25 januar 2014 -- 8:43

Jeg synes denne oppskriften, med jordbær, er bedre enn den med bringebær. Anbefaler denne fremgangsmåten, uavhengig av om man bruker bringebær, jordbær, blåbær, mango, banan, eller hva enn dere skulle finne på.

1

 • En pakke jordbær (400 g)
 • 6 ss gelatin (jeg bruker dette biffgelatinet)
 • Saft fra en sitron
 • 2 ts stevia

Ellers trengs det en kniv (til å skjære sitronen med), en blender (til å mose bærene med), en kjele (for å varme opp det hele), en visp (for å… vispe!) og former av noe slag. Jeg foretrekker silikonformer.

2

Tin bærene (hvis du gidder), og kjør dem i blenderen sammen med sitronsaften. Ha jordbærpuréen over i kjelen, sammen med stevia. Varm opp, og ha i én og én spiseskje med gelatin. Visp godt for hver skje, slik at gelatinet løser seg ordentlig opp. Ha blandingen over i former, og sett kaldt.

3

La de stå minst en halvtime i kjøleskap (eller på verandaen, nå om vinteren), og nyt.

I starten lagde jeg dem uten å vispe, noe jeg har fortsått at er en viktig faktor for å få ut alle gelatinklumper, og for å få en litt luftigere konsistens. Så uansett bær/frukt-type; visp, ikke bare rør. Genial måte å få i seg gelatin på. Håper det smaker!

Av Kamilla | 28 Kommentarer »
 1. Linn sier:

  Ååååh, herlig!!:-D Jeg skal helt klart prøve denne oppskriften med jordbær, siden jeg likte de med bringebær så godt! Dette er jo helt genialt!:-) Men, bare lurte litt på hva du mente med «Genial måte å få i seg gelatin på»?:-) Og er biffgelatin bedre enn det «vanlige» man kjøper i matbutikken?

  • Kamilla K sier:

   Kult at den med bringebær falt i smak 😀 Kan jo godt hende du foretrekker den, fremfor denne. Men anbefaler å prøve i hvert fall, for jeg synes denne er superduperdigg 🙂
   Gelatin er supermat! Det er supert for muskler, hud, hår, tarm, fordøyelse, mageplager, lever, og i det hele tatt. Folk sprøyter inn kollagen i huden for å jevne ut rynker, men jeg synes denne tilskuddsmåten er en smule mer fristende. Det aller beste er nok å drikke kraft, men det er med ett litt mer krevende enn å bruke gelatin i pulverform 🙂 Les gjerne mer om både kraft og gelatin her: http://www.kraftmamma.no/kraftkoking-abc/
   Det biffgelatinet jeg kjøper er «kosher» og følger dermed de strenge reglene til dyrevelferd, slaktemåte og renhet, noe jeg synes er fint å støtte 🙂 Men for oppskriftens del kan du selvsagt bruke gelatin fra vanlige butikker her!

 2. Caroline sier:

  Så digg! Vet du ca. hvor mange kalorier det er i oppskriften?

 3. Ida sier:

  Så spennende! Skal absolutt prøve oppskriften 🙂 kan jeg bruke en annen type søtning tror du eller blir det best med stevia?

 4. julianne sier:

  er det gelatinet du bruker noe annet enn vanlig pulvergelatin? Eller gelatinplater? Ser digg ut!

 5. T sier:

  Hei! Så veldig godt ut!:) Fint at du er opptatt av dyrevelferd og slaktemåte, men «kosher» er ikke nødvendigvis ensbetydende med dyrevelferd. Mener du at du foretrekker kosher-kjøtt istedet for kjøtt slaktet etter norske regler? Det er jo mye uenighet rundt dette temaet, og det er vel egentlig ikke dokumentert at
  kosher slaktemåten er mer smertefull. Jeg avstår uansett fra å spise kjøtt fra et dyr som har blitt hengt opp ned, kuttet strupen på og tappet for blod UTEN bedøvelse. Kanskje litt unødvendig å ta opp slike ting i kommentarfeltet ditt, men jeg ville bare vite om du faktisk vet hva kosher innebærer?

