28 juni 2014 -- 9:43

Hei dere!

Haha, å, jeg blir så sliten av mitt eget hode for tiden. Det går virkelig inn for å sette tankesettet mitt på prøve. Det er trolig et resultat av at jeg plutselig fikk så mye fritid, og dermed tid til å tenke, og at jeg ikke har hatt den muligheten på lange tider. Det har gått i ett i mange måneder, med bacheloroppgave, andre skolefag, jobbing og treningsprogram. Så ble bacheloroppgaven levert på en onsdag, jeg hadde siste jobbvakt før sommeren på en fredag, og var ferdig med treningsprogrammet på en mandag. På kvelden da sa det pang. Ikke pang da, men dere skjønner. Så de siste to ukene har vært kjempefine, men også vanskelige, i som en lite festlig berg-og-dal-bane. Det er derfor matlysten min også er borte, regner jeg med. Fredrik hadde den beste diagnosen. «Midtårskrise» – en skikkelig luksuskrise, men likevel frustrerende og slitsom. Så nå jobber jeg med å få sortert alle de negative og triste tankene jeg plutselig har begynt å tenke mye på. Jeg har heldigvis fantastiske venner, noe jeg setter enormt stor pris på. Jeg er rask til å tenke at jeg ikke skal byrde andre med mine plager, for folk har gjerne nok å stri med på egenhånd, men samtidig tenker jeg hvor beæret jeg føler meg når vennene mine føler de kan komme til meg med sine vansker. Det er jo det man har venner til! Og det å åpne seg, og møte gode råd og ikke minst forståelse, det er godt.

Så, i dag kjennes som en god dag. Jeg holder på å koke egg, noe jeg ikke har giddet å gjøre på flere uker, så jeg tar det som et svært positivt tegn. Jeg har laget en plan for de neste ukene, og plutselig tenker jeg at jeg har litt for lite tid. Det er vel den følelsen jeg jaktet på, så alt i alt ser det ut til at dette ordner seg. Fortsatt noen i overkant triste tanker jeg må jobbe med, men jeg har troen på at jeg finner tilbake til «meg» snart.

Dagens tankelette, så vet dere hva som foregår, og har en eventuell grunn til at det kan bli litt stille her. Jeg har det mye bra også, det kan være greit å påpeke. Når jeg er med venner, går turer, drikker kaffe, og trener, har jeg det så bra. Da føler jeg meg som meg selv. På hytteturen lo jeg masse, og alt virket rett og slett helt topp! Det er nettopp derfor det er ekstra forvirrende når humøret plutselig daler, for det er jeg ikke vant med. Jeg ser på meg selv som en sterk person, og satser på at hele situasjonen gjør meg enda sterkere, på sikt. Eventuelle tips og råd, tas i mot med stor takk!

Av Kamilla | 25 Kommentarer »
 1. Åslaug sier:

  Du vet det allerede, men jeg vil bare si igjen at jeg syns du er skikkelig BRA! Takk for at du deler innlegg som disse 🙂

 2. Eva Isabel sier:

  Takk for at du deler. Rart hvordan jeg overhodet ikke kjenner deg personlig, men likevel har tenkt at det har vært noe der den siste tiden. Jeg har hatt mange perioder hvor jeg plutselig får tid til å tenke, og tankene går litt i spinn. Hverdagene er ofte fylt av gjøremål etter gjøremål, og så glemmer vi å bare være der vi er. Verken i fortiden eller i fremtiden. Jeg tenker som så at om jeg er god på negative tanker en periode, vil være jeg like god på positive tanker når jeg trenger det. Tror de negative tankene er med på å gi meg perspektiv på livet mitt, og uten dem ville jeg stoppet utvikle meg som menneske. Alle tanker fortjener rom, så er det opp til oss å bruke dem på best mulig måte. Heier på deg, du er inspirasjon på mange måter. God klem

  • Kamilla K sier:

   Å, tusen, tusen takk! Den kommentaren der fikk meg til å smile godt 🙂 Den tankegangen der, den er jeg SÅ med på! Jeg tenker at dette er noe å lære av, og sånn sett egentlig noe positivt, selv om det ikke føles sånn i øyeblikkene jeg tenker de tristeste tankene. Likte ordene dine. Takk for at du tok deg tid til å skrive dem! 🙂

