28 mai 2014 -- 7:01

Inneholder annonselenker.

Om jeg kan fortelle litt om vektløfterskoene mine? Klart jeg kan! De grå kjøpte jeg sent i fjor en gang, og ble knallfornøyd. Kjøpte dem via X-life. Fargen er utgått nå, men disse er også stilige, synes jeg. De rosa skrek nærmest etter meg, så jeg måtte bare ha dem, bestilt fra statene. Samme modell på begge parene.

DSC_4814

DSC_4805

Skoene er i skinn, og har helt hard såle i hælen, som er poenget for den type sko. Mine er noe lettere enn en klassisk vektløftersko, og kan i tillegg fønes/varmes for å tilpasses individuelt (har ikke gjort dette selv). Av navnet «vektløftersko» sier det seg vel selv at skoene er ment til vektløfting, altså rykk og støt. Mange, som ikke driver med vektløfting, kaller det bøysko. Jeg bruker dem til alt annet enn markløft, der løfter jeg kun i sokkene. For bøyvarianter er de gull, på grunn av den opphøyde og harde hælen. Bruker du kun maskiner når du trener styrke, er det selvsagt ikke et spesielt stort poeng å bruke slike sko. Og trener du ikke styrke, er jeg imponert over at du har kommet deg så langt i innlegget, for dette må da være ganske uinteressant. 

DSC_4813

DSC_4804

Så ja, det er egentlig ikke så mye mer å si. Forskjellen fra vanlige joggesko er altså stabiliteten en får. Jeg kan ikke tenke meg at jeg noen gang kommer til å bruke noe annet enn vektløftersko på trening igjen. Eneste jeg ikke digger er at det står crossfit på dem. Svarte Nike Romaleos 2, med rosa lisser, er neste punkt på ønskelista.

vektloftersko

Frem til jeg kjøpte mitt første par pleide jeg å kjøre bøy i bare sokkene, med hælene på 1,25 kg-skiver. Funket greit, men for det første er det mye mer praktisk å den stabiliteten på føttene hele tiden, og for det andre blir det en smule vanskelig å kjøre vektløfting, med hopp og splitt, hvis føttene er låst til det ene stedet. Go figure.

God onsdag, dere! Nok en dag med sol i hovedstaden – dette er helt herlig!

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Therese sier:

  Skoa <3 Livet etter jeg kjøpte dem ble så stabilt (hihi)! Er som du sier, kan ikke tenke at jeg kommer til å trene i noe annet enn løfteskoene – de er rett og slett fantastiske! Takker deg litt for at jeg endelig tok steget og gikk til innkjøp, de har vært fast i baggen siden da 😀

  Og, håper du får en fin onsdag selv! Her er det duket for litt (mye) skolearbeid, en telefon til dyreklinikken (katta har fått mark, ææsj), og en siste veiledningstime før masteroppgaven leveres denne uka (!!!). Haha, blanda følelser, men hurra for en solfylt og vakker onsdag! 🙂

 2. Nicole sier:

  Rooooosa <3 Har kikket litt på de rosa før, og jeg tenker at skal jeg noen gang kjøpe vektløftersko så SKAL jeg ha de…

 3. Eva Isabel sier:

  Har lurt litt på slike sko. Tror du de har noe for seg ved egenvektstrening og? Føler jeg sklir mye på gulvet med vanlige sko. Takk for en alltid inspirerende blogg. God fridag i morgen☺

  • Kamilla K sier:

   Til kroppsvekttrening ville jeg brukt mine (rosa) fivefingers, uten tvil. De sklir ikke, og er i tillegg vesentlig lettere. Vektløftersko skal danne et stabilt underlag, så de veier mer enn jeg kan se for meg at er ønskelig til kroppsvektøvelser der en skal heise seg opp fra bakken på en eller annen måte 😉

 4. Vilde sier:

  Siden du skrev som du skrev……så må jeg bare spørre: Hva tenker du om Crossfit? Hehe 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hehe, skulle hovedsakelig ønske at det ikke sto der fordi jeg selv ikke driver med det 😉 Har aldri prøvd crossfit selv, men av det jeg har sett er jeg en smule skeptisk. Mye bra, mye ikke så bra. Men slik er det jo med alle typer treningsformer, tenker jeg da.

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.