23 august 2015 -- 9:20

Høsten er i gang, og for de fleste av oss betyr det hverdager med jobb og/eller skole, og dermed dukker også det store matpakkespørsmålet opp. Noen har kantineordning inkludert i lønnen sin, noen har med seg matpakker, noen har gode kantiner, noen har dårlige kantiner, og tilgangen på fristende mat varierer stort. Jeg er ikke spesielt fornøyd med matutvalget i kantinen hos oss, og det blir fort et pengesluk om jeg skal kjøpe mat ute hver dag, så jeg har med mat selv, og stortrives med det. På mandag lagde jeg like gjerne matpakker for resten av uken, og det er så deilig å bare kunne ta med seg ferdig mat om morgenen.

Jeg liker å spise salat, det kan varieres opp og ned i mente. Favoritten er tacosalat, så det skal jeg fikse for den kommende uken. Skal også lage et par bokser med pulled pork, tenkte jeg. Knipser selvsagt bilder, så jeg kan inspirere dere underveis i semesteret.

Uken som gikk ble det kyllingsalat som dominerte, jeg hadde en stor pakke med kyllingfileter som måtte brukes. Tok curry og salt på alle, nam! Det ble også én boks med tacosalat med ekstra skinke. Revet gulrot er en salatingrediens jeg liker godt, det er så saftig! Ellers har jeg gått for spinat, mais, paprika, agurk og cherrytomater. Og ris i to av dem, som en del av mitt øke-karbohydratinntaket-prosjekt. Synes det var best uten da (ikke overraskende), så den kommende uken skal jeg prøve meg på byggris, det SER i hvert fall bedre ut.

I kjøleskapet på jobb har jeg cottage cheese og mager kesam stående, som jeg gjerne blander inn i salaten. Også har jeg et glass med ekstra krydder stående.

Håper dette kunne gi noen idéer for deres matpakkeuke.

En kropp som skal tenke og prestere trenger god næring!

Av Kamilla | 8 Kommentarer »
 1. Am sier:

  Det så skikkelig digg ut! Er også superfan av å ha med egen lunsj, for da blir det akkurat slik jeg vil ha det 🙂 Men blir ikke grønnsakene litt på halv tolv hvis de står i flere dager før du spiser lunsjen? Hva er isåfall tipset for å få dem til å holde seg? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Ikkesant, jeg liker det selv 🙂
   Nei, funker helt fint det, jeg oppbevarer alt i tett boks i kjøleskap, har ikke merket noe til at de blir reduserte. Sprø paprika og digg all over, hehe.

 2. Beate sier:

  Dette såg kjempegodt ut! De boksene du bruker, er det engangsbokser? Evt. hvor har du kjøpt disse?

  B

  • Kamilla K sier:

   Ja, engangs. Vet det ikke er så miljøsmart, så jeg er ikke 100% fornøyd med det, men det er veldig praktisk mtp at jeg hver dag drar rett på trening etter jobb, og vil ha minst mulig i veska, spesielt hvis jeg skal gå de 7 km hjem fra trening også, da teller hvert gram, hehe. Er på leting etter noen i plast, som er i samme størrelse, LETTE og kan gå i oppvaskmaskinen. Og som er i riktig plastmateriale… Man må stå på krava! 😉 I hvert fall: de er kjøpt på Ica 🙂

   • Karianne sier:

    Tupperware! Ja vet, skikkelig etablert. Men en passe stor, rund, Tupperware har tett lokk. Anbefaler å kjøpe salatrist (ekstratilbehør). Den følger egentlig med en stor salatbolle, jeg har kjøpt to ekstra for en liten penge og legger rista nederst i salatbollen jeg skal ha med meg. Overskuddsvann renner ned, lokket holder seg tett og salaten er friskere. Dog, da må miljødama ta den med seg hjem igjen også 🙂

 3. Matpakke er egentlig superdigg,syns jeg! Så kan man selv velge akkurat hva man vil ha. Min favoritt er eggewrap eller salat med hjemmebakte havrerundstykker, mums 😀
  Skulle bare ønske vi hadde kjøleskap på skolen til rådighet..

 4. Ingis sier:

  Jeg synes couscous og bulgur er veldig godt i salater (som et tips til øke karbo-inntaket). Særlig hvis man koker det med kraft/buljong, og kanskje har oppi litt krydderier. Man trenger litt mer dressing med en gang man har sånt oppi da, ellers kan det bli litt tørt. Men jeg sier ikke neitakk til mer dressing 🙂

  • Kamilla K sier:

   Takk for tips! Synes byggrisen funker gull, den smaker jo faktisk godt og har digg konsistens. Må bare prøve å huske at jeg har kjøpt det, haha!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.