20 januar 2014 -- 6:40

God morgen, god mandag, god uke, god ALT!

La oss prate litt om hverdagsaktivitet. Dere vet jeg liker tung styrketrening, fordi det rett og slett gir meg endeløst med positive følelser og opplevelser. MEN jeg vil likevel få frem hvor viktig jeg synes hverdagsaktivitet er. Gå steder. Sykle. Gå på ski. Bruke beina som transportmiddel. Ikke aktivitet som gjør deg svett eller sliten, men som likevel setter hele kroppen i bevegelse. For egen velvære.

2

For meg skurrer det når noen trener for harde livet på et treningssenter, men synes det er et ork å gå noen ekstra skritt i hverdagen, eller ta trappene fremfor heisen. Og det kommer fra en som bor et greit stykke over bakkeplan, så der føler jeg at jeg kan snakke litt høyt, hehe. Samtidig skurrer det for meg når noen har sittet bom stille i åtte timer på jobb, og kommer hjem for å gjøre nøyaktig det samme. Den minste ting kan være et ork. Å bære hjem varer fra butikken. Klare å flytte på et bord. Orke å rydde på loftet. Gå tur med en venn. Energi å gjøre noe.

1

Samtidig trenger det ikke å være alt eller ingenting. Jeg bruker ca. én time på å gå til skolen. T-banen, bussen og trikken går fra dør til dør. I vår og høst gikk jeg som regel hele veien, men nå som det både er mørkt og fuktig føre, velger jeg en mellomting. Jeg går noe av veien, og tar trikken eller bussen resten. Herlig måte å kombinere luft, bevegelse og podcasttid på. Jeg er overbevist om at dette er med på å gjøre at jeg har så mye overskudd som jeg har, og at jeg føler jeg har et såpass klart hode. Små faktorer, som påvirker så mye.

3

Hverdagsaktivitet ser jeg på som en stor tjeneste for kroppen. Å reise seg i forelesningspausene. Gå til neste trikkeholdeplass når man har fem minutter å avse. Slike småting, for å ikke holde kroppen så passiv. Jeg tror vi er ment til å bevege oss på den måten, ikke sitte bom stille på baken, i timesvis i strekk.

Det finnes en mellomting mellom å trene til man blir totalt utkjørt, og det å være totalt utkjørt uten å ha trent. Hverdagsaktivitet. Kanskje dere har noen egne versjoner av hverdagsaktivtet?! Min favoritt, utenfor treningssenteret, er å gå. Gjerne med fine venner. Aktivitet for både kropp og hjerne.

4

Med det ønsker jeg dere en fin mandag, og en fin uke. Ta valg dere mener er gode!

Av Kamilla | 15 Kommentarer »
 1. Ellen sier:

  Er helt enig med deg der. Ter omtrent aldri buss lenger, selv om jeg bor et stykke utenfor sentrum i Trondheim (det tar ca 45 min å gå hjem fra sentrum). Går en halvtime hver vei til NTNU hver dag og syns det er veldig godt. Spesielt på morgenen! Får følelsen av å våkne ordentlig og vite at kroppen er i gang før man setter seg ned på lesesalen!
  Ha en fin mandag du og! 🙂

  • Kamilla K sier:

   Jeg kjenner den følelsen 🙂 Å gå er en så deilig måte å starte dagen på! Også så enkelt! Høres ut som du har funnet en perfekt løsning for deg 😉
   Takk for det, Ellen!

 2. Tonekb sier:

  Helt enig! Prøver å bli flinkere til det selv, men dessverre bor jeg så himla nært alt! Tar meg knappe 15 min å gå til og fra skolen, 5 min til treningssenter og nærmeste butikk. Men har begynt å gå trappene opp til lesesalen min da, som ligger i 5.etg. Det er da noe. Men ja, dette med hverdagsaktivitet tror jeg er viktigere enn man skulle tro for å få overskudd, holde hodet klart og slik at kroppen ikke stivner helt i hektiske lese-/jobbe-/kontor-perioder.

  Og jeg må si meg enig angående din favoritt-hverdagsaktivitet; å gå tur i skog og mark må være det beste som finns! Terapi for sjelen!

  God uke, søte Kamilla 🙂

  • Kamilla K sier:

   Hahahahaha «dessverre bor jeg så himla nært alt» 😆 Ikke en setning man leser spesielt ofte. Enig med deg, jeg opplever i hvert fall selv at det er en fin måte å få overskudd på. Bruke energi for å produsere energi 🙂 Også er det så kjekt å snike det inn litt bevegelse her og der. Jeg handler ikke oftest i den matbutikken som ligger nærmest, for å si det sånn 😛
   Takk for det! God uke til deg, og takk for at du legger igjen så mange herlige kommentarer her! Det setter jeg pris på 🙂

 3. Astrid sier:

  Så enig, så enig! Nå har jeg vært sjuk hele helga, og jeg merker allerede at kroppen hater sofan og andre ting man kan ligge på.. 🙂 leser inne hos deg og later som jeg er full av energi, så lurer jeg nok kroppen tom for basilusker! Ha en finfinfin uke!:)

 4. stine sier:

  Jeg blir så glad når folk snakker om hverdagsaktivitet, det er en av mine hjertesaker! Det er helt sykt å tenke på at noen mennesker bruker 80-90% av sin våkne tid på å SITTE.. Da er det fint å formidle til mennesker som sliter med å «starte» med trening eller livsstilsforandring, at bare det å gå er en god start for å forbedre helsa 🙂

 5. Thea sier:

  Det er så sant! Mormor er faktisk forbildet mitt når det kommer till hverdagsaktivitet, og i en alder av 74 går og sykler hun Oslo rundt 🙂 Jeg liker å gå, for da får jeg tid til å være alene med meg og mine tanker. Jeg er av den oppfatning at alle trenger en viss del med alenetid i hverdagen – iallefall er det veldig viktig for meg! Den koseligste formen for hverdagsaktivitet er å trille en tur med nisesen min. Da har jeg koselig selskap, og motstanden øker med noen gram/kilo hver gang 🙂 Apropos det – alle som kjenner noen barn eller har barn selv kan jo ta med kidsa på aketur, for det er hverdagsaktivitet det!
  Nå gav du meg inspirasjon til å gå til jobb i dag, så takk! 😀
  Ha en fin uke, Kamilla!

  • Kamilla K sier:

   Å, jeg blir så inspirert av eldre som holder på slik! Utrolig bra 🙂
   Veldig enig med deg angående det med alenetid! Og trilling med niesen høres perfekt ut – likte poenget med vekten 😆
   Håper dagen din har vært fin, og at uken videre blir bra! 🙂

 6. Nora:D sier:

  For et bra innlegg! Virkelig noe jeg kan bli bedre til selv, og som jeg også tror kan være noe som kan gi meg glede i hverdagen 🙂

 7. Ida sier:

  Jeg er såå enig! Spesielt gåturer med venninner er så fint. Hadde en fin og laang gåtur med venninna mi og hunden hennes ikveld (.. på tide valpen min også kommer til verden så jeg alltid må ut å gå hver dag;) )

 8. Det er så herlig å være aktiv på alle salgs måter 🙂 Du er god, Kamilla!
  Og du inspirerer nok mange til å være mer aktive i hverdagen!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.