 3. A sier:

  Enig med Eva Isabel over. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver.
  Jeg har funnet ut at å la de negative tankene komme fram og faktisk føle på det å ikke være på topp hele tiden gir meg et helt nytt perspektiv. Det å se på negative tanker som noe naturlig, og ikke la de knekke meg helt har vært vanskelig, men jeg tror jeg har vokst mye på det. Føler ofte at dagens samfunn har litt for mye fokus på det å være lykkelig og leve et hektisk og vellykket liv. Jeg har hvertfall erfart at det å ta livet mitt et par hakk tilbake tempomessig har gjort godt for hodet mitt. Det er lov å ha en dårlig dag, og det er lov å fortelle noen om det. Det å ha en (altfor) travel hverdag tror jeg kan stenge mange nødvendige tanker ute. Å gi seg tid og ro til å bearbeide tankene er nok like viktig for helsen som mye annet.

  ..på den andre skal det sies at jeg nesten har blitt lat nå. Det å ha tre-fire gjøremål hver dag gjør meg sliten i lengden, haha! Så det er nok det å finne balansegangen. Jobber med den 😉

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for en god kommentar! Åh, jeg blir så glad for at flere vil dele – det gjør at jeg er ekstra glad for at jeg delte selv!

   Haha, første jeg tenkte da jeg så «A» som fortfatter av kommentaren, var A fra Pretty Little Liars. Ble redd i et millisekund der, gitt. Haha 😀

 4. Linn sier:

  Du får tenke at det er en del av livet, aksepter det også se hva du kan gjøre med det.
  Jeg tror du burde tenke at det kun er en fase, og at du vil bli sterkere enn hva du var før. Dessuten så tror jeg (uten at jeg vet hva eksakt som er greia) at kanskje disse erfaringene vil være bra for deg i lengden i forhold til hvis du f.eks skal coache andre en dag e.l? 😉 Jeg ville prøvd å sette pris på fritiden, da fritid er en mangelvare da man jobber hver dag, skal sjonglere alt det som skal sjongleres med familie, venner, hus osv. Så selv om du er litt midt i mellom nå, så prøv å nyt det. For alt ordner seg. Kanskje du og er sliten? Jeg vet fra egen erfaring at alt blir verre hvis jeg er sliten eller på etterskudd med søvn. Sov, tren, sol deg, nyt ferien og vit at du har maange lesere som har troen på deg og som alltid vil være her for deg (selv om det er gjennom en skjerm!). Klem til deg!

  • Kamilla K sier:

   Det er skremmende hvor likt du skriver noe jeg skrev tidligere i dag, for meg selv. Veldig, veldig kjekt å lese hvordan du tenker på slikt, Linn. Takk for at du tok deg tid til å skrive den kommentaren, jeg setter veldig stor pris på å ha så god støtte! Ekstra gøy er det selvsagt at du har troen på meg som coach. TAKK!
   Stor klem til deg

 5. Sara sier:

  Som du har skrevet selv flere ganger; vi har alle tunge tider. Selv du, som sprer så mye positive tanker og glede, kan gå gjennom tyngre tider. Det er tøft og vanskelig, men også menneskelig. Gjennom bloggen din virker det som du ofte hjelper og gir vennene dine gode råd. Da synes nok de det er fint å kunne hjelpe deg også, så ta imot støtten, både fra «ekte» venner og nett-venner. Håper alt løser seg for deg fort, for du virker som en super jente og fortjener alt godt 🙂
  Klem

  • Kamilla K sier:

   For en fin og velformulert kommentar. Tusen takk, Sara! 🙂 Slikt setter jeg stor pris på! Glad jeg har lesere som deg! Klem tilbake

 6. ingrid sier:

  🙂 <3

 7. Amalie sier:

  Kamillaaa! Dette var ikke koselig å lese. Jeg vil møtes SNART, savner deg og vi trenger nok begge litt snakketisnakk:) Og enda mer snakk. Har hatt det utrolig hektisk den siste tiden, men snart begynner ting å falle mer på plass. Er du hjemme denne uken som kommer/helgen?

