8 mai 2015 -- 8:38

De fleste har vel fått med seg disse nye artiklene om pappakroppen, eller hva enn den kalles. Altså, jeg blir så oppgitt. NOK en gang er det et utseende som skal være «in». Er det mulig? Å svare på kroppsfokus med kroppsfokus, jeg skjønner ikke hvordan det skal hjelpe noen med å få det bedre. Ja, noen føler seg kanskje mer akseptert, men da er det vel noen andre som føler seg utenfor. Er det så himla vanskelig å fokusere på en god helse i stedet? At folk føler seg bra. At de er friske. At de har kropper som har det godt. Det at hvordan disse kroppene ser ut skal komme foran hvordan tilstand de faktisk er i, er for meg både provoserende og helt på trynet.

En normalvekt, som er sunn for kroppen å opprettholde, kan se så utrolig forskjellig ut på forskjellige personer. Men det må da være viktigere likevel, at folk faktisk behandler seg selv bra, og at de fungerer så godt som mulig? At en kroppstype skal være fasitsvar på noe som helst høres for meg ut som at hvordan man kommer seg dit eller om dette er et bra sted for den enkelte å være, ikke har noe å si. Nå er det jo heldigvis ikke alle som lar seg påvirke så mye at de faktisk gjør noe med sin egen livsstil, bare fordi det skrives at det liksom er kult. Men likevel, at det riktige for ALLE skal være å være tynne, gjør at noen må leve en usunn livsstil for å komme seg dit. Og helt likt er det med å skulle bli litt slappere i fisken, for noen tilsvarer det også å leve en usunn livsstil. For hva? Hva er det verdt?

Bah, jeg blir lei meg. Jeg vet selv hvor utrolig godt det har gjort å legge om livsstilen, til noe som føles riktig for meg. Jeg har det bra. Jeg trives i kroppen min. Jeg har god helse. Jeg spiser sunn mat og er i fysisk aktivitet hver dag. Jeg prøver å ta vare på meg selv. Jeg gjør ting jeg liker. Jeg har overskudd! Om noen ber meg forandre det… Dra langt!

roisjela

Av Kamilla | 15 Kommentarer »
 1. Johanne sier:

  Lenge siden jeg har lagt igjen kommentar synes jeg, men uansett, BRA SKREVET! Jeg har venninner som har slitt med spiseforstyrrelser og vet alt for godt hvor mye noen kan bli påvirket av kroppshysteri i media, og føler meg alltid like heldig som aldri har slitt med «dårlig samvittighet» for noe jeg har spist eller en treningsøkt jeg ikke har tatt.
  Jeg føler meg noen ganger alene om det, men samtidig SÅ heldig som tydeligvis ikke har latt alt mulig tull gå inn i hodet mitt.
  Tror det er derfor jeg liker bloggen din så godt, for jeg liker så godt fokuset på livsglede, EKTE MAT og rett og slett å ha det bra. Virker som om folk ikke skjønner at det er DET man burde strebe etter/gjøre endringer for å oppnå.

  Haha, dette ble langt og filosofisk, men ble bare så glad for dette innlegget.
  God helg!

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det 🙂
   Sitter med samme følelse, er så glad og takknemlig for det. Glad du opplever bloggen min slik, for det er nøyaktig de tingene jeg ønsker å dele og inspirere til. Å ha det bra er jo så utrolig herlig!

   God helg, Johanne!

 2. Caroline sier:

  Fantastisk bra skrevet! Er skikkelig enig med deg!

 3. Tina sier:

  Bra du skriver om dette! Er veldig enig, og trenger selv å komme over frykten for å legge på meg, og heller fokusere på å ta vare på kroppen på ordentlig 🙂

 4. G sier:

  bra skrevet!! 🙂

  Jeg lurte litt på hvordan du fant din middelvei? Har ei venninne som er veldig enten eller… Går fort på en smell om kroppen blir tynt for hardt, og sliter da med å komme igang igjen (går over på godteri og mer usunn mat og da frister ikke trening).. Har du noen tips å komme med ?:-)

  • Kamilla K sier:

   For meg har det i all hovedsak handlet om å ikke sette for mange regler. Ikke lage et regime jeg må følge, for da vet jeg at det er så lett å falle av, og dermed tenke at løpet er kjørt. Heller ta sunne valg i hverdagen, og ta én og én dag av gangen. Og ikke minst fokusere på hvordan resultatet vil bli om jeg gjør gode valg. I tillegg ville jeg så gjerne gjøre kroppen min den tjenesten. Behandle meg bra. Jeg syntes jeg fortjente å føle meg vel. Og resultatet har blitt at jeg føler meg bedre enn jeg forestilte meg at jeg kunne i utgangspunktet 😀 Men ja, for meg handlet det mest om å bruke sunn fornuft, og ikke sette strenge rammer rundt livsstilsendringen. Tenke helhetlig 🙂

 5. Tone sier:

  Der satte du fingere på noe jeg aldri har tenkt på. Så sant at vi besvarer kroppsfokus med et annet kroppsfokus! Roten til mye vondt det der altså. Feilen vi gjør er å sammenlikne, og sammenlikningen blir jo ikke akkurat borte om vi bare fortsetter så sammenlikne oss med andre ting.

 6. Marte sier:

  Amen! Disse innleggene dine er helt knall, Kamilla 😀
  Henda i været for god helse og en livsstil en trives med. Psykisk og fysisk god helse. Livsglede!
  Så bra at du poengterer dette med at vi alle er forskjellige, og det som er «sunt» for noen er ikke nødvendigvis det for andre. Innviklet og veldig diffust dette «sunnhetsbegrepet» i grunn.. Man må finne det man trives med, og det som fungerer for en selv. Våge å stole på seg selv og sin egen selvfølelse! Riktig god helg, Kamilla! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk, gode Marte 🙂
   Jeg er så enig med deg. Våge å stole på seg selv… Der tror jeg mange (!) kunne tjent mye livskvalitet.
   God helg! Kos deg med voffs og finvær!

 7. Word! Jeg er så lei av det selv, kan vi ikke være som vi vil? Det er bare utseende som teller for enkelte, det er jo bare trist og ufattelig usunt for alle unge som vokser opp. Fokuset burde ligge på nettopp det du skriver, en sunn kropp som er aktiv og som får god næring. Så kan vi heller nyte å være ulike alle og enhver. Det er jo det som er så fint, at alle er unike 🙂 God helg vakre (både på innsiden og utsiden) Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   GOD HELSE <3
   Jeg pleier å tenke/si at jeg ser ut som jeg gjør, fordi jeg gjør som jeg gjør. Jeg gjør ikke som jeg gjør, for å se ut som jeg gjør 😉

 8. Helt enig! Synes det er så tåpelig at det MÅ være enten det ene eller det andre. Det viktigste er å være sunn og frisk 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.