18 mars 2014 -- 13:42

Får vel blogge litt, vel?! Jeg har hatt tidenes mest produktive dag! Startet dagen med å følge Ingrid til skolen; en genial løsning når ikke timeplanene klaffer slik at vi får gått i skogen. Litt over en time, i deilig morgenluft. Det er jo så lyst nå, så selv da jeg gikk ut døren 06:50, var solen på vei opp, og mørket hadde for lengst forsvunnet. Liker’e!

Skulle en tur innom campus, for å hente termokoppen jeg glemte der i går, men bare litt nedenfor skolen til Ingrid, møtte jeg en av de som jobber på Magnat, så da fulgte jeg like gjerne henne til jobben også. Kanskje jeg skal starte en betalt tjeneste?! Det ble i hvert fall ca. førti minutter til med tur, og da følte jeg det var på sin plass å ta en kaffepause på Magnat. SÅ kom jeg meg omsider tilbake til sentrum for å hente koppen min og noen papirer, og etter det har jeg vært på Posten, laget andeleverpate, mandelsmør, vasket klær, skrevet på en skoleoppgave, og nå sitter jeg her da… Har litt lyst på en kopp kaffe, så det skal jeg slå til med, så fort dette innlegget er publisert. Da hadde det kanskje vært en idé å komme til poenget…

Dere vet når tegneseriefigurene får gode idéer, og det popper opp en lyspære over hodet deres?! Vel, det er nesten det som nettopp skjedde her, og slik jeg også kom på at jeg ikke hadde blogget i dag. Jeg liker sitatet «do more of what makes you happy» for jeg vil oppfordre til at folk gjør mer av det som definerer lykke for dem. MEN så innså jeg nettopp at det trolig er ganske mange som rett og slett ikke vet hva det er som gjør dem genuint lykkelige.

Det å virkelig føle seg lykkelig, det er noe eget. En lykke ingen kan se, og som man ikke trenger at noen ser. Det holder å føle det. Det føles så utrolig, utrolig godt. «Smiler du når ingen er tilstede, er du lykkelig» synger de to inspirerende karene. Jeg vet ikke om dere har følt på dette selv, men jeg kan både smile og grine av lykke når jeg er alene. Og det tror jeg er ganske verdifullt. Å kunne sette pris på det livet en har, og virkelig kjenne en så god følelse i kroppen.

lykkemomenter

Jeg har selvutnevnt mastergrad i å finne lykkemomenter i hverdagen. Jeg er så glad jeg har det slik, for det gjør at jeg ser noe godt i hver eneste dag, selv om ikke nødvendigvis hver time er like topp. Etter noen år med litt ekstra bevisst tankestyring, ser jeg verdien i å kjenne sin egen lykkedefinisjon, nettopp fordi det gjør så mye med hvordan jeg føler meg, og dermed hvordan jeg har det. Har jeg det bra, presterer jeg bedre på alle arenaer i livet. Og presterer jeg bra, oppnår jeg mestringsfølelse, som igjen gjør at jeg føler meg bra. For en fantastisk sirkel – jeg er så fornøyd med å fått i gang min versjon av den. Derfor er jeg nysgjerrig: hva er lykke for dere? Noen vet kanskje ikke – det er helt lov. Kanskje andres svar kan inspirere.

babylykke

Også blir (ble) jeg tydeligvis glad av lekebiler og hanekam da, men hvem blir ikke det?

Av Kamilla | 19 Kommentarer »
 1. Thea sier:

  Jeg blir lykkelig med venner, og det gikk opp for meg nå at det er nettopp det som gjør meg såå glad! Det har vært noen år hvor familien var det jeg brukte mest tid på, men jeg kjenner at venner blir mer viktige. I dag droppet jeg en forelesning for å være i bursdagslunsj, og jeg vet med meg selv at det var et godt valg. Det var riktig for meg. I utgangspunktet er jeg hun som alltid er i forelesning, og sitter på første rad, men i dag ble prioriteringen noe som betyr mer enn skole. Jeg tror jeg vet hva som gjør meg glad, og starten av 2014 har vært bra fordi jeg har prioritert venner mer enn før. Det er verdt det å bruke tid på de man er glad i, uansett hva eller hvem det skulle være.Venner, trening, familie og skole er på prioriteringslista, og sånn skal det fortsette. Rekkefølgen er selvfølgelig ikke alltid sånn, men det er det er menneskene i livet som uansett betyr mest!
  Solen skinner og humøret er på topp, og nå venter en gåtur til jobb! Nyt dagen videre, Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   Å komme til en slik slutning virker sterkt, så jeg er glad på dine vegne, for at du har klart å ta et slikt standpunkt for deg selv 🙂 Gode mennesker rundt seg, det er så verdifullt og givende. Å finne ut av hvem som faktisk er gode, er ikke bare-bare, men når man finner dem, da skjønner man hvor fantastisk det er!

