29 april 2014 -- 6:36

Jeg har skrevet et lignende innlegg før, men det får gå. For igjen skal jeg poengtere noe jeg mener er så utrolig lett å glemme i hverdagen, men som jeg også mener er så utrolig viktig å huske i hverdagen. Nemlig tålmodighet og kontinuitet, med det man ønsker å oppnå. Det er så lett å bli oppslukt av mål og alt man kunne gjort bedre, og dermed glemme å gi seg selv ros for hvor langt man har kommet. Jeg er slik selv.

Jeg tror det var lille julaften. Jeg prøvde på 100 kg i knebøy, men klarte ikke reise meg. Skikkelig nedtur, både metaforisk og bokstavelig talt. Det var det, liksom. Motet sank i noen timer, som om det var den ene sjansen i livet jeg hadde, til å prøve meg på den vekten. I ettertid er det lett å si «Hva tenke jeg på? Jeg visste jo at med tålmodighet og kontinuitet kom det til å gå.» I uke 3 prøvde jeg igjen, og det gikk! Så gøy! Hva hadde jeg gjort? Gitt det tid, og trent på det jeg ville bli god i; knebøy. Det er så logisk at det nesten er latterlig.

De siste månedene har jeg blitt mye bedre til dette, på grunn av bevisstheten rundt det. Tenke helhetlig, og vite at om noe ikke går første gang, så er oppskriften klar: trene på det jeg vil bli bedre i, og gi det tid. Det som for noen måneder siden ikke gikk i det hele tatt, går nå fint. Forrige uke bøyet jeg 105 kg flere ganger, uten spotter eller sikring. Gikk så bra atte. Og uken før det bøyet jeg jo 110 kg. Igjen har logikken slått til. Men det krever at man fortsetter. Ikke gir opp. Og det gjelder selvsagt ikke bare på trening.

Jeg husker dette fra da jeg begynte å legge om livsstilen. Hvetebollene fra Deli var blitt en del av uken, og det å kun kjøpe kaffe, uten bollene, fikk meg til å føle at jeg hadde en viljestyrke av dimensjoner. Dagen etter, eller bare noen timer etterpå, var selvsagt dette ute av tankene for lengst, og jeg gikk jo ikke rundt og angret på at jeg ikke hadde kjøpt bollene, selv om det i kjøpssituasjonen krevde fullt fokus. Bittesmå ting i det store bildet, men altoppslukende der og da. For en mestringsfølelse slikt gir, når man kan se tilbake på en hel rekke av slike valg.

Mye kan virke tungt (igjen: både metaforisk og bokstavelig) der og da, men med tid og arbeid kan man oppnå mye. Det gjelder bare å ikke bli oppslukt i de små humpene, men heller se det store bildet. Sorg, smerte, nedturer. De vil alle komme, på så mange områder i livet. Og det er for all del lov å være nedfor, ikke misforstå. Falsk lykke er ingen god idé. Men på sikt; vit at du selv, i stor grad, har mulighet til å få deg selv fremover, i den retningen du ønsker å gå. Det er mye ansvar, men det er også en herlig makt å ha.

boyergoy

Gjett hva som hjalp for å få bedre knebøystyrke- og teknikk: å jobbe med det.

Av Kamilla | 12 Kommentarer »
 1. Ingvild sier:

  Takk for gode ord på en muntlig-eksamensdag-morgen 🙂 Satt akkurat med følelsen av at det kommer til å gå et visst sted, men nå fikk jeg plutselig motet opp igjen! Bevisstgjøring, altså – dét er en fin ting det 🙂

  Håper du får en fin dag fylt med mange fine ting! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Tusen takk for så herlig kommentar! Håper eksamen gikk bra – så bra timing av innlegget klaffet 😀 Håper dagen ellers har vært bra også, at uken videre oppleves topp! 🙂

 2. Benedikte(you know who!) sier:

  LOVE IT!! Fantastiske ord fra en fantastisk jente :* <3

  • Kamilla K sier:

   Å, Benedikte, jeg digger deg! 😀 Håper jeg kan være en grei motvekt til visse andre påvirkningskilder (you know who 😛 )
   Sees i morgen og/eller torsdag 😉

 3. Victoria sier:

  Jeg føler at jeg skriver på mange av dine innlegg, men de gir meg som sagt (ved tidligere kommentar) så gjenklang:)!! Du skriver bare så utrolig godt, så det er lett å forstå deg og hvor du «kommer fra» og lære av det!! Også en liten fun fact til deg sånn på tirsdagskvelden, jeg tok BILDE av det du svarte meg på innlegget ditt om perfeksjon fordi jeg ble så glad for svaret, her snakker vi at jeg ble starstruck og viste det til kjæresten min «seee…se hva hun skreeeev»! (her er det naturlig for meg å skrive en liten kommentar om at jeg ikke er some kind of crazy person, men jeg føler den ødelegger hva jeg prøver å få fram). Du er bare helt rå, og jeg digger deg!

  • Kamilla K sier:

   Åååå, igjen får du meg til å smile (gliiiise) 😀 Ser alle kommentarene du har lagt igjen her, og du er defintivt en jeg digger ekstra mye å ha som leser! Tusen takk for det, Victoria 😀 Jeg synes absolutt ikke du høres gal ut, du høres bare utrolig god ut 🙂 Takk, takk, takk!
   Håper dagen din har vært fin 🙂

 4. Bettina sier:

  Hei Kamilla! Begynte å lese bloggen din for en stund siden, og vil bare si tusen takk for inspirerende, morsomme og relevante innlegg. Jeg er selv student, og hadde eksamen i dag. Det gikk sånn passe bra, og jeg ble liggende på sofaen etterpå og deppe litt. Så jeg gikk inn på bloggen din og nok et fantastisk innlegg lyste mot meg. Jeg ble faktisk så gira at jeg dro på løpetur i skogen, og det skjer ikke så ofte! Så jeg vil bare si tusen takk for at du deler ditt normale, hverdagslige, positive liv! Det bringer mye glede 🙂

  • Kamilla K sier:

   WOHO! Helt konge, Bettina! 😀 Tusen takk for en så herlig kommentar.
   At eksamen ikke gikk helt topp er leit å lese, samtidig som det virker som du har skjønt at gjort er gjort, og frem til du får resultatet, og virkelig kan vite hvordan det gikk, er det lite du får gjort. Så da er det bare å gjøre det beste ut av det 🙂
   Igjen: tusen takk! Slike kommenaterer kan bloggen leve lenge på!

 5. Marte sier:

  Så digg å lese at «kutte boller fra Deli», en gang har vært en del av din prosess.. Avogtil er det lett å tenke at du er et «supermenneske», som bare er rå på kosthold og trening. Men så har du jo hatt litt av en utvikling også! 🙂

  • Kamilla K sier:

   OM det har. Jeg vet jo alt dette selv, og er så veldig klar over det, men har selv inntrykk av at enkelte tror jeg alltid har vært som jeg er nå. Og det er langt, langt, langt i fra sannheten. Utviklingen har vært mer enn jeg noen gang forestilte meg at jeg skulle klare. Så tro meg, jeg har vært på tre-boller-fra-deli-flere-ganger-i-uken-stadiet i en nokså lang tid, tidligere.

 6. janne sier:

  Må bare si at dine gamle løpeinnlegg er sinnsykt inspirerende, og første 4 km på over 10km/t vart gjennomført i dag. Men hva skjedde med løpingen din?

  • Kamilla K sier:

   Løpingen har jeg nok mer eller mindre lagt på hylla, gitt. Fokuserer på å styrke kroppen min 😉
   Løping fører med seg litt for mye negativt på sikt, som jeg ikke er villig til å godta, rett og slett.
   GRATULERER med bra prestasjon! Knall at du setter deg mål, og tydeligvis når dem 😀

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.