15 februar 2015 -- 20:57

Stevnet på lørdag gikk braaaaa!

0

– Knebøyen gikk bedre enn noen gang, der løftet jeg 130 kg, 137,5 kg og 140 kg. Med andre ord: ny regionsrekord. Sisteløftet gikk lettere enn det har gjort på trening, så det lover godt.

1

– Benkpressen gikk helt OK. Hatt en småvond skulder (som følge av sløvhet da jeg skulle sette på plass en stang for noen uker siden), så forventet ikke det helt store. 62,5 kg, 65 kg (og miss på 67,5 kg). Hadde det løftet på mandag, og har hatt det flere ganger i det siste, så litt kjedelig, men null stress.

5

– Markløften kunne gått bedre, men jeg er fornøyd. 150 kg gikk fint, 160 kg gikk greit (tangering av regionsrekorden – som jeg har), 165 kg gikk ikke like bra, og ble ikke godkjent. Rart løft.

4

– Sammenlagt 365 kg – ny regionsrekord i min klasse. Fornøyd!

At knebøyen gikk så bra er det som betyr mest for meg. Det er og blir favoritten min av de tre løftene (av alle løft), og når jeg misser der krever det så mye mentalt å hente seg inn igjen. Man har tre forsøk per øvelse. På julestevnet i desember var planen 127,5 kg – 135 kg – 137,5 kg. Jeg misset på 135 kg, og droppet derfor å øke, og prøvde heller løftet igjen. Minuttene mellom de to forsøkene føltes ut som timer! Heldigvis klarte jeg å skjerpe meg skikkelig mentalt, og hente inn troen på at det skulle gå, og det gikk. Mye mengde, teknikkterping og i det hele tatt styrking av kroppen har funket slik jeg ønsket, så på lørdag følte jeg meg mye tryggere på at det skulle sitte.

Som dere ser ut i fra bildene er det en hel del folk som ser på løftene. Du løfter på signaler, og du må oppfylle visse krav: ikke flytte på føttene etter startsignal er gitt, ikke sette stanga i stativet før «på plass»-signal er gitt, ikke presse i benkpress før stanga ligger død på brystet og du har fått «press»-signal, ha godkjent dybde i bøyen, ha rumpa nedi benken under hele løftet og hælen nedi bakken, ikke sette ned stanga i markløft før du har fått «ned»-signal, ikke slippe stanga – følge den ned. Det var vel alt. I tillegg gjøres det foran en del rader med publikum, en løfter i en bestemt rekkefølge, har en gitt tid på seg fra stanga er gjort klar til man må løfte, og i tillegg gis det tre fargede lamper for hvert løft: to eller tre hvite betyr godkjent, to eller tre røde betyr ikke godkjent. Haha, bare et par regler å forholde seg til… Ja, også må alt du har på deg være godkjent. Og du veier inn et par timer før stevnet, samtidig som du melder opp hva du skal løfte som første vekt i hver øvelse. Du må også ha løftelisens, og i tillegg ha signert antidopingkontrakt. Sånn, nå tror jeg det meste er nevnt. Styrkeløft er artig!

I min vektklasse (-72 kg, altså alle mellom 63 kg og 72 kg), var jeg den eneste som løftet utstyrsfritt, altså uten sånn superstram drakt som hjelper deg med å løfte mye mer enn du gjør i vanlige treningsklær. Kom likevel på tredjeplass, og tok altså et par regionsrekorder for utstyrsfri løfting. Gleder meg til å delta på utstyrsfritt stevne i mai, da stiller alle med samme utgangspunkt. Uansett: en god stevneopplevelse, og bøttevis med motivasjon til å bli sterkere! Digger denne følelsen! Løfteeventyret mitt.

Av Kamilla | 5 Kommentarer »
 1. Gina sier:

  Så flink du er Kjemzen <3 Stolt av deg 🙂

 2. Yngvild sier:

  Gratulerer så mye med nye regionsrekorder! 🙂
  Av ren nysgjerrighet; hvorfor løfter du utstyrsfritt på stevner der det er tillatt med utstyr?

  • Kamilla K sier:

   Takk! 🙂
   Først og fremst fordi jeg ikke har lyst til å løfte med utstyr, da jeg synes utstyrsfritt/klassisk er kulere. Da føler jeg at jeg har mestret vekten, ikke mestret utstyret, hvis du skjønner. Også har jeg så gode resultater, og trives med å løfte slik 🙂 I tillegg stiller jeg meg litt skeptisk til det å belaste kroppen med noe den egentlig ikke klarer, men fordi drakten/knebindene er så sykt stramme presses den til det… Men for all del, idretten er jo hovedsakelig utstyrspreget, så det er bare personlige meninger 🙂 Frister bare ikke meg å prøve det 😉

 3. Ane sier:

  Gratulerer med kjempeinnsats! 🙂
  Jeg bare lurer på noe angående markløft. Er det valgfritt hvor bred benstilling man kan ha for å få løftet godkjent?

  Og tommel opp for at du løfter utstyrsfritt. 🙂

  • Kamilla K sier:

   Takk for det! 🙂 Benstillingen er valgfri, ja. Er en del som løfter klassisk på trening, men som drar sumomark på stevner, for å få kortere løftevei. Mestrer du teknikken er det jo gull verdt 🙂 Selv blir jeg også vesentlig mindre sliten i korsryggen av sumo – holder den finere enn i klassisk. Så handler det jo om hva du er mest komfortabel/trygg med også. Bør også nevnes at noen (ganske mange jeg vet om) får vondt i hofta, typ betennelse, av sumo. Kjenner flere som er sterkest i sumo, men som rett og slett ikke kan utføre øvelsen uten ganske heftige smerter. Det krever tilvenning 😉 Håper det var et forklarende svar 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.