 2. Silje sier:

  Dette med lykke er noe jeg har tenkt mye på det siste året. For meg har lykke så lenge jeg kan huske korrelert med prestasjon – noe som har gjort at jeg bestandig har stilt skyhøye krav til meg selv på alle arenaer som, logisk nok (det var ikke det da) gjorde at jeg aldri tillot meg å være fornøyd. Enten det var en B jeg klandret meg selv for, familie jeg så for sjelden eller venner jeg ikke følte jeg stilte opp for i tilstrekkelig grad så var det bestandig et eller annet som kunne bli bedre, ergo, jeg hadde ikke «fortjent» å være lykkelig. Det jeg imidlertid oppdaget, var at jeg var den eneste som stilte disse kravene til meg selv – ingen andre rundt meg gjorde det. Misforstå meg rett, jeg har vokst opp på en arena (haha) som oppfordrer og applauderer ambisjoner og det å jobbe hardt, men jeg har aldri på noen måte blitt fortalt at jeg ikke er god nok. Tvert imot. SÅ! Til poenget. Jeg innså på et eller annet tidspunkt at disse ytre faktorene ikke var de største determinantene, men heller min egen tankegang og mine egne krav. Jeg har, i likhet med deg, blitt mye flinkere til å sette pris på og glede meg over ting i hverdagen, og også å tillate meg å være fornøyd med og stolt over de tingene jeg gjør. Om det er å bake en latterlig god foccacia, løpe 15 km for første gang, komme inn på drømmestudiet, drikke en god kopp kaffe i godt selskap selv om dette er ting utallige mennesker har gjort før meg spiller ikke så stor rolle, for meg er det grunn til å smile likevel.

  Herregud, dette ble kanskje vel personlig, langt og kanskje også uinteressant for andre enn meg selv, men du inspirerer meg sånn, og setter igang tankeprosesser 🙂

  Håper du har en nydelig dag!

  • Kamilla K sier:

   Å, jeg blir så glad når folk selv setter ord på det om at vi faktisk setter de fleste slike krav SELV. Og så bare får vi det for oss at alle andre forventer det samme, noe som gjerne er langt fra realiteten. Dette var fin lesing, Silje 🙂 Du er en smarting! Likte spesielt det med at om utallige mennesker har gjort det før, har ingenting å si, for så lenge det gir DEG grunn til å smile, holder det. Så enig, så enig! 🙂
   Jeg synes absolutt ikke det ble uinteressant – tvert i mot. Jeg setter stor pris på at andre deler av seg selv i kommentarfeltet, da føler jeg vi får en så fin dialog 🙂 Og ekstra stas er det jo når jeg ser at jeg har truffet på noe som flere ønsker å utdype, da er det vel tegn på at temaet er av viktighet og interesse?! 😉

