29 januar 2014 -- 6:39

Ad-lenker i boktitlene.

Det er ikke til å stikke under en campingstol at jeg er opptatt av tankebevissthet og personlig utvikling, og selv om jeg tror alle utvikler seg etterhvert som livet skjer, kan aktiv læring være en god idé. Mine fem (seks) favoritter er ikke nødvendigvis de beste på markedet, men det er bøker jeg mener har noe for seg. Bare det å vekke bevisstheten på at en selv tar valg, via alt en gjør, sier og tenker, er viktig. Du kan selvsagt lese så mange slike bøker du bare klarer, men uten å jobbe aktivt med det, har det liten verdi.

DSC_4766

DSC_4767

The Secret: Den boken som åpnet øynene mine for å forstå sammenhengen mellom tankestyring og livskvalitet. Mange vil nok si den er litt i meste laget, og at det hele grenser til overtro, men jeg liker hvor mye den fokuserer på at det aller meste faktisk er opp til den enkelte, og det overordnede fokuset på egen lykke og egen fremgang. Og den latterlig positive holdningen er jo ikke helt fremmed for meg, hehe.

DSC_4768

Tenke, fort og langsomt: Boken tar for seg hvordan tankesystemet vårt fungerer, og hvordan vi tar avgjørelser. Ved å forstå det, skal vi bli bedre rustet for å kunne være bevisste over hvordan og hvorfor vi gjør som vi gjør, og dermed også kunne påvirke dette.

DSC_4770

Få ting gjort: kunsten å være produktiv uten å stresse: Hvis dere har lest bloggen en liten stund, og leser denne boken, faller sikkert et par brikker på plass, hehe. Tittelen sier vel egentlig alt. Jeg elsker å få ting gjort, uten stress. Og jeg er latterlig bevisst på det. De tre punktene på forsiden essensen av boken.

DSC_4769

Bli best med mental trening: Denne har vel de fleste hørt om. Jeg har ikke lest den ferdig, for jeg følte jeg satt og leste det jeg allerede tenker, men nettopp det var en fin bekreftelse på hvor mye jeg har klart å jobbe med tankene mine, og jeg tok den med her fordi jeg vet den treffer mange. Lettlest.

IMG_1433

F**k it!: Denne er morsom, samtidig som den tar opp viktige temaer. Budskapet er rett og slett å ikke bry seg så mye, om så mye. Man MÅ ikke ha en mening om alt, man MÅ ikke la alt påvirke seg, og man har faktisk lov til å bare ignorere andres krav, og kjøre på med sitt løp (under rimelighetens grense). Man har lov til å gi litt blanke. (Hei B, denne skal du snart få tilbake, så kan du gi den til K.)

IMG_0061

Amor Fati, om å elske sin egen skjebne: Denne er også litt i meste laget, synes jeg, men samtidig en herlig påminnelse til at vi i svært stor grad kan bestemme hvordan vi vil føle oss, og hvordan vi vil tenke.

Ellers anbefaler jeg å gå i en bokhandel og sjekke ut livsstilsbøkene de har. Og ta gjerne en titt innom forlaget Lille Måne sin side (ikke adlink, men de fortjener virkelig oppmerksomhet), de har en rekke bøker jeg ønsker meg, og på «bøker»-siden kan man huke av for «selvutvikling». Det er utrolig mange bøker som omhandler det å få det bedre med seg selv, og hvordan en skal bygge opp en indre motivasjon til å gjøre det beste ut av det en har. Jeg synes i hvert fall det er interessant å lese om, og oppdager stadig tips og triks jeg får glede av i hverdagen. Om ikke annet, så gir deg meg en energiboost der og da.

Disse bøkene har jeg lest over et spenn på flere år. «The Secret» (favoritten) leste jeg for første gang for noe sånt som syv år siden (!) og «Få ting gjort» inspirerer meg stadig til å gjøre forandringer og forbedringer i livet, selv om det er lenge siden jeg leste den. Poenget mitt er at en må gi det tid. Å helomvende livet sitt på et par dager, tror jeg funker dårlig. Men små triks her og der, kan gjøre mye, for å utnytte dagene til sin fordel. For meg funker det i hvert fall ganske så bra, det tror jeg nok dere har fått med dere.

Av Kamilla | 20 Kommentarer »
 1. Sara sier:

  Tusen takk for dette innlegget 😀

  Jeg har lett etter flere bøker en stund selv, og nå fikk jeg jammen meg noen gode tips. Hurra for selvutviklingsbøker!

