2 april 2014 -- 6:05

Hvordan holder du deg motivert over tid, til å spise sunt og trene?

Det har tatt en del år å finne ut av, men nå som jeg er her, kan jeg fremstille det ganske enkelt. Eller forståelig da, enkelt er det ikke nødvendigvis.

Når føler du deg best? Når du er fornøyd med deg selv. Da tenker jeg ikke nødvendigvis på utseende, men når du er fornøyd med hvordan du totalt har det, med både kropp og sinn. Og når du er fornøyd med hvordan du er, som person. Hvis du ikke føler deg på ditt beste; hva kan du gjøre for å føle deg slik du ønsker? Gjør de tingene.

Igjen: det har tatt en del år å finne ut av hva «de tingene» er i min verden. Hvilke prioriteringer jeg ønsker å ha, og hvordan jeg selv kan gjøre så jeg føler meg bra, både på utsiden og innsiden. Èn ting er å ha det bra, men å genuint føle seg vel, det er i en helt egen kategori. Det gjør så mye for livskvaliteten hver eneste dag, men det er også veldig individuelt hva det innebærer.

Så for meg handler det ikke lenger om å være motivert i den forstand at jeg faktisk må minne meg selv på hvorfor jeg gjør de tingene jeg gjør, og ha konkrete mål å jobbe mot. Det har blitt vaner, fordi jeg får så enormt mye igjen for det, hele tiden. Jeg tenker at å føle seg best mulig, er noe av det mest verdifulle vi kan sitte med. Jeg tipper at det er en stor grunn til at de som hovedsakelig trener for utseende fort kan gå lei; det positive dominerer ikke.

Er det å spise sunt og trene «alt» for å føle seg vel? Nei, absolutt ikke. Men for min del er det en stor del av totalen. Hvordan jeg spiser og trener, påvirker hvordan helsen min er og hvor mye overskudd jeg har i hverdagen. Hvor mye overskudd jeg har i hverdagen påvirker ALT jeg gjør i løpet av en dag, det være seg jobbing med bacheloroppgave, rydde på kjøkkenet, gå tur i skogen, ta gode valg i livet mitt, handle mat, føre gode samtaler, eller være støtte for de rundt meg som måtte trenge det. Når jeg føler meg best mulig, kan jeg også hjelpe andre med å føle seg best mulig. For min del er det motivasjon, i bøtter og spann.

Så for å svare kort på spørsmålet: min motivasjon for å spise sunt og trene, er hvordan det får meg til å føle meg. Den følelsen er så god, og det er ekstra kult å kunne gi den til seg selv.

IMG_5729

Nå skal jeg levere en eksamensoppgave, før jeg skal møte en venninne og voffsen hennes for å gå tur, og så blir det trening senere i dag. Litt bachelorjobbing blir det inni der også. Bra dag!

Av Kamilla | 7 Kommentarer »
 1. Synne sier:

  Heisann!
  Eg lurte på om du hadde nokon smarte tips til enkle, sunne ting man kan kjøpe «på farten» når man blir svolten og ikkje er heime og kan lage mat? 🙂

  • Kamilla K sier:

   Frukt, nøtter, en pakke med skinke, hvis du liker/tåler meieriprodukter: cottage cheese, osteskiver/babybel, cherrytomater og kremost (som du spiser sammen), ferdiggrillet kylling, ferdig oppskåret spekeskinke, avokado (og få tak i en skje)… Hm… Kommer ikke på så mye i farta. Jeg er ganske god på å planlegge matpakker, men det jeg pleier å gjøre er å kjøpe salat, som jeg lager selv i butikken. Veldig mange butikker her har slik disk i hvert fall, og heldig for meg gjelder det både mine nærmeste butikker hjemme, og på skolen 😉

 2. Marte sier:

  Kamilla altså! Nok et bra, vel reflektert og godt formulert innlegg! Du kan virkelig dette med å skrive gode blogginnlegg du! 😀
  Motivasjonen er jo selve drivkraften for det vi mennesker gjør. Det være seg i jobbsammenheng, skolesammenheng, treningsammenheng, prioritering av tid og hvordan vi velger å leve livene våre. Hvilke valg vi tar – hele tiden, hver eneste dag. Nettopp derfor er det så viktig å finne SIN motivasjon. Hva er det som motiverer meg? Og hva er det jeg ønsker å oppnå med det jeg gjør? Når en har funnet sin motivasjon, så blir plutselig alt litt enklere. En blir mer bevisst over de valgene en stadig står overfor, og etterhvert vil en også innarbeide en viss «rutine». Motivasjon må en gå i seg selv for å finne!
  Håper du har hatt og fortsatt får en strålende onsdag, Kamilla! 😀

  • Kamilla K sier:

   Tusen, tusen takk, Marte. Blir glad bare jeg ser at det er kommentar fra deg, for du skriver så mye bra! 🙂

   «Når en har funnet sin motivasjon, så blir plutselig alt litt enklere.» Jeg ante ikke hvor sant dette var, før jeg virkelig begynte å føle på det selv. Helt sprøtt at noe så grunnleggende skal være så komplisert, før det blir så enkelt. Rar setning, men ja.

 3. Kristine sier:

  Jeg er så enig!
  Et godt kosthold og aktivitet fører til at kroppen er på sitt beste på alle plan. Herlig innlegg Kamilla.

  Håper dagen var bra og at det ver en befrielse å levere oppgaven 🙂

 4. Jeg gleder meg så ufattelig masse til å begynne å trene som i gamle dager, før graviditeten. Det blir fantastisk! Jeg elsker å være gravid, det har jo vært veldig fint, koselig og spennende selvfølgelig, men jeg savner å kunne presse meg selv til musklene rister og kjenne at jeg tar skikkelig i på trening. Weee blir glad av å tenke på det. Og motivasjonen for å være en sprek, fresh og glad mamma gjør det enda bedre 😀
  Jeg tror faktisk at nettopp trening og livsstilen før graviditeten ga meg et supert utgangspunkt for et fint svangerskap 🙂 Nå er det bare den fødselen jeg skal gjennom, men jeg ser på det som nok en utfordring og målet er jo verdens beste <3

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.