 3. Marte sier:

  Nok et herlig gjennomført blogginnlegg, Kamilla! Du har en egen evne til å skrive veldig dypt,og ta for deg veldig viktige temaer, samtidig som innleggene ikke blir «gravalvorlige». Du får på et vis satt ting litt på spissen og ikke minst så setter du igang tankekverna mi!
  Lykke for meg er så mangt, men felles for alle faktorerne/det som er lykke for meg, er at det gjør meg lykkelig (logisk nok). En følelse av glede og nesten litt sommerfuggelaktig følelse i magen. At jeg føler jeg bare må smile eller le. Jeg kan føle lykke i mange ulike situasjoner og det trenger ikke bestandig å være noe spesiellt som utløser den følelsen. Men det som ofte gir meg lykke er; følelsen av mestring (både i idretten min, på skolen og ellers), en god treningsøkt hvor jeg har «godfølelsen», fjellturer, skogsturer, gode samtaler, skiturer, turer med venner, våkne etter en god natts søvn, å glede seg til å ta fatt på dagen, konkurranser, treningssamlinger, å være sammen med mennesker jeg trives med, et smil, reiser, runnershigh, solnedgang på telttur i fjellet, føle meg verdifull, gjøre andre glad, turer med hunden, en skikkelig god klem, følelsen av effektivitet, sol, latterkrampe, nattameldinger, og mye mye mer. Lykke for meg kan altså være så mangt, men jeg er lykkelig når jeg har det bra og gjør ting/opplever noe som gjør meg glad. Jeg har vært igjennom mye opp igjennom livet og de siste ti årene har vært en evig lang motbakke. Kanskje er det derfor jeg har blitt så mye flinkere til å sette pris på ting? Fordi jeg vet hvordan det er å være skikkelig ulykkelig og virkelig måtte jobbe for ting? Å jobbe for å ha det bra, akseptere seg selv og få hjulene til å gå rundt? Ikke vet jeg, men jeg er ganske så overbevist om at lykke ikke er noe som kan kjøpes. Lykke er noe man har inne i seg, og som man selv må finne. En må lage sin egen lykke. Å «være sin egen lykkessmed» – er det ikke det man sier?Det som er lykke for meg, er ikke nødvendigvis det samme for deg. Dette er en prosess, som nok tar lengre tid for noen enn for andre – og som vil kreve mye arbeid. Men jeg er ikke i tvil om at å finne sin egen versjon/definisjon av lykke, det er noe av det beste og viktigste en kan gjøre for seg selv. Et annet viktig moment for å oppnå lykke/kjenne på lykkefølelsen, tror jeg er det at man ikke går rundt og er lykkelig konstant. Livet går i berg og daler, og det er en del av det å leve. Jo bedre vi er til å leve med oss selv, å leve livet med alt det bringer med seg, å lære seg selv og kjenne, å finne sin egen lykke, sine verdier – jo mer innholdsrik, verdifullt, meningsfullt og lykkelig tror jeg livet blir.
  Vi i Norge er priviligerte. Vi kan i veldig, veldig, veldig stor grad velge hvordan livet vårt skal se ut og hva vi skal fylle det med. Det synes jeg alle burde bli mye flinkere til å gjøre. Vi har alltid et valg, og innerst inne vet de fleste hva de ønsker og hva som gir livet deres mening. Magefølelsen er til for å følges har jeg begynt å erfart opp igjennom mine knappe 20 år. Jeg skal farge livet mitt med det som gjør meg lykkelig og jeg skal fylle livet mitt med lykke. JEG er MEG, jeg vet hva jeg ønsker, og hva som gjør meg lykkelig.
  Jeg har kastet bort over halve livet på å være langt nede i kjelleren. Det har formet meg som person, gjort meg mer voksen, og det har gitt meg smertefulle, men meget verdifulle erfaringer. Noe av det viktigste jeg har lært er nok det at livet er til for å leves. Det er nok av dritt i verden fra før, om en ikke skal lage enda litt mer, og grave seg ned i møkka. Vet ikke helt hvor jeg vil hen med denne kommentaren, men kjenner at dette med lykke virkelig engasjerer meg! Du setter igang tankekverna som jeg sa! :p
  Oppsummeringen får vil bli noe klisjeaktig slikt som; «Whatever you decide to do, make sure it makes you happy..»
  Håper du har en fin tirsdag, og at du får en god uke videre, Kamilla! 😀

  • Kamilla K sier:

   TUSEN, TUSEN takk for at du delte det der, Marte! Du er så klok og godhjertet, det viser du gang på gang 🙂 Smilte bare jeg så kommentar fra deg, og da lengden viste seg, skjønte jeg at nå kom det godsaker. Takk! Jeg er fullstendig enig med deg (ikke overraskende 😛 ) Dette gjorde meg glad 🙂
   Håper dagen din har vært fin, det har min! 🙂 God uke videre!

 4. Marianne sier:

  Hei! Kanskje litt utenfor tema, men jeg lurer rett og slett på hvilke sko du bruker når du går så mye rundt i byen? Fulldempa joggesko eller veldig-dårlig-for-beina-men-fine-sko?

  • Kamilla K sier:

   Heihei! Gåingen i dag, mener du? Jeg gikk i sko fra Nike 😉 Å gå i det tempoet, i så lang tid, i noe annet enn joggesko, kan jeg ikke helt se for meg at noen velger 😛

 5. Maja sier:

  Det er jo som du sier – lykke er så utrolig mangt, så utrolig individuelt og ofte ganske situasjonsavhengig. Hvis man tenker på konseptet «å være lykkelig», derimot, så tenker jeg at det dreier mye om å finne glede i de små, enkle tingene i hverdagen. At man klarer å fokusere på (og i det hele tatt se!) de små lysglimtene som dukker opp oftere enn man skulle tro i løpet av hverdagen, snarere enn å drukne i det som er vanskelig. Jeg tenker også det går mye ut på å oppleve mestring i både stort og smått, og på ulike arenaer.