 2. Tonekb sier:

  Spennende innlegg!
  Har selv lest The Secret flere ganger, og bruker den iblant som et oppslagsverk. Dóg er jeg enig med deg, og synes mye av det som står i den nærmest blir litt flåsete. Men at den har gjort meg bevisst på tankens kraft, samt å fokusere på det jeg ønsker å oppnå, skal den ha for!

  Holder på med «Bli best» nå, synes den er inspirerende og fin. Ble veldig gira på den «Få ting gjort», så skal gå til innkjøp av den ila helgen! Kan aldri bli for strukturert!

 3. supermarie sier:

  «Tenk som en kriger» av Tommy Fjeldheim (mentaltrener og eks-businesspartner med Erik Bertrand Larsen) bør også inn på listen din! Har ikke lest den enda, men den hoppet raskt opp på listene og MANGE skryter av den!

  • Kamilla K sier:

   Takk for tips! Føler meg litt ferdig med den type bøker for en stund, men da vet jeg det 🙂 Må vel først lese ferdig Bertrand sin, hehe.

 4. m. sier:

  Åh, jeg er en sucker for slike bøker, haha. Har reservert samtlige titler på biblioteket, og gleder meg til å lese! Den eneste boken jeg har lest av de nevnte er Bli best med mental trening, og den synes jeg var veldig nyttig og inspirerende.

 5. Malin sier:

  Så gøy med bokanbefalinger 🙂 Jeg har lest Helvetesuka av Bertrand og den anbefales. Jeg har ikke utført en helvetesuke, som det anbefales at man skal, men boken er lærerik i seg selv 🙂

  Jeg må bare få si at bloggen din er blitt en av mine favoritter. Jeg liker at du trener med fokus på helse og livskvalitet, og ikke bikinifitness. Også er du jo supersøt 🙂

 6. Ragnhild sier:

  Så mange fine tips!! Jeg elsker slike bøker. The Secret var den første jeg også leste, og etter det har jeg blitt mer og mer intressert i tankenes kraft. For det er virkelig kraft det er snakk om!!!
  Få Ting Gjort har jeg veldig lyst til å lese, for jeg elsker å få ting gjort. Uten stress. Merker det viktigste jeg gjør i hverdagen er å skrive to-do liste hver dag og krysse av etter hvert. Vet ikke hvorfor det er så effektivt, men det er det 🙂 Blir ferdig med det jeg starter på, får gjort alt jeg skal og blir glad for hvert kryss jeg kan sette 🙂

 7. H sier:

  Her var det mye bra!! «Få ting gjort» skal jeg se etter på neste bokhandeltur. Håper alt er bra med deg, jeg bare drukner i skole om dagen, men jeg leser altså. Klem

 8. Nora:D sier:

  Har lest boken «Bli best med mentalt trening», og den likte jeg veldig godt! Den er absolutt lettlest ja. Har ofte hatt problemer med å være for nervøs, når det gjelder framføringer, konkurranser eller forestillinger. Så tror virkelig at den har hjulpet meg til å finne det riktige moduset jeg må ha for å være en best mulig utgave av meg selv. Har tenkt at det hadde vært interessant å lese «Få ting gjort» og «Tenke, fort og langsomt», så kanskje jeg skal vurdere det en gang til, siden du nå anbefaler de to 🙂

  • Kamilla K sier:

   Perfekt! Det er jo kjempeflott at en bok kan bidra til en slik utvikling. Herlig å lese at du føler den har hjulpet deg 🙂

 9. Amalie Hatlevik sier:

  The Secret + Tenke, fort og langsomt er bøkene jeg har lest av disse. Den sistnevnte leste jeg på engelsk, og føler for en repeat read på norsk. Den er ikke den mest lettleste boken jeg har, og man lærer noe nytt og forskjellig hver gang man leser en side to ganger. Uansett, jeg elsker slike bøker! Hiver meg over sånne typer så fort semestrene er over 😀

  Angående tankenes kraft og stress (som jeg så var et tema i en av bøkene dine, som jeg også vil lese!), så må du se denne videoen: http://www.upworthy.com/a-whole-new-way-to-think-about-stress-that-changes-everything-weve-been-taught-2?c=ufb1 . Så spennende!

  • Kamilla K sier:

   HAHA vi to, Amalie! 😀 Må bare le, vi er så like!
   Har lagret linken til videoen, så skal prøve å få sett den i løpet av dagen eller helgen 😀 Takk som deler 🙂 Goood helg, søte!

Kommenter


kamilla (a) kamillak.com
INSTAGRAM: kamillako

bloglovin

Styrkeløft. Friluftsliv. Livsstil. Livsglede.