10 april 2014 -- 7:44

Haha, jeg er i ferd med å utvikle en angst for disse overskriftene. Den ene blir mindre fengende enn den andre. Etter vi skrev kronikker i PR-klassen ble jeg vel i grunnen kritisk til alle overskrifter, så det er kanskje et poeng å bare senke kravene med en gang… Det kommer ikke til å skje. I hvert fall.

Etter dette innlegget (kommentarene deres gjorde meg SÅ glad!) var det en som påpekte at det var vel ikke så farlig om de som gir ut råd osv. har problemer med mat selv, så lenge rådene er gode?! Jeg ser poenget, men står likevel fortsatt ved mitt. Jeg tenker det blir for naivt å tro at de som mottar råd, ikke ser på personen bak informasjonen. Det er vel hovedsakelig derfra de tar inspirasjon, til å høre på vedkommende? Jeg har til gode å se en av disse personene gi gode råd, og i tillegg følge opp med å vise at de selv gjør det de mener andre skal gjøre. «Alle bør spise mer sunt fett» etterfulgt av femten magre måltider, da har troverdigheten i utsagnet forsvunnet for lenge siden. «Vi må få bort kroppspresset» etterfulgt av fleksebilder i bare bhen, da er dobbelmoralen helt latterlig. Det blir som sitatet «gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør». En miljøforkjemper med privatfly, har lite troverdighet. Hos de som vet hva en miljøforkjemper er – ikke alle ser slike logiske brister. (Leste dere DENNE i går?)

I tillegg er det rett og slett noe i meg som sier at det er dumt å hylle råd fra disse personene, fordi de dermed blir bekreftet som gode kilder, og jeg kan ikke se for meg at det gjør annet enn å forsinke veien til balanse, for dem selv. Hvis du har et angstrengt forhold til kropp og/eller mat, og en person kommer til deg for kostholdsråd, da er det vel bare menneskelig å tenke «vedkommende ser at jeg kan dette, jeg har troverdighet og kunnskap innenfor feltet» og da blir det jo førti ganger så vanskelig å komme seg ut av det hele. Når man da i tillegg gir råd om de mest nitriste dietter, og den som spurte, faktisk går ned i vekt (fordi vekt er ALT, og total helseprofil er bare VÅS), må man jo føle seg vellykket?!

Det er ikke alle som klarer å se sin egen begrensning, og det er derfor jeg gang på gang oppfordrer til å være kritisk. Tenk helhetlig, og se hva du lar deg påvirke av, og hva du velger å fokusere på. Og ikke minst: hva du velger å påvirke andre med. Ta ansvar!!!

I alle dager… Hva slags bilde skal jeg legge ved her? Droppe bilde? Nei, jeg tar en #throwbackthursday midt i et annet innlegg! Yolo! Nice, september 2013. Det er ikke i Nice engang, det er faktisk på Paloma Beach, på Cap Ferrat. Sånn siden alle reagerte, mener jeg…

nice2013

Har jeg nevnt at jeg perset i frontbøy i går? Hoho. Mer om det, på søndag. Ha en god torsdag, fininger!

Av Kamilla | 3 Kommentarer »
  1. Elise sier:

    Det viktigste er jo faktisk at vi tar ansvar for å «promotere» de gode rådene. Synes forøvrig ikke vedkommende som kommenterte at det ikke var så farlig så lenge rådene var gode, har mistet et viktig poeng. Ville noen tatt råd av en finansiell rådgiver som selv hadde flere hundre tusen i inkassogjeld? Ville noen hørt på norsklæreren som selv ikke behersket selv de enkleste rettskrivingsregler? Svaret er for de fleste av oss: NEI. Og da må det samme gjelde mat og trening – de som selv får det til er interessante rådgivere, men de viktigste er de som både får det til selv og som har kompetanse på området.

  2. Elin sier:

    Jeg er ikke så glad i å lytte til andres råd, liker heller å finne ut av ting selv. For jeg føler om noen mener noe om en sak og det er riktig for den personen, så er det ikke sikkert at det er riktig for meg. Spesielt når det gjelder dette med mat og trening. Mye av det jeg har bedret på dette område, har jeg funnet ut av selv. Jeg liker din blogg og dine råd da, men du er vel den eneste trening og mat relaterte bloggen jeg leser 🙂 Jeg føler rådene dine er veldig fine og fulle av inspirasjon. Men når det er sagt er jeg uenig i dette utsagnet, hvis jeg skal følge noens råd så ville jeg nok ha tvilt på dette rådet hvis det kom fra noen som ikke hadde greie på hva de snakker om eller ikke har erfart det samme selv. Eller ikke fulgte sitt eget råd og gjorde det motsatte av det han/hun rådet andre til å gjøre. Fint bilde av deg, forresten 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.