  For meg personlig består lykken av så absurd mange komponenter at det er umulig å liste opp alle sammen, men det er alt fra små ting som å smile til en fremmed ute på løpetur og få et genuint smil tilbake, å komme hjem til at kjæresten har laget favorittmiddagen min og redd opp sengen, å kjenne at solen faktisk varmer(!) på vei til jobb om morgenen eller få et sjenert lite smil og blikk fra et av barna jeg jobber med, til større ting som å vite at jeg faktisk har mulighet til å reise ut og oppleve verden, har mulighet til å skape en endring til det bedre i andre menneskers liv og faktisk kan tilby dem riktig hjelp, og det å kjenne sommerfuglene i magen når kjæresten kommer hjem etter en helg borte selv etter 5.5 år sammen. 🙂 Store ting, små ting, enkle ting, kompliserte ting…alle som en bidrar de til min personlige lykkefølelse, og fy søren så heldig jeg er som kan ha det på denne måten!

  • Kamilla K sier:

   Liker, liker, liker! Det er så herlig å lese om andres hverdagsgleder, får skikkelig godfølelse 😀 Tenk så mye mer av dette du kommer til å oppleve i dagene, ukene og årene fremover. Ah, livet <3

 6. Elin sier:

  Lykke er for meg: å være sammen med de menneskene jeg er mest glad i, som venner og familie. Latter og glede sammen med disse flotte menneskene. Jeg ler mye og det gjør meg lykkelig. Den følelsen man får etter trening, jeg elsker den følelsen. Drikke te. Høre på fin musikk. Lese bøker. Skrive. Det å vite at man er født i ett land hvor man kan være seg selv og for lov til å bestemme over sitt eget liv. Det er jo så mange kvinner som ikke har det bra i andre land, vi som lever i Norge er virkelig heldige. Lykke er for meg å vite at jeg har det bra og har ett friskt og godt liv 🙂 Fint innlegg du har skrevet forresten:) Ha en fortsatt fin dag, Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   Latter er virkelig fantastisk. Rett og slett!
   Herlig kommentar, Elin. Er så flott å lese om hva andre setter pris på i livene sine, og som gjør dem glade og lykkelige!
   Takk for gode ord!

 7. Åsne sier:

  For ett fint innlegg!
  Lykke for meg må være å ha mulighet til å gå en tur når jeg kjenner for litt frisk luft. Kjenne på savnet etter nær familie, samt kjenne på gleden en får når en vet at det blir så bra ved neste møte. Jeg virkelig elsker å kunne rigge med til i køysengen med en appelsin, evt. litt sjokolade! Hurra for lykke!

 8. Malin sier:

  Spør om noe litt enklere da 😉

  Jeg er jo generellt lykkelig, og det er ikke pga spesifikke ting, men hvordan jeg har kommet meg hit. Enkelt og greit. Livet er jo som en berg-og dalbane, og man må ned for å komme seg på topp igjen. Jeg har troen på 2014! Happy Go Lykke!

 9. Åslaug sier:

  ååh, må bare si at dette innlegget inspirerte meg så mye at jeg valgte å skrive om temaet på en norskstil i dag! Overskriften var «Hvordan blir vi mest mulig lykkelige?». Oioioi, vanskelig og stort tema dette, men veldig interessant og spennende 😀 var jo så gøy, jeg glemte helt at jeg satt og skrev en stil på skolen i norsk, liksom! Bloggen din er så givende, og dette var et kjempefint innlegg (som vanlig)!

  • Kamilla K sier:

   Du er så goooood! 😀 Satt og gliste på t-banen, da jeg leste den kommentaren. Det er et så flott, men likevel så utrolig komplisert tema. Og så invididuelt! Interessant å la tankene fare om noe så viktig, da blir man kanskje litt mer bevisst og oppmerksom 🙂 Tusen takk for gode ord, søta!

 10. Nora :D sier:

  Det som gir meg aller mest glede er å ha gode venner og mennesker rundt meg. Har funnet ut at det er det som betyr aller mest for meg. Oppbyggende, positive mennesker, som jeg kan le masse med er det så fantastisk å være rundt! Tror ikke jeg kan være lykkelig uten å ha gode mennesker rundt meg. Men ellers av ting som gjør meg glad er det å drikke te, gå tur, lese bøker, stå på ski, danse og synge 🙂

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.