11 desember 2014 -- 19:04

IMG_4518

Jeg delte dette bildet på Instagram i sted (@kamillako), etter å ha sittet og sett gjennom en hel haug av bilder fra 2010 og 2011. Altså, jeg levde nesten et annet liv! Det har ikke gått opp for meg så tydelig før, men jeg ble rett og slett litt stolt av hvor mange store og små valg jeg har tatt, som har fått meg dit jeg er i dag. Alt jeg har lært! Skulle gjerne skrevet femten utropstegn etter den setningen, for jeg føler jeg har lært utrolige mye, om både kroppen generelt, min kropp, hvordan ting påvirker hverandre, hvor mye det mentale har å si hver eneste dag… Så mange ting som har virket altoppslukende der og da, men som har vist seg å være bra for hvordan jeg har det med meg selv, over tid.

Det er ikke bare kostholdet som har endret seg, eller aktivitetsnivået. Jeg har endret hvordan jeg snakker til meg selv, hva jeg prioriterer, hvem jeg slipper inn på meg, og hvordan jeg takler utfordringer. Og ikke minst føler jeg at jeg har utviklet en egen forståelse for at vi alle er individer, med egne reiser. Faktorer jeg aldri ville tenkt på som noe problem, kan faktisk være faktorer som andre sliter med å takle hver eneste dag. Og det må de få lov til. For jeg har helt sikkert noen vaner og tanker, som andre ikke engang har tenkt at er mulig å ha, og som de mener er grunn nok til å kalle meg rar.

At livet mitt har forandret seg så mye, i den retningen det har, har nok i stor grad har bidratt til mitt syn på kropp. Jeg hører og leser om så mange som misliker sine egne kropper. Det er så trist, synes jeg. Én kropp, det er det en har. Den samme kroppen, hele livet. Tenk å bli uvenn med den! Å bli uvenn med den ene kroppen en har. Jeg vet folk har tanker og følelser rundt det som jeg aldri kommer til å forstå dybden av, så det er selvsagt lett for meg å sitte her og skrive «ikke ødelegg for deg selv». Poenget mitt er egentlig bare hvor fascinerende det hele er, og hvor fantastisk det er at vi har muligheten til å utvikle oss, forbedre oss, og gi oss selv en ny sjanse. Jeg har tjent enormt mye på min nye sjanse. Jeg har det rett og slett godt med kroppen min, og det er en skikkelig mektig følelse. Jeg savnet den ikke før, for jeg hadde jo aldri kjent på den på denne måten. Gjett om jeg er glad for at jeg likevel tok de valgene som har ført meg hit! Åh, livets lærdom, dere. Og dette er bare starten!

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Karoline sier:

  Vakreste, fine Kamilla!
  Du er så fin! Og flink!

 2. Alexandra sier:

  Så hvite og fine tenner du har! Har du bleket dem? I såfall må du fortelle meg hvordan eller hvor!! Ja det ble jo en ganske overfladisk kommentar under nettopp dette innleggetm, men men

  • Kamilla K sier:

   Haha, digget den 😀
   Får stadig spørsmål om det. Jeg brukte sånne whitestrips for det som nå blir fire år siden. Det skal egentlig ha effekt i ca ett år («up to 12 months» står det vel på pakken), men jeg synes ærlig talt de er like hvite som med en gang jeg hadde brukt de. Har ikke gjort noe mer siden, annet enn å pusse tennene på vanlig måte 🙂

 3. Silje sier:

  Herlige deg <3 Jeg vet jeg sa det til deg å Instagram også, men jeg sier det igjen … er det noen som fortjener å høre det så er det i alle fall deg 🙂

  Håper du får en fantastisk dag, jeg har ventet sååå lenge på fredag nå, hihi 🙂 Klem Klem

  • Kamilla K sier:

   Setter pris på det, Silje 🙂 Tusen takk! 😀
   Håper helgen din blir knall! Er så spent og gleder meg sånn til denne helgen, ææææ! 😀 Stor klem til Sidney!

 4. Silje sier:

  Du er så klok og inspirerende! Kjenner meg på mange måter igjen i det du skriver. Det er så fint, og viktig, at du formidler at det er snakk om mange små endringer – som sammen kan gjøre at en får et helt annet syn på, og forhold til seg selv. Leste om selvmedfølelse i skolesammenheng, og innså at det er det jeg har utviklet de siste årene. Veldig interessant lesing! Anbefaler artikkelen ”Self-compassion and psychological resilience among adolescents and young adults” av Neff og McGehee hvis du vil lese om det. God helg, og masse lykke til i morgen 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.