14 desember 2014 -- 13:10

Wiiiii! Åh, det var så gøy i går! Kom på førsteplass i klassen min. Tiden gikk alt for fort, men det er vel et godt tegn at det føltes sånn. Artig hvordan sånne begivenheter på kort tid virker som et fjernt minne. Man har sett frem til det, og brukt så mye tankekapasitet på det i forkant, og så virker det som man knipser med fingrene, og er tilbake til alt det vanlige igjen. Som for min del betyr siste innspurt, med pensum i hjerte- og karsykdommer. For all del veldig interessant, men det gir ikke samme adrenalinrush som den stemningen det var på Oslo Styrkeløftklubb i går.

Få av mine venner vet hva styrkeløft innebærer, så da regner jeg med at det gjelder en del av dere også. Sånn siden dere også er mine venner, på en måte. Det er i hvert fall snakk om øvelsene knebøy, benkpress og markløft. Man har tre forsøk på hver øvelse, og man konkurrerer mot sitt eget kjønn, fordelt i vektklasser og aldersgrupper (alt mellom junior og veteran er «åpen klasse»). Jeg konkurrerte i klassisk styrkeløft, såkalt utstyrsfritt, i motsetning til de som konkurrerer med utstyr (drakter som gjør at de kan løfte vesentlig flere kg). Likevel er det en del krav og regler til hva en skal ha på seg. For kvinner er det vektklassene 47, 52, 57, 63, 72, 84 og +84. Jeg gikk i klassen 72, altså for alle de mellom 63 kg og 72 kg.

Det er tre kvalifiserte dommere, og man må ha minst to av tre hvite lamper for at løftet skal bli godkjent. Jeg fikk åtte av ni godkjente løft, og er knallfornøyd med hele greia! Forsvant litt i mitt eget hode på knebøy nr. 2, så det ble et miss der, men fikk hentet meg inn igjen til sisteløftet, og så gikk alt riktig så fint. Den stemningen i salen… Så herlig! Folk heier, pusher, roper og jubler, og man får følelsen av at man ikke konkurrerer MOT hverandre, men heller MED hverandre. Bra miljø! En skikkelig artig erfaring, som jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å gjennomføre. Det ga absolutt mersmak, så jeg gleder meg allerede til neste gang.

Jeg har lagt ut videoer av løftene på YouTube, for de som vil se. Haha, den følelsen på siste markløft, dagens siste løft. Måtte bare smile, så god følelse. Planen var å ikke ta noen perser, samtidig som alt var stevneperser, så nå er ballen i gang. Gleder meg til å slå meg selv neste gang!

julestevne

Løfteglede! Første hele økt med bare jernskiver var det også. Bra dag!

Av Kamilla | 8 Kommentarer »
 1. Christine sier:

  Gratulerer så mye!

  Du er et flott forbilde, med både smil/humør, livsglede og pågangsmot. Jeg føler at det smitter litt over på meg når jeg leser bloggen din 😉

  Lurer litt på hvorfor du løfter i tøysko og ikke i disse fancy, rosa skoene du ofte har bilde av?

  Ønsker deg en velsignet god førjulstid 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for det 🙂 Utrolig hyggelig med slike kommentarer, sitter og smiler til skjermen her nå.
   Brukte løftesko/bøysko (ala de rosa jeg har, bare at jeg har to varianter og brukte ikke de rosa på stevnet) til knebøy og i benkpress, der det er et poeng med opphøyd, hard hæl, men i markløft er det et poeng med flatest mulig såle, så der bruker de fleste enten markløftslippers eller helt flate sko 😉 Alt for å gjøre løftet best mulig, med tanke på løftebane, krav til mobilitet, skaderisiko osv. Det står vel faktisk i reglementet også, er en del å forholde seg til der 😉
   God mandag, god uke og god førjulstid til deg 🙂

 2. Kristin sier:

  Ææææh, GRATULERER med ditt første styrkeløftstevne og med seieren! Så kult! Det der kledde du 😉

 3. Sterkt, og utrolig moro! 🙂

 4. Mette sier:

  Hvor mye løftet du?

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.