30 mars 2014 -- 9:42

Jeg holdte på å skrive at matforgiftningen på tirsdag satte sine spor, men det er kanskje ikke spesielt synlig her. Men den gjorde det, kjenner fortsatt at systemet har vært utsatt for en uvanlig påkjenning. Kommer seg for hver dag, heldigvis. Treningsuken har gått over all forventing, så det er et godt plaster på såret.

Mandag: Sååå bra økt! Knebøy med et par reps på 100 kg, fem reps på 90 kg, og i det hele tatt mange fine sett. Vel, ikke de første da, opp til 60 kg så det ut som jeg ikke ante hva jeg drev med. En smule overdrevent, men dere skjønner. Fredrik: «Du kan få lov til å ha litt kontroll på kroppen…» Markløft opp til 125 kg, og repspers på 110 kg. Gøy! Diverse småting etterpå, og som toppen på kransekaka ble det gående utfall. Tjohei!

0

Magnaaaaaat<3

Tirsdag: Nok en super endorfinproduserende økt. Herlighet, kjørte benkpress i 38 minutter! Haha, rekord?! Hadde det veldig gøy da. Chins, lette frontbøy, lett rykkmark pluss litt kjernemuskulaturkos. Også gikk jeg like gjerne de 7 km hjem fra trening, det var deilig vær og jeg hadde god tid.

1

Batmaaaaan – totalt uvitende om hva neste måltid skulle medføre.

Onsdag: Hadde planlagt DEN økten i hodet, og gledet meg sååå mye. Ble i tillegg fulgt til Magnat, av en så fin gjeng. Knebøy 5×4 på 80 kg, et stykke under planen, men jeg var fornøyd, forholdene tatt i betraktning. Så kastet jeg stanga i gulvet, og løftet den én gang. Satte den ned, ryddet og gikk. Tenkte det var greit å gi seg mens leken var god. Markløft 60 kg x 1! Haha, omvendt repspers?!

Torsdag: Digg økt! Benkpress og chins sto som hovedøvelser på menyen, og styrken der kommer seg. Sakte, men likevel. Liker det. Litt lett bøy og mark til slutt. Hehe, «lett mark» også var det tyngre vekter enn dagen før, da «tung mark» var planen.

2

Tittei.

Fredag: 135 kg markløft! Pers! Jiiiho! Utrolig god økt. Skulle ha 110 kg, 120 kg og 130 kg. Løftet det, og det gikk så fint, så da fikk jeg løfte mer! Gøygøygøy! Hadde visst også de beste knebøysettene jeg har hatt på lenge, teknikken var for en gangs skyld god fra starten. Kanskje fordi jeg konsentrerte meg som aldri før. Syv-reppere på 20 kg, 40 kg, 60 kg, 70 kg og 80 kg, og så fire reps på 90 kg og en dobbel på 95 kg. Tre småøvelser som avslutning. Åååå, markløftpers! Så gøy!

3

1) Blåbær skal bidra til å stabilisere magen, har jeg lært. Så da spiste jeg blåbær, for å prøve å holde maten nede. Pusset tennene, dro på trening, og bare… Oisann. 2) WOOOOOHO!

Lørdag: Lette vekter, mange sett, av både rykk og støt. Gøy når «lette vekter» der kan være noe jeg strevde skikkelig med, og ble SÅ frustrert over å ikke klare, for kort tid siden. Noen rykkbøysett ble det også, det føltes ut som jeg ikke hadde gjort den øvelsen på år og dag. Alltid litt festlig å se folk prøve seg på det for første gang, for det ser så lett ut når de som kan det, gjør det. Komplisert sak, og øvelse gjør jo mester.

Søndag: Ingenting. Hjernetrim.

Av Kamilla | 2 Kommentarer »
 1. Nora sier:

  Hei Kamilla!

  Jeg er nettopp kommet igang med skikkelig styrketrening med frivekter – noe som vil si at jeg for tiden er inne i prøve/feile/kløne/få til-fasen. Derfor tenkte jeg å spørre hel-proffe deg om et lite tips. Dette høres sikkert helt tåpelig ut, men jeg sliter altså med å finne ut av det selv. Når jeg skal ta markløft så synes jeg det er så utrolig kronglete å få de første vektskivene på stangen. Det jeg gjør nå er at jeg hekter stangen lavt i power racken, setter på en skive på hver side for så og løfte denne ned på gulvet og kjøre øvelsen. Noe som vil si at ja jeg er den dusten som tar markløft i power racken. Men eneste grunnen til dette er altså at jeg ikke får til å manøvrere stang og vektskiver på gulvet om du skjønner hva jeg mener. Hvordan gjør du dette? Finnes det er lur teknikk? Haha kan noen si newbie lizzm?

  • Kamilla K sier:

   Hei Nora! 🙂
   Så bra at du har kommet i gang med styrketreningen, det kan jeg tenke meg kommer til å gi deg mye, på sikt!
   Jeg ser ingenting galt ved å gjøre som du gjør nå?! Du tar jo ikke markløft i racket, du bare løfter stanga av, med vekter på? Det er det mange som gjør! Selv pleier jeg å ta markløft etter knebøy, så da lar jeg en vektskive være igjen på hver side av stanga, og så tar jeg utgangsposisjonen til en frontbøy, men slipper heller stanga i gulvet når jeg har gått ut fra stativet. Slikt er det ikke så mange steder man kan gjøre da. Men begynner jeg med markløft, av en eller annen grunn, bøyer jeg meg ned, løfter jeg stanga opp med den ene hånden, og holder vektskiven i den andre, og trer den på, hvis du skjønner?! Ikke noe hokus pokus. Kanskje litt klønete de første gangene, men det kommer seg. Prøv noen ganger 😉 Håper du får det til! Og igjen: du tar jo tydeligvis ordentlige markløft 🙂 Så da ville jeg ikke bekymret meg så mye for det der.
   Goooood trening!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.