  • Kamilla K sier:

   Ser absolutt poengene dine 🙂 Føler bare dette er det nærmeste jeg kommer «optimalt» pulvergelatin av det jeg har sett. Og gelatin vil jeg gjerne ha i meg 🙂

 6. Elin sier:

  Dette må jeg prøve en gang, sammen med leverpostei oppskriften du la ut.Takk for fine oppskrifter! Ha en god helg, Kamilla 🙂

  • Kamilla K sier:

   Do it! Bare ikke prøv dem sammen-sammen 😛 Det tror jeg ikke hadde blitt spesielt godt, hehe.
   Goood helg til deg også, Elin!

 7. Victoria sier:

  Har hatt godteri fri siden 10.01 og merket plutselig at det er lenge siden jeg har satt tenna i noe som minner om godteri:-P så derfor sitter jeg å prøver å finne ut hvor mange gelatin plater jeg må bruke for å få oppkriftens 6ss? Elsker bloggen din, og tar ofte et stup inn i arkivet når det er mangel på motivasjon eller positivitet i livet mitt!

  • Kamilla K sier:

   Hm… Jeg er lite nøye på gelatinmengden, men mener å ha lest at 1 ts gelatin tilsvarer én plate? Eller var det 1 ss? Ta 6 plater?! Det er vel 10 i en vanlig pakke? Jeg tror jeg hadde tatt alle, haha. Men prøv med 6, så går det nok bra! 🙂

   • Victoria sier:

    Hahaha, digger at gjennom svar på en kommentar viser du deg like sjarmerende og morsom som på lengere innlegg! Takk for svar, jeg bruker enten 6 plater eller hele pakka:-P

    • Kamilla K sier:

     Å, så hyggelig skrevet! 😀 Jeg er «bare» meg selv, så det er jo knall at det kan bringe glede 🙂 Bruk hele pakka da, så sparer du det inn ved å slippe kjøp av antirynkekrem om noen år!

 8. Yummy! Enda en oppskrift til samlingen, mange kommer fra denne kanten faktisk, rart det der 😀

 9. Terje H sier:

  Hei
  Mange gode ideer her!
  Jeg drikker endel buljong med gelatin (fra iHerb), prøver å redusere kaffedrikkingen.

  Bare et lite tips. Prøv å røre ut gelatinen i kaldt vann først, det er mye enklere.
  I varmt vann klumper den seg til seige klumper… Gjør en test i et vannglass med en teskje gelatin.

  • Kamilla K sier:

   Takk for tips 😉 Jeg bruker en svært lettoppløselig gelatin, så har ikke noen problemer med det, men den jeg brukte før, løste jeg alltid opp i vann først 🙂

 10. Nicole sier:

  Jeg har lest bloggen din helt fra starten, men noen dager siden leste jeg en utrolig interessant artikkel ett eller annet sted om hvor bra gelatin og kraft er for kroppen. Tenkte automatisk på deg og gelegodisen din! Så nå har jeg bestillt det gelatinet du anbefaler fra iHerb (den grønne boksen) og venter i spenning på å få prøvd ut denne oppskriften her 😀 Håper det blir bra!

  • Kamilla K sier:

   Å, har du linken? 🙂 Jeg inntar fortsatt gelatin daglig, har troen på at det er be altså 🙂 Gøy at du tenkte på meg! God helg!

 11. Christine sier:

  Hei!
  Jeg testa ut denne oppskriften, men tror det ble litt for mye gelatin og litt lite smak ellers. Noen tips til forbedring? Og, har du prøvd å smelte om de som allerede er laget, eller ødelegger jeg alt da?

  • Kamilla K sier:

   Åh, takk for at du minnet meg om denne oppskriften. Må lage igjen til helgen – et par år siden sist! 🙂
   Men nei, jeg kan ikke huske at det skjedde meg, synes de smakte ganske kraftig jordbær. Det er jo ikke noe vann i heller, så det skal ikke være noe utvannet preg i dem. Hm… Kanskje litt mindre sitron? Og eventuelt mindre gelatin…? Hvilket gelatin brukte du?
   Jeg har ikke prøvd å smelte dem, nei. Men åh, nå gleder jeg meg til å prøve ut selv igjen, haha.

   • Christine sier:

    Hmmm. Jeg får prøve igjen 🙂 brukte gelatin som jeg kjøpte på Røtter.
    Og så brukte jeg litt agave isteden for stevia, men det burde ikke ha så mye å si 🙂

    • Kamilla K sier:

     Hm… Da kan jeg ikke skjønne at det skal ha blitt så galt. Da tenker jeg nesten det må være smaken på bærene det står på, tror ikke du? Håper det går bedre andre gang, for disse er eeeeegentlig kjempegode!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.