 8. Thea sier:

  Kjente nesten jeg ble litt lei meg av å lese dette, for jeg kan kjenne meg igjen. Men samtidig er det så fint at du skriver det her, og åpner deg litt. Vi har alle gode og mindre gode tider, og husk at for snille piker som deg ordner det seg alltid. Jeg tror jeg forstår litt hvordan du har det. Plutselig er det så mye fritid og tanker til refleksjon at man har for mye tid. Men når jeg tenker over det, jeg er jo vant til å sjonglere fulltidsstudie med deltidsjobb, trening og andre sosiale aktiviteter hver uke. Og sånn har jo din hverdag vært også! Og nå går det dager uten at det stilles et eneste krav til meg :p Høres nok latterlig ut, men når jeg suser rundt i sus og dus så blir det ikke mye produktivt altså. Jeg har tatt meg selv i å være dritglad når jeg lager mat(jeg liker eeegentlig ikke å lage mat), fordi det holder meg opptatt og fokusert på en ting over lengre tid. Så slipper jeg på en måte å føle på den udugeligheten. Jeg tror jeg kanskje er litt sliten, ikke fordi det har vært så stress i det siste, men fordi jeg det siste året har stilt mange krav til meg selv og latt det gå i ett. Og når man går på autopilot slipper man å tenke og reflektere. Skummelt men sant… Jaja, dette var mye skravling i bokstavform – vet ikke om du skjlnner helt hva jeg mener men men 🙂 Håper tankene klarner, det fortsatt mye igjen av sommeren <3

  • Kamilla K sier:

   Takk for tankedeling, Thea! Slikt setter jeg pris på 🙂 For min del begynner jeg å finne frem til en ganske kjekk feriebalanse nå, det føles veldig godt. Jeg har hatt helt lik opplevelse som deg, virker det somm: fra fulltidsstudie, jobb ved siden av, trening, skogsturer, sosiale aktiviteter, osv. osv. og så plutselig er det pause fra de to mest tidsoppslukende tingene. Da blir det VELDIG stille. Har troen på at vi begge finner tilbake 😉 Jeg føler jeg er på god vei. Takk for at du delte, igjen.

   <3

 9. Elise sier:

  Jeg vet akkurat hvordan du har det, tror jeg. På en måte er det litt «godt» å vite at til og med du sliter med slikt i blant. Du er jo litt superwoman, og da er det greit å vite at også du har tider som ikke er like gode.

  For min del er det beste verktøyet mot slikt rett og slett å prøve å tømme hodet litt i blant. Gå offline, la stillheten senke seg og ikke «ta tak» i tankene. Ved å gjøre dette i 10-15 minutter noen ganger daglig, synes jeg det er lettere å finne et sted å begynne. For min egen del er jeg nemlig helt avhengig av å sortere tankene etter hva som er viktig og mindre viktig, og hva som er sant og usant.

  Lykke til med tenkingen – gleder meg til du er tilbake for fullt!

  • Kamilla K sier:

   Det tror jeg absolutt alle mennesker har 😉 Jeg er veldig heldig, som har lite av slike dager og perioder, men de hører livet med, så jeg har dem jeg óg.
   Takk for deling og støtte! Føler jeg er på goooood vei tilbake, de siste dagene har ting virkelig gått oppover. Føles svært godt!

 10. Plingrii sier:

  Veit du, jeg kjenner meg veldig godt igjen. Men en annen ting vet jeg også; det går over. Du er vel sånn ca det mest reflekterte menneske jeg har (litt) kjennskap til (okei, pappa slår deg kanskje, haha). Dette tenker du deg gjennom, finner en løsning og ting ordner seg. Heier på deg jeg!

  Store klemmer!
  <3plingeling

  • Kamilla K sier:

   Åh, du er så god! Tusen takk for støtten 😀 Jeg er heldigvis på god vei tilbake nå, føler jeg. Hjelper med så god heiagjeng!

   Store klemmer til deg <3

 11. Anniken Hemstad sier:

  Kjære, flotte Kamilla! Jeg tror jeg vet godt hvordan du har det. Tror det er veldig normalt at det blir litt sånn når man har gått fra en ekstremt aktiv hverdag til fri. Da får man tid, tid til å tenke og fundere over ting man kanskje ikke brukte så mye tid til å tenke på tidligere.

  Har selv slitt med depresjoner i over tre år, og er inne i en mørk periode nå. Det er tungt, men det eneste man kan gjøre, er å godta at de følelsene er der, og gjøre så godt man kan, enten med å få de vekk, eller jobbe videre med å snu dem. Det er en fryktelig tung jobb, men jeg tror noe godt kan komme ut av det. Hvis ikke hadde jeg vel gitt opp for lengst?

