4 mars 2014 -- 6:15

Som dere vet er jeg begeistret for hverdagene. Og helgene. Begeistret for livet, med alle dagene det byr på. Hver dag er ikke nødvendigvis like bra, men jeg liker å tenke at det er noe bra med hver dag. Heldigvis har jeg klart å forme en livsstil jeg trives svært godt med. En livsstil med svært mange positive faktorer. Jeg har ikke fasitsvaret for dere, men noen tips til en positiv hverdag, kan vel ikke skade.

1. Beregn godt med tid. Å stresse, på grunn av manglende tid, er noe jeg unngår til nesten enhver pris. God tid om morgenen, god tid til skolen, god tid til avtaler, god tid på trening, god tid til måltider, god tid til å slappe av, god tid til samtaler, god tid om kvelden. For meg skaper det et roligere sinn, og dermed et mer positivt sinn.

2. Smil og le. Aldri, aldri, aldri skjul godt humør. Om du så ler for deg selv på t-banen. Ikke nøl med å la smil og latter være synlig. Mener ikke at det skal være påtvunget, men hvis du først er i godt humør – la deg selv være det. Prøv å sette ordentlig pris på det.

3. Vær hyggelig mot andre. Å være den som får en annen til å smile, gir glede. Det i seg selv er jo topp! Men i tillegg opplever i hvert fall jeg at ved å være god mot andre, er andre gode mot meg. En positiv sirkel, som helt klart spiller inn på opplevelsen av glede i hverdagen.

4. Planlegg. Når jeg vet hva jeg skal, hva dagene kommer til å inneholde, og hvilke plikter jeg bør oppfylle, synes jeg det er mye lettere å faktisk være tilstede mentalt. Da tenker jeg på hva jeg gjør der og da, for jeg vet hva jeg skal videre, og kan slå meg til ro med det. Mener ikke at man alltid skal gjøre noe stort og viktig, en plan kan jo faktisk være å ikke gjøre noe. Da vet man det.

5. Prioriter søvn. Lurer på hvor mange ganger jeg har hørt folk si at de føler seg så uthvilt, mens de tar et behagelig sukk. Hva med å gjøre den følelsen til en daglig faktor? Les gjerne dette innlegget, om søvn.

6. Tenk over hva du har, ikke hva du ikke har. Og ikke bare tenk på det, men prøv å kjenne den følelsen. Følelsen av å være oppriktig takknemlig. Jeg er takknemlig for så utrolig mye, og jeg tenker over det hver eneste dag. Det gjør meg i godt humør, hver gang. Jeg har en flott familie, jeg har de beste vennene, jeg har en kropp som lar meg trene slik jeg elsker å trene, jeg har nærmest uendelig med muligheter til å forme fremtiden min, jeg har knallgod mat på bordet, jeg har tidenes beste seng, jeg har nærmest drømmende boforhold, jeg føler jeg blir satt pris på, jeg føler meg trygg.

7. Still krav til påvirkningskildene dine. Omgi deg med mennesker du liker og som vil deg godt. Les blogger du blir glad av. Ikke la andre dra ned humøret ditt, eller få deg til å tvile på deg selv. Med det sagt; jeg synes det er viktig å lese nyheter. Holde seg oppdatert, og ikke minst få en bredere forståelse av den verden vi lever i, både innenriks og utenriks. Det er ikke ofte det er munter lesing, men det kan i det minste bidra til punktet over: at en setter pris på hvor godt en har det.

7. Behandle deg selv bra. Dette punktet er viktig og omfattende, men for å ta hovedpoengene: jeg får en bedre dag når jeg føler meg bra. Jeg føler meg bra når jeg behandler meg selv bra. Å behandle meg selv bra, betyr for meg å akseptere meg selv, spise sunt, ha et visst aktivitetsnivå, omgås med gode mennesker, og i tillegg følge alle punktene over. «Enkelt og greit» eller hva? For de fleste kan det faktisk bli det, heldigvis. Ved å starte med sitt utgangspunkt, og ta ett steg av gangen, i tråd med sin versjon av et optimalt sted å være. Det er ikke gjort på et blunk, og det krever både viljestyrke og mental bevissthet, men kjære vene, for en premie.

Av Kamilla | 17 Kommentarer »
 1. Gunnhild sier:

  ✨ for et herlig innlegg å våkne til✨ Blir oppriktig glad av bloggen din!
  Takk for nok et velskrevet innlegg!
  Tror jeg skal skrive ned disse punktene og ha de i boka mi❤️ En nydelig dag til deg solstrålen ☀️

 2. L sier:

  Klikker meg inn her hver morgen for litt positivt påfyll, og du skuffer aldri. Du er god som gull, Kamilla!

 3. Tonekb sier:

  Amen, Kamilla!

  Slutter meg til hvert ett punkt, og er så enig, så enig! Det fremstår som småting, men utrolig nok er det veldig mange som finner de overnevnte punktene veldig vanskelig å gjennomføre i hverdagen. Jeg har stor tro på at om en jobber aktivt med det, og gjør en innsats for å finne positiviteten HVER dag, vil en få så himla mye igjen for det! Med en god natts søvn kommer som regel det gode humøret og godfølelsen ved seg selv. Behandler en seg selv bra, føler en seg bra og vil dermed ha mer overskudd til å trene. Planlegger en godt, får en mye bedre tid. Også videre, også videre… Alt henger sammen, og til slutt blir det en herlig smørje med en masse positive ringvirkninger! Igjen; amen! Jeg skulle ha printet ut listen og hengt den over senga mi, for å minne meg selv på det hver bidige dag!

 4. Ninel sier:

  Good points! For me the news part must be an exception, I stopped reading the news a long time ago, because I realized that it upset me. The news are often very negative and I don´t want to feel disappointed in the world and people daily.
  I do watch the news every evening from a more neutral channel.
  It is really important to choose the right source for information! I am sure you already know this 🙂

 5. I sier:

  Herlig innlegg! Er enig i alt du skriver- også vil jeg skrive under på at første punkt som kjempeviktig! Jeg tror mange ikke tenker over det ( kanskje de ikke lar seg stresse av liten tid like mye som meg), men planlegging så man får god tid er utrolig viktig for en mer behagelig hverdag! Og hvor digg er ikke følesen å ha plutselig ha litt ekstra tid til noe man har lyst til?

  Igjen- kjempebra innlegg. Ha en flott dag!

  • Kamilla K sier:

   Er så enig med deg! I tillegg går det jo sammen med det å være god mot andre – å ha respekt for deres tid. Jeg er kronisk tidlig ute, og er SÅ glad for det!

   Takk! 🙂 God onsdag til deg 🙂

 6. Karoline sier:

  Jeg lo allerede på punkt 2. Lurer på hvor mange ganger jeg har fått latterkrampe på t-banen pga meldinger fra deg.
  Fantastisk innlegg forresten, med gode poeng!

 7. Jorid sier:

  Bloggen din bidrar til å gjøre mitt liv positivt! Jeg er så takknemlig for en blogg som setter fokus på de viktige og verdifulle tingene i livet; god fysisk- og psykisk helse. Det er gull! DU er gull!

 8. Hurra for fantastiske tips!

 9. Elisa sier:

  Nok et fantastisk innlegg fra favorittbloggeren min! Du er helt herlig, Kamilla!!!!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.