14 januar 2015 -- 17:33

Kjære vene, så godt det er med hverdag, rutiner, og et liv slik jeg kjenner. Jeg får så mye overskudd når jeg opplever å ha litt mer kontroll på ting. Nå har jeg fått en fast greie på lørdager også, så nå er det en svadadag mindre i mitt hode. Glad jeg har det slik at jeg setter pris på rutiner, for det er jo tross alt hverdager det er flest av. Jeg smugstartet til og med på skolearbeidet i dag, til tross for at jeg egentlig skal starte opp igjen på mandag.

I dag er det nøyaktig én måned til neste styrkeløftstevne jeg skal delta på, og på mandag startet jeg på nytt program. Det hadde kanskje vært logisk om det var snakk om oppkjøring til stevnet, og drive med litt mer strategisk trening, MEN jeg liker å holde fokuset på treningsglede, så derfor er det ikke utelukkende styrkeløfttrening på programmet. Styrkeløft, som innebærer knebøy, benkpress og markløft, er «min» greie, men jeg synes vektløfting, som er rykk og støt, også er veldig artig, så derfor har jeg et par økter i uken med det. Fredrik, the coach, er jo vektløfter selv, så tror vi begge synes det er artig med litt variert fokus. Opplever at eksplosiviteten som kreves i vektløfting, viser seg som en fordel i styrkeløft – kjekt med slik overføringsverdi.

En liten snutt fra tirsdagsøkten, som startet med rykk. Når coachingmetoden innebærer å legge et plastrør foran meg, fordi jeg hopper for mye fremover, er jeg så latterlig langt utenfor komfortsonen min. Men den mestringen det gir, når får til å forandre teknikken til det bedre… Gull!

Jeg begynte jo nettopp med stevner og slikt selv, og det er for all del skikkelig artig, men viktigst av alt synes jeg det er med treningsglede. At en finner en form for fysisk aktivitet som gir en overskudd, mestringsfølelse og generell godfølelse. Noe en gleder seg til, og som gjør en godt. I mitt løftehode er selvsagt styrketrening det eneste alternativet, og noe jeg synes alle skal drive med i en eller annen grad, nettopp for å styrke kroppen til å takle dagliglivet, men uansett hva det måtte være; inaktivitet er det skumle. Jeg elsker jo å gå tur i skogen også, og noen vil si at det ikke er hensiktsmessig mtp styrken, men det bryr meg midt i bicepsen. Det som gir glede er det som prioriteres her. Jeg håper så mange som mulig har det slik, at de trener fordi det gir dem en god og frisk følelse.

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Ninni sier:

  Du er så flink!
  Venter i spenning på studieteknikk-innlegg. Jeg har begynt på mitt fjerde av seks semester, men sliter fremdeles med å finne en god teknikk. Tar gjerne imot tips. 🙂

 2. Kristin sier:

  Du passer perfekt til styrkeløfting, så kult at du driver og konkurrerer 😀 Gleder meg til å følge med!^^

 3. Tina sier:

  Hei, Kamilla! Du er kjempeflink til å skrive og formidle hverdagsglede på en positiv, men enkel måte, og som alltid får meg til å smile. Det er flott det du skriver om treningsglede, og jeg er veldig enig. Likevel, om du har tid lurer jeg på om du har noen tips til hvordan man skal finne treningsglede om man er inne i en periode med lav treningsmotivasjon, der det virker som ingen former for trening gir glede? Jeg ønsker deg en flott start på året videre og lykke til med styrkeløftene!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.