  Du virker som en ekstremt positiv person (min rake motsetning, haha), og det tror jeg er veldig sunt. Da er det kanskje ekstra hardt å treffe på de tunge periodene, men som det blir sagt flere steder over her, det setter ting i perpektiv på en helt annen måte. Jeg hater at jeg har depresjoner, men samtidig har de blitt en stor del av meg, og jeg VET at jeg har blitt en sterk person på tross av depresjonene. For å være litt klisjé: «What doesn’t kill you makes you stronger».

  Jeg heier på deg, og du er heldig som har mange flotte mennesker i ryggen! Utnytt det, for det er gull verdt. Selv er jeg mye alene (da de nærmeste er spredd utover på grunn av studier), og det tar på. Har heldigvis en fantastisk samboer i ryggen som gjør at det ikke går helt under.

  Haha, dette var mitt lille tankeutbrudd til deg, ønsker deg en riktig god sommer! Så får du si fra om du ønsker en turpartner en gang, traver mye rundt i Oslomarka selv!

  Gode klemmer

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk for den gode og fyldige kommentaren, Anniken! Åh, jeg er så heldig som har denne plattformen, med så godt støtteapparat.

   På lørdag hadde jeg et lite gjennombrudd med tankene mine, og på søndag følte jeg meg rett og slett som meg selv igjen. Det føltes så fantastisk, fantastisk godt. Jeg ble så glad at jeg nesten ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg har jobbet mye med tankene de siste ukene, og skrevet ned svært mye. Det er så interessant å lese nå, det virker plutselig så fjernt igjen. Det er vel en menneskelig mekanisme for å beskytte seg mot vonde minner. Gull å ha skrevet det, så jeg har det til ettertid. Jeg føler jeg har vokst på denne opplevelsen, og jeg tror det er veldig sant at man blir sterkere av slike faser. Utrolig leit å lese at det pågår så lenge for deg, men jeg har virkelig troen på at det kommer en bedre tid. Bare det at du tar deg tid til å skrive en slik kommentar til meg, vitner om et godhjertet menneske, og jeg kan ikke annet enn å tenke at du fortjener alt godt. Jeg håper så inderlig at du kommer deg opp igjen, til en økt livskvalitet, og en bedre hverdag. Det unner jeg alle – å ha det godt med seg selv, og livet sitt. Den genuine følelsen av å være tilfreds, er så mektig og betryggende.

   High five til samboeren din – en slik støttespiller betyr MYE!
   Åh. Du altså. Igjen: TAKK! <3 Sender deg en diger cyberklem, Anniken!

   • Anniken sier:

    Ååh, nå sitter jeg her med liten klump i halsen og en god følelse. Nettopp vært på lang tur i marka, og koser med med vannmelon, moreller og bringebær. Så titter jeg inn her og får et slikt hyggelig svar. Setter stor pris på det, og prøver å bli flinkere på å ta det til meg. I kveld skal jeg legge meg og si til meg selv «I dag har jeg gjort noe godt for en annen». Er så hyggelig å bli kjent med deg gjennom bloggen din! Du er et «mentalt forbilde» for meg, om jeg kan kalle deg det, hvis jeg en gang har en femtedel av positiviteten og lisvgleden din ser jeg meg fornøyd 🙂

    Du er kul!

    • Kamilla K sier:

     HERLIGHET, så god du er! Jeg blir litt satt ut her. Du har all grunn til å si det til deg selv, for jeg hadde kommentaren din i tankene lenge etter at jeg leste den. Du virker så sterk, håper du ser det selv. Og jeg håper du er like snill mot deg selv, som det du er mot meg. De to kommentarene fra deg i dag har virkelig vært spesielle og gode. Jeg setter så stor pris på dem. Tusen, tusen takk, Anniken.

     Jeg har jobbet en hel del med mental trening og tankegang, selv om jeg på en måte ikke følte det var spesielt nødvendig før, kjenner jeg at det nå i en litt tung periode har vært utrolig lønnsomt. Så jeg håper du jobber med det samme, for jeg kan bare se for meg at du vil sitte på en gullgruve av mentale verktøy når dagene snart blir litt lysere for deg.

     DU er kul. Og utrolig snill! Takk!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.