppet jeg, og det gikk veldig fint.

Stek på 210 grader i ca. et kvarter. Ta den ut, fyll med det du måtte ønske. Jeg valgte tomatpure, spinat, spekeskinke og gulost. Stek i noen minutter til, slik at osten smelter.

Tada! Noe så enkelt. Og velsmakende!

Jeg anbefaler å prøve, virkelig. Gøy å oppdage slike ting man bare vet fra første bit at man kommer til å få dilla på. Man kan jo variere denne opp og ned i mente.

Av Kamilla | 1 Kommentar »
  1. Kristine sier:

    Jeg lager ofte tunfiskpizza og det har blitt en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Det er jo overraskende godt 🙂 Moro å se at du også liker den 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.